Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

René Rast va pilota pentru BMW M Motorsport în 2023

BMW M Motorsport şi René Rast vor colabora în sezonul viitor. +++ Andreas Roos: "René Rast este un pilot de curse foarte versatil şi o completare fantastică pentru formula noastră de piloţi." +++ BMW M Motorsport îi oferă lui René Rast multe oportunităţi - detalii ale programului de curse urmează să fie anunţate la o dată ulterioară.

Automotive
·
BMW M Motorsport
·
Motorsport Drivers
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~455,22 KB)
  
Photos(3x, ~8,55 MB)

Bucureşti/München. Un nume important se va alătura formulei de piloţi a BMW M Motorsport în 2023: René Rast (GER) va fi în acţiune la volanul maşinilor de curse BMW M din sezonul viitor. O serie de oportunităţi de a concura în curse îl aşteaptă pe triplul campion DTM şi câştigător al curselor de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) şi Nürburgring (Germania). Detaliile despre maşinile, seriile şi evenimentele individuale în care va concura Rast vor fi anunţate împreună cu programele tuturor celorlalţi piloţi BMW M.

 

"Îl cunosc foarte bine pe René Rast din timpul petrecut la Audi şi sunt încântat că acum vom lucra împreună la BMW M Motorsport", spune Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport. "René este un pilot de curse foarte versatil şi o completare fantastică pentru formula noastră de piloţi. Succesul lui vorbeşte de la sine. A fost imediat rapid în fiecare maşină pe care a pilotat-o până acum. Are şi o abordare meticuloasă a meseriei sale, ceea ce m-a impresionat întotdeauna. Sunt încrezător că ne va fi de mare ajutor în multe domenii, fie că este vorba de curse sau de dezvoltarea maşinilor noastre."

 

René Rast a fost încoronat campion DTM în 2017, 2019 şi 2020. A câştigat cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps în 2012 şi 2014 şi cea de 24 de ore de la Nürburgring în 2014. În acelaşi an a câştigat şi titlul ADAC GT Masters. Înainte de aceasta, Rast a câştigat multe titluri prestigioase în cele mai importante cupe monomarcă Porsche. În vârstă de 35 de ani, el s-a bucurat de succes şi în prototipurile LMP1, LMP2 şi DPi, precum şi în Formula E. Unele dintre aceste succese au venit cu Team WRT, cu care BMW M Motorsport va pregăti intrarea în clasa Hypercar a Campionatului Mondial FIA de Anduranţă din 2023.

 

Nu este prima dată când Rast face parte din familia BMW. În 2003 şi 2004, el şi-a făcut ucenicia în Formula BMW. În 2011, a participat la testele cu BMW M3 DTM înainte de întoarcerea BMW M Motorsport în DTM.

 

"După atâţia ani de succes la Audi, aştept cu nerăbdare o nouă provocare", spune Rast. "Am urmărit ceea ce s-a întâmplat la BMW M Motorsport în ultimii ani şi, cu mult timp în urmă, am făcut primii paşi în motorsport în Formula BMW. Revenirea la BMW acum, aproape 20 de ani mai târziu, este o poveste grozavă şi un pas logic pentru mine."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare