Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Pe piaţă din 2023: modele BMW şi MINI cu interioare vegane

Dezvoltare durabilă în producţia de automobile prin materiale inovatoare cu bază bio pentru înlocuirea materiilor prime de origine animală. +++ Înlocuirea pielii reduce emisiile de CO2e cu 85%.

Tehnologie
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~684,63 KB)
  
Photos(2x, ~48,75 MB)

Bucureşti/München. BMW Group intenţionează ca în 2023 să lanseze primele sale automobile cu interioare complet vegane. Acest lucru este posibil în primul rând prin dezvoltarea de materiale inovatoare cu proprietăţi asemănătoare pielii. Aceste materiale vor putea fi folosite şi pentru suprafeţele volanului, care trebuie să îndeplinească criterii exigente în ceea ce priveşte experienţa tactilă, aspectul premium şi rezistenţa la uzură. Interioarele complet vegane vor fi disponibile în premieră din 2023 atât pentru modelele BMW, cât şi pentru MINI. BMW Group răspunde unei cereri pentru astfel de soluţii care se aşteaptă să crească şi mai mult în viitorul apropiat, în special în SUA, China şi Europa.

 

Reducerea emisiilor de CO2 pe întreg ciclul de viaţă al unui automobil este obiectivul central al BMW Group pe drumul către neutralitatea climatică, care urmează să fie atins până cel târziu în 2050. Selectarea materialelor are un rol-cheie în atingerea acestui obiectiv. Înlocuirea materiilor prime de origine animală aduce o contribuţie semnificativă la creşterea dezvoltării durabile în producţia de automobile. Introducerea unui nou material pentru a acoperi volanele va face ca proporţia componentelor automobilelor care conţin urme de materii prime de origine animală să scadă la mai puţin de 1% în automobilele BMW şi MINI respective. Drept urmare, aceste materiale se vor găsi acum doar în zone care nu sunt vizibile pentru client, de exemplu în diferite substanţe ceroase precum gelatina utilizată în acoperiri de protecţie, lanolină în vopsele, seu ca aditiv în elastomeri şi ceara de albine ca flux pentru vopsele.

 

BMW Group oferă de mult timp diverse alternative de ţesături la piele. Acum, pentru prima dată, este posibil să oferim un înlocuitor potrivit pentru piele pentru cea mai importantă interfaţă dintre conducător şi automobil. Suprafeţele volanului trebuie să îndeplinească criterii exigente în ceea ce priveşte aspectul, rezistenţa la uzură şi durabilitatea. „Cu un volan realizat dintr-un material de suprafaţă vegan de înaltă calitate îndeplinim dorinţele clienţilor noştri care nu doresc să facă nici un compromis în ceea ce priveşte aspectul, experienţa tactilă şi funcţionalitatea. Materialul inovator rezistă la uzura cauzată de abraziune, transpiraţie şi umiditate şi are toate proprietăţile dezirabile ale pielii", declară Uwe Köhler, directorul departamentului de dezvoltare caroserii, ornamente exterioare şi interior în cadrul BMW Group. „Singura trăsătură distinctivă a noului material va fi un nou efect de granulaţie pe cadrul volanului."

 

Suprafeţele fără piele reduc emisiile de CO2e cu 85%

Faptul că există acum un material de suprafaţă vegan de înaltă calitate, cu proprietăţi echivalente cu pielea reală folosită anterior în producţia de volane, reprezintă un alt pas important către reducerea emisiilor de CO2. Noul material al suprafeţei volanului reduce emisiile de CO2e de-a lungul lanţului de valori cu aproximativ 85% în comparaţie cu pielea. Până în prezent, majoritatea emisiilor produse, în jur de 80%, erau sub formă de gaz metan de la creşterea animalelor. Restul de 20% a fost reprezentat de prelucrarea pielii de bovine, care este foarte consumatoare de energie şi apă.

 

 

Neutralitatea climatică şi o economie circulară sunt priorităţile principale

Pentru a atinge obiectivul neutralităţii climatice, BMW Group se bazează pe utilizarea energiei electrice verzi în producţie şi în lanţul de aprovizionare, pe o proporţie crescută constant de materiale secundare şi materii prime naturale, pe motoare electrice şi motoare termice foarte eficiente şi pe un nivel ridicat de reciclare în conformitate cu principiile economiei circulare.

 

Totul stă în detalii: covoraşele pentru diverse modele sunt realizate din monomaterial, evitând astfel amestecurile de materiale greu de reciclat. Drept urmare, BMW Group economiseşte aproximativ 23.000 de tone de CO2 şi alte 1.600 de tone de deşeuri în fiecare an, deoarece covoraşele reciclate şi deşeurile sunt refolosite în procesul de producţie.

 

Cercetarea şi dezvoltarea în domeniul materiilor prime secundare şi al materialelor durabile sunt o prioritate de vârf. Generaţiile viitoare de automobile vor oferi alte alternative atractive la piele. BMW Group lucrează cu companii start-up pentru a dezvolta materiale inovatoare cu bază bio. În comparaţie cu pielea sintetică folosită anterior, acestea duc la emisii de CO2 mai mici cu aproximativ 45%. Mirum™, care este 100% pe bază bio şi fără petrol, are potenţialul de a imita toate proprietăţile pielii tradiţionale. Un alt material nou, Deserttex™, este fabricat din fibre de cactus pulverizate, cu o matrice de poliuretan cu bază bio. Cu aceste materiale, înlocuirea materiilor prime de origine animală poate fi combinată cu o reducere semnificativă a CO2.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare