Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

DTM: Sheldon van der Linde termină pe locul al doilea în cursa de duminică de la Spa-Francorchamps şi îşi extinde avansul în campionat

După 12 din cele 16 curse din sezonul DTM 2022, Sheldon van der Linde deţine un avans de 32 de puncte în fruntea clasamentului piloţilor. +++ După dezamăgirea de sâmbătă, van der Linde a încheiat pe locul al doilea în calificări şi cursă pentru a strânge puncte valoroase. +++ Philipp Eng şi Marco Wittmann obţin şi ei puncte pentru echipele BMW M Motorsport.

BMW M Motorsport
·
GT Racing
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 834,89 KB)
  
Photos(31x, 97,17 MB)

Bucureşti/Spa-Francorchamps. Ajuns la Spa-Francorchamps (Belgia) cu trei victorii în cont, Sheldon van der Linde (Africa de Sud) a terminat pe podium, în cursa de duminică, pentru a patra oară în acest sezon. Locul al doilea a făcut ca sud-africanul să-şi extindă avansul în clasamentul piloţilor. Cu patru runde rămase, van der Linde a acumulat 130 de puncte şi are un avans de 32 de puncte faţă de cel mai apropiat rival al său. Schubert Motorsport are 175 de puncte în competiţia echipelor, cu 37 mai multe decât echipa de pe locul al doilea. Pe lângă van der Linde, Philipp Eng (Austria) şi Marco Wittmann (Germania) au terminat şi ei în Top 10 la Spa-Francorchamps.

 

Antepenultimul weekend de cursă din sezonul DTM a fost unul în două reprize pentru echipele BMW M Motorsport. Sâmbătă, toate BMW-urile M4 GT3 s-au chinuit în ploaia din calificări şi pe pista uscată din cursă. Wittmann a fost singurul pilot care a câştigat puncte pentru locul al nouălea. Van der Linde a terminat în afara punctelor pe locul al 12-lea, dar a fost norocos să vadă că majoritatea rivalilor săi la titlu nu au reuşit să marcheze puncte.

 

Duminică, van der Linde a dat dovadă de un psihic solid pe o pistă uscată în calificări, asigurându-şi locul al doilea şi un loc în prima linie a grilei. De acolo, iniţial a preluat conducerea cursei, dar a predat şefia celui care avea să câştige, Nick Cassidy (Noua Zeelandă, Ferrari) ca urmare a uşoarelor probleme în timpul opririi la boxe. Cu toate acestea, cele 18 puncte pentru locul secund şi două puncte pentru rezultatul său din calificări au fost suficiente pentru a-l vedea pe van der Linde cum îşi măreşte semnificativ avansul în campionat. Coechipierul său, Philipp Eng, a fost implicat în bătălii impresionante în drumul spre locul al şaptelea în cursa de duminică. Anterior, el nu reuşise să termine manşa de sâmbătă, din cauza unei probleme tehnice. Wittmann a terminat pe locul al nouălea în cursa a doua pentru a repeta rezultatul din ziua precedentă.

 

Esteban Muth (Belgia) a concurat cu un design foarte special la evenimentul său de casă. Muth a susţinut organizaţia caritabilă "Make-A-Wish" cu designul modelului BMW M4 GT3, care a fost proiectat de prinţesa belgiană Delphine de Saxe-Cobourg. El a încheiat cele două curse pe locurile al 13-lea, respectiv al 24-lea.

 

Penultimul weekend de curse din sezonul DTM are loc în perioada 23-25 septembrie, pe Red Bull Ring (Austria).

 

Declaraţii după weekendul DTM de la Spa-Francorchamps

 

Sheldon van der Linde (#31 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport): "Duminica a mers superb pentru mine. După ce nu am reuşit să punctez sâmbătă, am putut chiar să-mi extind avansul în clasamentul piloţilor - ceea ce este fantastic. Cred că aş fi putut chiar să câştig cursa, dar, din păcate, am pierdut ceva timp la pit stop. Aceste lucruri se întâmplă. În afară de asta, băieţii au făcut o treabă fantastică tot anul. Când a venit vorba de lupta cu Nick Cassidy, mă gândeam la puncte şi nu am încercat nimic nebunesc. În mod evident, campionatul arată bine pentru mine, dar până acum m-am descurcat mereu bine pentru că m-am concentrat pur şi simplu pe următoarea cursă. Nu voi schimba strategia nici acum."

 

Philipp Eng (#25 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport): "Per total, acesta a fost un weekend dificil pentru mine. Sâmbătă, am ales greşit presiunea în anvelope în calificări, ceea ce a însemnat să iau startul din partea a doua a grilei. Apoi a trebuit să mă retrag din cursă cu o problemă tehnică. Presiunea în anvelope a fost corectă duminică. Apoi am avut un început bun de cursă, un ritm bun în general şi un restart bun după neutralizarea cu steag galben. Locul al şaptelea înseamnă câteva puncte bune. Acum sper la rezultate bune la evenimentul meu de acasă din Austria."

 

Marco Wittmann (#11 BMW M4 GT3, Walkenhorst Motorsport): "Din păcate, a fost un alt weekend greu pentru noi. Pe de o parte, ne lipsea ritmul, chiar şi în comparaţie cu colegii noştri BMW. Pe de altă parte, din păcate, nu am luat decizii strategice bune în sesiunile de calificări, ceea ce ne-a costat cu adevărat în ceea ce priveşte poziţiile pe grilă. Ca notă pozitivă, am reuşit să intru în puncte în ambele curse şi am avut o mulţime de dueluri interesante. Cu toate acestea, este, evident, un total slab."

 

Clasamente după etapa 6/8

 

Piloţi: 1. Sheldon van der Linde 130p; 2. Lucas Auer 98p; 3. René Rast 96p; 4. Mirko Bortolotti 94p; 5. Dennis Olsen 87p; 6. Luca Stolz 83p; 7. Thomas Preining 81p; 8. Nico Müller 78p; 9. Kelvin van der Linder 76p; 10. Maximilian Götz 70p; 11. Ricardo Feller 63p; 12. Felipe Fraga 60p; 13. Marco Wittmann 57p; 14. Philippp Eng 46p; 15. Maro Engel 41p; 16. Nick Cassidy 36p; 17. Laurens Vanthoor 30p; 18. Dev Gore 18p; 19. Mikaël Grenier 17p; 20. Arjun Maini 12p; 21. Clemens Schmid 9p; 22. Ayhancan Guven 7p; 23. Rolf Ineichen 1p.

 

Echipe: 1. Schubert Motorsport 175p; 2. Abt Sportsline 138p; 3. SSR Performance 117p; 4. Red Bull Alphatauri AF Corse 101p; 5. Mercedes-AMG Team Winward 98p; 6. Team Rosberg 96p; 7. Team Abt 96p; 8. Mercedes-AMG Team HRT 93p; 9. GRT 92p; 10. KÜS Tean Bernhard 80p; 11. Mercedes-AMG Team Winward Racing 69p; 12. Mercedes-AMG GruppeM Racing 57p; 13. Walkenhorst Motorsport 57p; 14. GRT Grasser-Racing.com 9p.

 

Constructori: 1. Audi 330p; 2. Mercedes-AMG 302p; 3. BMW 232p; 4. Porsche 197p; 5. Ferrari 101p; 6. Lamborghini 101p.

 

Ce urmează

Următoarea etapă are loc în perioada 23-25 septembrie, pe Red Bull Ring powered by Remus.

 

Cursele DTM pot fi urmărite în România pe programul Sport Extra.
Rezumatele în egleză pot fi urmărite pe canalul YouTube oficial BMW:
https://www.youtube.com/DTM

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare