Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i Ventures a făcut o investiţie Series A în compania de tehnologie AI optică Alitheon®

Tehnologia FeaturePrint® a companiei digitalizează rapid şi uşor obiectele fizice pentru identificare, autentificare, urmărire şi elimină identificarea şi utilizarea greşită a articolelor.

Cifre şi informaţii corporate
·
Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~577,65 KB)
  
Photos(1x, ~1,85 MB)

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat investiţia principală într-o rundă Series A de 10 milioane de dolari pentru Alitheon, o companie de tehnologie AI optică. Tehnologia FeaturePrint® a companiei digitalizează rapid şi uşor obiectele fizice pentru identificare, autentificare, urmărire şi elimină identificarea şi utilizarea greşită a articolelor. Anterior, BMW i Ventures a investit în runda de lansare a companiei şi este colider al acestei runde de investiţii alături de Imagine Ventures, o firmă de investiţii cu sediul în Seattle.

 

Falsurile reprezintă o problemă anuală de 2,3 trilioane de dolari, care continuă să crească la nivel global. Folosind soluţii aditive şi învechite, cum ar fi autocolante, coduri de bare şi coduri QR, pentru a identifica articolele, companiile se expun unui risc ridicat de a pierde trasabilitatea şi de a se confrunta cu falsuri. Tehnologia brevetată FeaturePrint de la Alitheon creează pentru articole ceea ce sunt amprentele digitale pentru oameni - un identificator unic, care nu necesită nici o modificare a articolului. Prin capturarea imaginii unui articol cu o cameră standard, AI optică FeaturePrint "vede" şi redă detalii minuscule ale suprafeţei articolului în propriul său profil unic. Ca rezultat, acest lucru permite identificarea eficientă a articolului printre milioane ca acesta, asigurând autenticitatea şi provenienţa produsului.

 

"Criza falsurilor este o cauză majoră de îngrijorare - nu numai din motive economice, ci şi mai mult în ceea ce priveşte siguranţa individuală", a declarat Marcus Behrendt, partener executiv la BMW i Ventures. "Tehnologia de ultimă oră şi capacitatea Alitheon de a readuce încrederea şi siguranţa lanţurilor de aprovizionare sunt inovatoare. După ce am participat la finanţarea de lansare a Alitheon, am urmărit creşterea echipei şi potenţialul în creştere al tehnologiei sale şi suntem încântaţi să conducem Series A pe măsură ce aduc produsul pe piaţă."

 

Alitheon a proiectat FeaturePrint pentru a fi uşor de utilizat, care nu necesită nici o investiţie hardware specială, schimbarea liniei de producţie sau modificarea fizică a articolului. Folosind doar o cameră standard, FeaturePrint permite autentificarea, identificarea şi trasabilitatea de necontestat a articolelor individuale. Prin implementarea FeaturePrint, falsurile pot fi evitate, identificarea greşită parţială este eliminată, iar utilizarea greşită a produsului este minimizată. FeaturePrint este veriga lipsă care conectează lumea digitală şi cea fizică.

 

La începutul acestui an, Alitheon l-a numit pe Roei Ganzarski ca noul său director executiv. Roei este un lider tehnologic experimentat, care anterior a fost director executiv al magniX şi preşedinte executiv al Eviation, două companii inovatoare din industria aerospaţială şi de transport.

 

"Încrederea BMW i Ventures şi investiţia continuă în creştere în Alitheon evidenţiază nevoia în toate industriile pentru o soluţie care să reducă atât vătămările corporale, cât şi riscurile financiare, prin reducerea utilizării de falsuri şi oprirea utilizării greşite a pieselor critice din cauza erorii umane", a declarat Roei Ganzarski, directorul executiv Alitheon. "Această rundă de investiţii ne susţine capacitatea de a ne extinde şi de a îndeplini cererea semnificativă, iar având BMW i Ventures de partea noastră face acest lucru din ce în ce mai semnificativ."

 

Alitheon rezolvă provocările de identificare, autentificare şi trasabilitate în mai multe industrii, inclusiv auto, aerospaţial, obiecte de colecţie, producţie industrială, bunuri de lux, medicală şi metale preţioase. Tehnologia sa este deja utilizată de mai mulţi clienţi şi a fost integrată în operaţiunile globale. Cu noul capital, Alitheon îşi propune să investească în noi talente şi să-şi accelereze eforturile de vânzări şi marketing pentru a-şi alimenta extinderea tehnologiei FeaturePrint în mai multe industrii.

 

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW Group, care investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. Fondul a făcut numeroase investiţii de succes de-a lungul anilor în companii precum Blackmore, Chargepoint, CelLink, Proterra, Solid Power, Tekion, Xometry şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază până la companii în creştere, cu accent pe Series A/B.

 

Despre Alitheon

Alitheon® este un lider în domeniul inteligenţei artificiale optice avansate, cu sediul în Bellevue (statul Washington), şi creatorul FeaturePrint®, un sistem patentat care conectează lumea fizică şi cea digitală printr-o legătură sigură şi imuabilă. Pentru mai multe informaţii, contactaţi Alitheon la alitheon@missionc2.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare