Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

50 de ani de viitor cu Designworks: compania care face parte din portofoliul BMW Group îşi sărbătoreşte jubileul

Un model unic în industria auto: colaborarea cu clienţi din diferite industrii permite o perspectivă din exterior şi soluţii de design inovatoare pentru BMW Group. +++ Compania care face parte din portofoliul BMW Group este vector important de inovaţie şi dezvoltare durabilă. +++ Design avansat: ridică şi explorează întrebări despre viitorul mobilităţii.

Dezvoltare durabilă
·
Tehnologie
·
BMW i
·
BMW Group Design
·
Corporativ
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Designworks, studioul de inovaţie al BMW Group, sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. Agenţia de consultanţă pentru design şi inovaţie a jucat un rol esenţial în dezvoltarea designului gamei de modele BMW X, a jucat un rol determinant în conceptul de design al mărcii electrice BMW i şi se află în spatele multor automobile vizionare ale BMW Group, cum ar fi concept car-ul GINA Light.

 

Cu locaţii în Los Angeles, München şi Shanghai şi clienţi din diverse industrii, studiourile oferă sediului companiei impulsuri importante asupra fenomenelor globale, relevante pentru design. Designworks a fost fondată în 1972 de designerul industrial american Chuck Pelly într-un garaj din Malibu (California). Este o subsidiară deţinută în totalitate a BMW Group din 1995. Cei 130 de creatori care alcătuiesc echipa Designworks se consideră "Arhitecţii viitorului".

 

Reţeta succesului BMW Group: centrul de profit independent finalizează aproximativ jumătate din cele aproape 300 de proiecte pe an pentru BMW Group, în timp ce cealaltă jumătate constă în colaborări cu clienţi externi selecţionaţi din domeniul digital şi de mobilitate. Acest model oferă BMW Group o perspectivă din exterior, care este unică în industrie. Nici un alt producător de automobile nu are un studio de design care să fie comparabil în vreun fel.

 

Bine poziţionat pentru viitor: "Şanse excelente de a avea succes"

Cea mai mare provocare din următorii ani va fi transformarea BMW Group şi a întregii industriei de automobile către electrificare, digitalizare şi dezvoltare durabilă. Designworks va fi alături de această transformare şi o va alimenta cu idei puternice, creative şi inovatoare. Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design, este optimist cu privire la viitor: "Această schimbare afectează întreaga industrie. Vom avea nevoie de toată creativitatea şi gândirea noastră de avangardă pentru a găsi cele mai bune soluţii. Configuraţia pe care o avem cu Designworks ne oferă o şansă excelentă de a avea succes."

 

De la modelarea designului la noul potenţial de afaceri

Designworks este implicat în multe dintre sarcinile interne ale BMW Group - de la designul formei şi dezvoltarea strategiei până la identificarea noului potenţial de afaceri. Holger Hampf, directorul Designworks, spune: "Lucrăm la soluţii pentru ecosisteme complexe la intersecţia dintre design, mobilitate şi tehnologie. Misiunea noastră este să prezentăm abordarea neaşteptată a unei soluţii. Trebuie să provocăm BMW Group într-un mod pozitiv, să dezvoltăm idei şi, în cel mai bun caz, să răspundem la întrebări care nici măcar nu au fost puse încă."

 

Lucrând pentru o mare varietate de industrii, Designworks a fost implicată în conceptele de design de mobilier pentru scaune, avioane, metrou, biciclete, bărci, articole sportive, taxiuri aeriene (eVTOL), maşini agricole şi forestiere, un hyperloop, tramvaie şi multe altele. Transferul de cunoştinţe şi creativitate funcţionează şi în direcţia opusă: dobândind cunoştinţe din diverse proiecte cu compania-mamă, Designworks este capabilă să deschidă noi orizonturi de design pentru partenerii săi externi. Înţelegerea mobilităţii premium, diferenţierea mărcii sub o singură umbrelă corporate şi cunoaşterea provocărilor din procesul de inovaţie în companiile mari sunt argumente puternice pentru ca clienţii externi să lucreze cu subsidiara BMW Group.

 

Deschidere către lume

Designworks este văzută de BMW Group ca o legătură valoroasă cu oamenii, cu dorinţele şi aşteptările acestora cu mult dincolo de contextul auto. Ca un important vector de inovaţie, BMW Group îşi implică acest "think tank" creativ în multe proiecte viitoare provocatoare.

 

Pentru a se asigura că echipele nu rămân niciodată fără idei inovatoare, Designworks dezvoltă o cultură a confruntării creative. Acceptând confruntarea ca parte a procesului creativ, echipele invită în mod conştient tensiunea creativă care trebuie explorată, examinată şi în cele din urmă rezolvată. Acest proces dă rezultate creative mai rafinate decât unul cu un început mai armonios. Designerii sunt convinşi: într-o lume complexă, soluţii mai bune şi mai semnificative pentru viitor apar din viziuni opuse şi tensiuni pozitive în procesul de creaţie.

 

 

 

Design evoluat: răspunsuri la întrebările nepuse anterior

În designul evoluat al BMW Group, misiunea Designworks este să ridice şi să exploreze întrebări despre viitorul mobilităţii care nu au fost puse. Procedând astfel, echipele trebuie să dezvolte abordări inovatoare ale subiectelor şi problemelor pe care BMW Group nu le abordează încă în mod activ. Intenţia este de a fi provocator - şi de a gândi mobilitatea în afara direcţiilor obişnuit. "Designworks este capabilă să facă acest lucru, deoarece, în mod constant, are "ochii şi urechile" pe pulsul vremurilor în trei locaţii", aşa cum spune Adrian van Hooydonk. "Designul evoluat ne oferă energia creativă de care avem nevoie pentru a fi cu adevărat competitivi."

 

Designworks

Designworks este studioul de inovaţie pentru BMW Group şi o companie globală de consultanţă care lucrează la intersecţia dintre design, tehnologie şi inovaţie. "Arhitecţii viitorului" se concentrează pe mobilitate, design de produse şi viaţă digitală, precum şi consultanţă în design strategic. Fostul studio de creaţie independent a fost preluat de BMW Group în 1995. Designworks acţionează ca forţă motrice pentru toate mărcile companiei-mamă şi ca vector de inovaţie pentru un număr mare de clienţi din o gamă largă de industrii, cum ar fi IT şi electronice de consum, tehnologia aviaţiei, domeniile medical şi de mediu, precum şi industriile lifestyle şi sportului.

 

Studioul a fost fondat în 1972 în Malibu, California de Chuck Pelly şi are peste 130 de angajaţi. Helger Hompf se află la conducerea agenţiei de consultanţă din 2017. www.bmwgroupdesignworks.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare