Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Award 2022: Francesco "Pecco" Bagnaia câştigă râvnitul premiu pentru cel mai rapid pilot MotoGP™ în calificările sezonului 2022

Francesco Bagnaia câştigă pentru prima dată BMW M Award şi este recompensat cu BMW M3 Competition Touring cu xDrive. +++ BMW M prezintă maşina premiu pentru sezonul viitor - noul BMW M2. +++ "Parada Legendelor" şi multe altele activităţi pentru a marca "50 Years of BMW M".

Automobile BMW M
·
Official Car of MotoGP
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 733,61 KB)
  
Photos(20x, 59,99 MB)

 

Bucureşti/Valencia. Ultima sesiune de calificări a sezonului MotoGP™ 2022 s-a încheiat, ceea ce a însemnat că era timpul pentru tradiţionala prezentare a BMW M Award la Valencia (Spania). Anul acesta, Francesco "Pecco" Bagnaia a câştigat pentru prima dată râvnita distincţie pentru cel mai rapid pilot în calificările MotoGP™. Premiul său exclusiv: primul BMW M3 Competition Touring cu xDrive. BMW M Award este un pilon important în parteneriatul strâns dintre BMW M GmbH şi deţinătorul drepturilor MotoGP™, Dorna Sports, care există din 1999 şi a fost acordat pentru a 20-a oară în acest an. La Valencia, Franciscus van Meel, director executiv BMW M GmbH, şi Carmelo Ezpeleta, director executiv Dorna Sports, i-au acordat premiul câştigătorului, "Pecco" Bagnaia.

 

Pilot Ducati, Bagnaia a ocupat pole position de cinci ori în acest sezon. Cu rezultatele sale din calificări, el a acumulat un total de 293 de puncte pentru clasamentul BMW M Award. Acest lucru i-a oferit un avans de 11 puncte faţă de cel mai apropiat rival, Jorge Martin, după 20 de etape.

 

Pe lângă cel acordat câştigătorului, în premieră a existat un alt premiu BMW M la Valencia: după ceremonia de premiere pentru Bagnaia, van Meel şi Ezpeleta au dezvăluit maşina câştigătorului pentru sezonul 2023. Anterior, aceasta a fost prezentată întotdeauna în primăvara sezonului respectiv ce conta pentru clasament. Un alt model spectaculos îl aşteaptă pe pilotul cel mai rapid în calificările din 2023: noul BMW M2, care şi-a făcut debutul mondial la mijlocul lunii octombrie. Dezvăluirea de la Valencia a fost şi debutul noului automobil în Spania.

 

"Premiul pentru cel mai bun pilot în calificări a devenit o tradiţie fermă pentru noi şi sunt încântat să pot preda pentru prima dată maşina câştigătorului BMW M Award lui Pecco Bagnaia", a declarat directorul executiv BMW M, van Meel, la ceremoniei de premiere. "Multe felicitări pentru performanţele sale superbe în calificările din acest sezon. Sunt sigur că se va distra foarte mult cu primul nostru BMW M3 Touring, care urmează să fie lansat în curând. Suntem mândri că am prezentat BMW M Award pentru a 20-a oară. Este fantastic că această distincţie este încă la fel de atrăgătoare pentru piloţi ca acum două decenii. De aceea, sunt încântat că aici, la Valencia, putem privi către viitorul sezon MotoGP şi BMW M Award 2023. Noul BMW M2 este cel mai recent automobil M de înaltă performanţă din portofoliul nostru, care recent a avut premiera mondială - făcându-l maşina perfectă pentru câştigătorul de anul viitor."

 

"Felicitări lui Pecco Bagnaia - a fost palpitant să urmăresc cum a evoluat în calificări", a spus directorul executiv Dorna, Ezpeleta. "Pecco este câştigătorul într-un an special: partenerul nostru BMW M îşi sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare, iar BMW M Award a fost acordat pentru a 20-a oară. Primul BMW M3 Touring ca maşină a câştigătorului este o modalitate fantastică de a onora performanţele piloţilor noştri. De asemenea, sunt încântat să mă alătur lui Franciscus van Meel ş i să aştept cu interes sezonul viitor. Noul BMW M2 pentru BMW M Award 2023 este o continuare perfectă a portofoliului de automobile extraordinare pentru câştigători cu care BMW M ne uimeşte de 20 de ani."

 

"Sunt atât de fericit că am câştigat BMW M Award", a spus câştigătorul Bagnaia. "Este obiectivul meu de când am început să pilotez în MotoGP şi, în sfârşit, l-am atins anul acesta! Mulţumiri imense lui BMW M, această apreciere pentru noi, ca piloţi, este cu adevărat fantastică. Abia aştept să mă urc în maşina mea de câştigător. Iar acum, că am văzut premiul care este oferit anul viitor, tot ce pot spune este că voi face tot posibilul pentru a-mi apăra trofeul în BMW M Award."

 

50 Years of BMW M: diverse activităţi în Valencia

La finala sezonului de la Valencia au fost diverse alte activităţi pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a BMW M. Duminică după-amiază, spectatorii au putut vedea o călătorie în trecutul "Official Car of MotoGP™". Într-o "Paradă a legendelor", toate modelele Safety Car ce au fost responsabile din 1999 pentru asigurarea siguranţei în elita curselor de motociclete au rulat împreună pe circuit. În total, 15 automobile au luat parte la "Parada Legendelor", iar printre acestea s-au numărat modele Safety Car precum BMW Z8, BMW 645 Ci, BMW Z4, BMW M4 Competition, BMW M8 Competition şi BMW M8 Gran Coupé, precum şi actuala flotă Safety Car, inclusiv BMW M3 Touring MotoGP™.

 

Un alt punct culminant i-a aşteptat pe vizitatori în zona de prezentare din faţa motorhome-ului BMW M din padock: a fost expus noul BMW XM. Primul BMW M hibrid combină performanţa înaltă a unui BMW M cu cea mai recentă generaţie de tehnologie plug-in hybrid puternică şi întruchipează stilul de viaţă expresiv ca nici o altă maşină.

 

Ca parte a finalei FIM MiniGP™ World Series de la Valencia, maşina de siguranţă E-Mini electrică, care a fost pace car în Campionatul Mondial FIA de Formula E ABB, îşi va face debutul la cursele de motociclete.

 

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca "Official Car of MotoGP", consultaţi: www.bmw-m.com.

 

BMW M GmbH

BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele de înaltă performanţă destinate utilizării în traficul cotidian.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare