Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Inovaţiile sunt cheia succesului: BMW Group recunoaşte meritele furnizorilor prin Supplier Inovation Award

Concept inovator de eveniment pentru ceremonia de premiere la BMW Welt din München. +++ A şasea ediţie a Premiului BMW Group pentru Inovaţia FurnizorilorPost, directorul de Achiziţii: "Premiul recunoaşte inovaţia şi parteneriatul de cooperare cu furnizorii noştri - mai ales în vremuri dificile".

Premii companie
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
·
Evenimente corporate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Inovaţiile formează baza succesului economic şi a competitivităţii viitoare a BMW Group. Capacitatea furnizorilor de a inova joacă un rol important în acest sens, aducând o contribuţie vitală prin promovarea dezvoltărilor şi permiţând utilizarea tehnologiilor remarcabile în automobilele BMW Group. Drept recunoaştere a acestui fapt, compania a înmânat pentru a şasea oară Premiul BMW Group pentru Inovaţia Furnizorilor acelor furnizori care au adus o contribuţie extraordinară prin inovaţii.

 

"Inovaţiile sunt cheia succesului transformării noastre către mobilitate electrică, digitalizare şi dezvoltare durabilă. Ceremonia noastră de premiere recunoaşte inovaţia şi parteneriatul de cooperare cu furnizorii noştri - mai ales în vremuri dificile", a declarat Joachim Post, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Achiziţii şi Reţeaua de Furnizori, la ceremonia desfăşurată la BMW Welt din München.

 

Râvnitul premiu a fost decernat la şase categorii: sisteme de propulsie şi mobilitate electrică, dezvoltare durabilă, digitalizare, experienţă de client, debutantul anului şi performanţă excepţională a echipei.

 

"Viitorul va fi decis din ce în ce mai mult de inovaţii şi tehnologii", a spus Post pe parcursul serii, pe care a găzduit-o împreună cu comoderatorul său digital, Aumovis. El a continuat: "Trebuie să ai curajul să faci faţă unei provocări - chiar dacă pare a fi de neatins, iar alţii nu dau ideii prea mari şanse de succes."

 

Câştigătorii ediţiei 2022 a BMW Group Supplier Innovation Award sunt:

 

Categoria sisteme de propulsie şi mobilitate electrică

CATL – Contemporary Amperex Technologies Co. Ltd. ca motor-cheie

Ca partener strategic pentru livrarea celulelor şi modulelor de baterii, CATL este unul dintre factorii-cheie pentru atingerea obiectivelor de mobilitate electrică ale BMW Group. CATL oferă input pentru optimizarea întregului sistem celulă-modul-baterie-stocare, ceea ce a făcut posibilă creşterea semnificativă a conţinutului de energie în spaţiul de instalare existent.

 

Categoria dezvoltare durabilă

Dürr Systems AG pentru conservarea resurselor şi eficienţa energetică prin tehnologie

Procesul utilizat de Dürr Systems AG combină dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului cu beneficii semnificative pentru clienţi într-o manieră exemplară. Aplicarea vopselei fără suprapulverizare, adică acoperirea fără vapori de vopsea, economiseşte energie, reduce emisiile de CO2 şi conservă resursele, deoarece nu mai sunt necesare şabloane şi mascarea automobilului. Aceasta înseamnă că sunt posibile modele de vopsea personalizate cu mult mai puţin efort.

 

 

Categoria digitalizare

Continental Automotive GmbH Regensburg şi NXP Semiconductors pentru dezvoltarea BMW Digital Key Plus cu tehnologie de bandă ultralargă UWB

NXP Semiconductors şi Continental Automotive GmbH Regensburg au dezvoltat o soluţie digitală unică în industrie pentru cheia auto, BMW Digital Key Plus, în colaborare cu BMW Group. Conducătorul îşi foloseşte smartphone-ul drept cheie pentru maşină - fără a fi nevoit să-l scoată vreodată din geantă sau din buzunar. Pe măsură ce se apropie cu smartphone-ul de automobil, acesta aprinde farurile şi se deblochează: conducătorul intră în maşină, apasă butonul de start şi porneşte - nici că se poate mai uşor de atât. Partea cea mai bună este că acest proces inovator nu este doar mai convenabil, ci şi mai sigur decât alte tehnologii utilizate pentru comunicaţiile wireless, cum ar fi Bluetooth sau WiFi.

 

Categoria experienţă de client

CarUX, Garmin, Webasto şi Amazon pentru lounge privat de cinema BMW Theater Screen pe banchetă

BMW Theatre Screen, prezentat pentru prima dată în acest an în noul BMW Seria 7, transformă al doilea rând de scaune într-un cinematograf privat exclusiv pe roţi. Când My Mode Theatre este activat, un monitor panoramic de 31" (78,74 cm) coboară din tapiţeria plafonului în compartimentul din spate al automobilului, jaluzelele se închid automat, iar iluminarea ambientală şi poziţia scaunului sunt ajustate în consecinţă. Atmosfera se apropie cel mai bine de experienţa de cinema. Nu mai puţin de patru furnizori au colaborat în acest sens: Webasto furnizează mecanica afişajului; CarUX oferă afişajul 8K de înaltă rezoluţie cu control touch integral; unitatea de control vine de la Garmin; Amazon Fire TV, pe lângă filme şi seriale TV, oferă şi acces la muzică şi o gamă largă de conţinut suplimentar din aplicaţii populare.

 

Categoria debutantul anului

Bcomp Ltd.: inovaţie mare cu masă redusă

Compania elveţiană Bcomp a dezvoltat noi produse din fibre de in care ar putea, de exemplu, să înlocuiască plasticul armat cu fibră de carbon: powerRibs™ este inspirat de nervurile frunzelor şi asigură rigiditate maximă cu masă minimă. Acest lucru poate reduce masa totală a automobilului, folosind mai puţin material.

 

ampliTex™ este un al doilea produs Bcomp care poate înlocui materialul de acoperire convenţional într-un mod care este neutru din punct de vedere al carbonului şi creează structuri noi şi interesante pentru suprafeţe. Prin combinarea ambelor materiale, se poate economisi până la 70% din plasticul utilizat anterior în ornamentele interioare şi se pot evita până la 75% din emisiile de CO2.

 

Materialele inovatoare de la Bcomp au fost folosite pentru prima dată în 2019 de BMW M Motorsport pentru Formula E. Bcomp este şi partenerul oficial BMW M Motorsport pentru noul BMW M4 GT4.

 

BMW Group deţine acum un pachet de acţiuni în Bcomp prin fondul său de investiţii BMW i Ventures şi, împreună cu compania start-up, susţine o decarbonizare semnificativă în producţia de automobile.

 

Categoria performanţă excepţională a echipei

Angajaţii locaţiilor ucrainene Kromberg and Schubert, Leoni, Nexans, Yazaki şi Dräxlmaier pentru angajamentul lor extraordinar

BMW Group i-a onorat pe angajaţii partenerilor săi din Ucraina, care produc cablaje pentru uzinele BMW Group într-un mod extrem de profesionist şi de încredere, cu un premiu special ca recunoaştere a angajamentului lor în cele mai dificile condiţii. În acelaşi timp, au ajutat şi la amenajarea unor locaţii de producţie suplimentare. BMW Group continuă să se aprovizioneze cu cablaje din Ucraina şi este ferm alături de furnizorii săi din Ucraina.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare