Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Lansarea unui Supplierthon pentru"Metaverse şi alte Experienţe Virtuale" pentru inovaţie de tip crowd-source - înscrie-te acum!

Apel pentru înscrieri de soluţii Metaverse pentru a rezolva provocările industriale specifice. +++ Oportunitatea unui parteneriat cu BMW Group pentru echipele câştigătoare.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 766,82 KB)
  
Photos(1x, 559,94 KB)

Bucureşti/München. BMW Group Supplierthon, cu accent pe "Metaverse şi alte Experienţe Virtuale" a început miercuri, 18 ianuarie 2023. Obiectivul este de a atrage cercetători, companii start-up şi lideri tehnologici de pionierat din cadrul comunităţii globale Metaverse pentru a obţine o perspectivă din exterior.

 

Înscreieri aici: Link către Metaverse Supplierthon

 

Metaverse este următoarea iteraţie a internetului: un spaţiu virtual 3D unic, captivant, în care oamenii experimentează viaţa în moduri în care nu ar putea-o în lumea fizică. Supplierthon va da puterea celor înscrişi să-şi aducă la viaţă ideile inovatoare şi vizionare pentru Metaverse. Specialiştii de la BMW Group au identificat provocări în trei domenii diferite (pentru detalii vezi mai jos): Pregătirea automobilelor, Experienţa în maşină şi Ecosisteme virtuale. BMW Group consideră că experienţele virtuale ar putea face o diferenţă semnificativă prin consolidarea întregii experienţe de client, a valorii produsului şi ar putea avea un impact asupra întregii industrii auto în viitor.

 

Înscrierile au început din 18 ianuarie 2023, iar primul termen-limită de depunere este 15 martie 2023. Ideile care sunt depuse vor fi examinate şi analizate de un juriu de specialitate care va selecta finaliştii. Ei vor trece în runda a doua, unde ideile vor fi dezvoltate în continuare pentru a produce soluţii de afaceri reale, până la 10 mai 2023. A doua etapă se va încheia cu un eveniment de prezentare în care finaliştii îşi vor prezenta soluţiile unui grup de specialişti după care câştigătorii sunt anunţaţi la 24 mai 2023. Câştigătorii vor avea ocazia de a colabora cu BMW Group şi, de asemenea, vor fi implicaţi în implementarea proiectelor-pilot.

 

BMW Group este un pionier când vine vorba de virtualizare şi acum face un pas mai departe

Supplierthon pentru "Metaverse şi alte Experienţe Virtuale" evidenţiază faptul că BMW Group joacă un rol principal în eforturile de a aduce la viaţă următorul nivel de interacţiune umană digitalizată. BMW Group generează valoare prin dezvoltarea constantă a unei interacţiuni mai mari şi a experienţelor mai captivante folosind XR1 şi Web 3.0, bazându-se pe un spectru bogat de cazuri de utilizare, dintre care unele sunt deja conectate, de-a lungul întregului lanţ de valori. Pentru a se asigura că soluţia sa este coerentă, BMW Group dezvoltă în prezent o platformă Metaverse strategică, centralizată.

 

În decembrie 2022, compania a devenit unul dintre primii producători de automobile care s-a alăturat Forumului de Standarde Metaverse. Compania adoptă o abordare completă în trei dimensiuni strategice: un Metaverse corporate, un Metavers comercial şi un Metaverse în automobil, aşa cum recent a demonstrat studiul BMW i Vision Dee şi al său Mixed Reality Slider, care au fost prezentate la CES de la Las Vegas. Metaverse Supplierthon se va concentra doar pe cazuri de utilizare în maşină.

 

"Din perspectiva noastră, industria noastră este în proces de transformare pas cu pas, extinzând experienţele umane într-un univers virtual condusă de metavers", declară Rudi Bencker, vicepreşedinte executiv de Cercetare Globală, Tech Offices şi Cooperări de Dezvoltare.

 

"Cu acest Crowd Innovation Challenge, dorim să facem următorul pas şi să invităm comunitatea globală metaverse să-şi împărtăşească abordările inovatoare şi vizionare în spectrul Metaverse", spune Florian Weig, vicepreşedinte executiv pentru Achiziţii şi Reţeaua de Furnizori Digitale.

 

Provocări specifice pentru Metaverse Supplierthon

 • Pregătirea automobilului:
  Crearea infrastructurii potrivite cu noi tehnologii, cum ar fi 5G, cloud computing şi interfeţe umane (de exemplu, ochelari inteligenţi, dispozitive portabile şi biosenzori) va fi o parte critică a acestei evoluţii. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate mixtă, cum ar fi AR2 şi VR3, IoT, învăţarea automată şi tehnologia senzorilor, automobilul fizic va fuziona cu universul virtual pentru a îmbunătăţi diferite puncte de contact ale viitoarei mobilităţi premium.
 • Experienţa în maşină:
  Automobilele pregătite pentru Metaverse vor crea experienţe mai captivante în maşină. Prin integrarea celor mai recente tendinţe pentru dispozitivele specifice CE, cum ar fi căştile, ochelarii şi sistemele de senzori, atât conducătorul, cât şi pasagerii (pe locurile din spate) vor putea interacţiona cu automobilul în moduri diferite, iar universurile fizic şi digital vor fi îmbinate în timp real. Interoperabilitatea între diferite platforme va permite utilizatorilor accesul la tot felul de conţinut într-un singur loc, creând şi mai multe experienţe interactive şi personalizate.
 • Ecosisteme virtuale:
  Datorită naturii sale deschise şi descentralizate, Metaverse nu numai că introduce o societate cu totul nouă, ci şi un ecosistem cu noi oportunităţi pentru sectorul auto. Cu tehnologii bazate pe blockchain, cum ar fi criptomonede, active şi contracte inteligente, Metaverse deschide noi oportunităţi de afaceri de-a lungul întregii călătorii a clienţilor. De la afaceri noi (de exemplu, configuratoare de maşini şi pieţe NFT) până la postvânzare, va fi creat un ecosistem virtual complet nou, permiţând clienţilor să experimenteze şi să se implice cu marca în moduri complet noi.
 • Metodologia unui Supplierthon:
  Un Supplierthon este o metodă de avangardă pentru cercetare a inovaţiei care permite identificarea de noi parteneri şi sprijină integrarea rapidă în ecosistemul BMW Group. BMW Group a obţinut rezultate semnificative din provocările trecute, care s-au concentrat pe tehnologiile de Calcul Cuantic, Oraşe Inteligente şi Automobile Conectate. Folosind un proces de evaluare a cercetării, identificăm finalişti cu potenţial ridicat. Câştigătorii provocării vor fi anunţaţi public şi vor avea ocazia să îşi prezinte soluţia la zilele de digitalizare ale BMW Group.

 

1 Realitate extinsă (XR): Realitatea extinsă multisenzorială integrează Realitatea Mixtă (MR), Realitatea Virtuală (VR), Realitatea Augmentată (AR) şi cele cinci simţuri tradiţionale, vederea, auzul, mirosul, gustul şi atingerea.

2 Augmented Reality (AR) descrie extensia asistată de computer a percepţiei realităţii, adaugă informaţii noi universului fizic observat.

3 Realitatea virtuală (VR) este reprezentarea şi percepţia simultană a unei realităţi aparente şi a proprietăţilor sale fizice într-un mediu virtual interactiv generat de computer în timp real.

4 Realitate mixtă (MR) cuprinde medii sau sisteme care combină percepţia naturală şi artificială, suprapune o lume digitală peste lumea reală.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare