Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursa de 9 ore de la Kyalami: BMW M Team WRT obţine o dublă cu BMW M4 GT3 în Africa de Sud

Sheldon van der Linde învinge în cursa de casă, alături de Dries Vanthoor şi Charles Weerts, cu #32 BMW M4 GT3.+++Locul al doilea este obţinut de a doua maşină, cu echipajul format din Philipp Eng, Augusto Farfus şi Maxime Martin.+++Van der Linde, Vanthoor şi Weerts ocupă locul al doilea în clasamentul general din Intercontinental GT Challenge.

BMW Motorsport
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 587,79 KB)
  
Photos(24x, 84,42 MB)

Bucureşti/Kyalami. BMW M Team WRT a obţinut a doua victorie în a treia cursă cu BMW M4 GT3. Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Dries Vanthoor şi Charles Weerts (ambii Belgia) au triumfat cu #32 BMW M4 GT3 în cursa de 9 ore de la Kyalami (Africa de Sud), a doua etapă din acest sezon al Intercontinental GT Challenge (IGTC). Aceasta a fost cea de-a doua victorie a lui Van der Linde în cursa de casă, după cea reuşită în 2020. Maşina #33, cu echipajul format din Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia) şi Maxime Martin (Belgia), a încheiat pe locul al doilea pentru a completa dubla obţinută de echipă.

 

După ce a terminat pe locurile întâi şi al treilea în cursa de 24 de ore din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi pe poziţiile a patra şi a şasea în cursa de 12 ore de la Bathurst (Australia), BMW M Team WRT a revenit pe podium la Kyalami. După ce au luat startul de pe locurile al doilea şi al treilea ale grilei, cele două BMW M4 GT3 au trecut imediat în fruntea plutonului, după care au controlat întrecerea pe toată durata ei. Van der Linde a trecut linia de sosire cu un avans de 1,8 secunde faţă de Martin.

 

Datorită punctelor pe care le-au acumulat pentru victoria din Africa de Sud, van der Linde, Vanthoor şi Weerts au ajuns pe locul al doilea în clasamentul IGTC după două dintre cele cinci curse din acest sezon. Următoarea cursă este cea de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), apariţia de pe teren propriu pentru BMW M Team WRT.

 

Parteneriate tehnologice puternice

BMW M Motorsport este susţinut în cadrul Intercontinental GT Challenge de partenerul tehnologic premium Shell, partenerul oficial Endless şi furnizorul oficial KW automotive. Shell a lucrat cu BMW M Motorsport de ani de zile la dezvoltarea de lubrifianţi pentru motorsport şi şosea, Endless adaugă zeci de ani de experienţă în tehnologia frânelor, în timp ce KW automotive a dezvoltat amortizoare pentru BMW M4 GT3 încă de la începutul proiectului. "Suntem încântaţi să putem continua şi extinde parteneriatul cu BMW M Motorsport, care a crescut de-a lungul anilor", a declarat Jürgen Wohlfarth, directorul executiv KW automotive GmbH. "În calitate de furnizor oficial BMW M Motorsport, am fost implicaţi încă de la început în dezvoltarea şasiului pentru BMW M4 GT3. Prin urmare, suntem cu adevărat mândri că activitatea intensă depusă de inginerii de curse BMW şi de departamentul nostru de dezvoltare este răsplătită cu victorii şi titluri pentru BMW M4 GT3."

 

Declaraţii după cursa de 9 ore de la Kyalami

 

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): "Felicitări BMW M Team WRT pentru o performanţă perfectă fantastică! Este impresionant să vedem cât de repede noul membru al familiei noastre BMW M Motorsport a atins un nivel atât de înalt cu BMW M4 GT3, încât a reuşit să câştige două dintre primele trei curse. Sper că această evoluţie puternică cu BMW M4 GT3 la începutul acestui sezon va continua în lunile următoare şi că vom avea şi mai multe motive de sărbătoare! Sunt deosebit de mulţumit pentru Sheldon van der Linde că a reuşit să câştige cursa de casă în faţa propriilor fani. Este o experienţă foarte specială pentru el. Toţi piloţii au făcut o treabă perfectă, la fel ca toţi membrii BMW M Motorsport şi BMW M Team WRT. Le mulţumesc tuturor!"

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

BMW Group România

Alexandru Şeremet

Tel.: +40-726-266-224

E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare