Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Sezonul 2023 Romanian Retro Racing: modele BMW M şi poveşti cu istoria BMW

Modele BMW M moderne vor juca rolul de safety car pentru campionatul românesc care aduce automobile istorice pe circuit.

Istorie
·
Istorie marca BMW
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti. BMW România și Romanian Retro Racing anunţă extinderea parteneriatului pentru încă un sezon competițional de succes în 2023.

 

Romanian Retro Racing reuneşte campionate de Regularitate pe Circuit şi Viteză pe Circuit organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi Retromobil autoritatea națională FIVA. Romanian Retro Racing este un proiect construit cu multă pasiune pentru pasionaţii, o comunitate care reuneşte zeci de automobile istorice în fiecare weekend pe circuit şi o şansă valoroasă pentru cei de pe margine să admire veritabile fragmente de istorie conduse sportiv.

 

În cadrul Vitezei pe Circuit, Romanian Retro Racing va aduce la start o întreagă luptă pentru podiumul Cupei BMW. Vom avea parte de modele deosebite pregătite pentru competiție conform fișei tehnice FIA, ce vor lua startul în două curse, cea de-a doua urmând să așeze la start concurenții într-o grila parțial inversată sosirii din prima cursă.

 

Ca partener al competiţiei, marca va oferi ca safety car modele BMW M moderne şi va marca o serie de premiere importante pe circuit într-un an care va marca debutul pe piaţă a mai multor modele spectaculoase, de la primul BMW M3 Touring, la BMW XM, cel mai puternic model produs vreodată de BMW.

 

Colaborarea BMW şi Romanian Retro Racing vine într-un momment aniversar special – 90 de ani de la prezentarea, în februarie 1933, a primului model cu grilă dublă al mărcii. Acest element de design a devenit emblematic pentru BMW şi s-a regăsit de atunci, în toată istoria de 9 decenii, pe toate moedele cu doar trei excepţii acum mai bine de jumătate de secol. Grila dublă a devenit un simbol atât de definitoriu pentru BMW, încât a fost preluată stilizat inclusiv pe monoposturile de Formula 1 sau pe prototipurile de anduranţă, aşa cum este cursa de 24h de la Le Mans. Imediat de la lansare, acum 90 de ani, s-a dovedit o soluţie atât de apreciată, încât clienţii altor mărci o instalau pe modelele lor. Grila dublă BMW este astfel unul din cele mai emblematice elemente de design din istoria automobilului, iar Romanian Retro Racing va găzdui o serie de evenimente care vor marca aniversarea de 90 de ani.

 

„BMW este construit pe o tradiţie valoroasă care a devenit o parte importantă din identitatea noastră.  Romanian Retro Racing este o oportunitate frumoasă pentru noi de a fi alături de pasionaţi şi a împărtăşi poveştile mărcii. Şi avem ce prezenta!”, explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Gruop România.

 

Romanian Retro Racing are programate 5 etape în acest sezon, organizate la MotorPark Românima, Adâncata, Transilvania Motor Ring, Târgu Mureş şi, în premieră, Skat Kart, Târgu Secuiesc. Una dintre noutățile din acest an pentru Campionatul de Regularitate pe Circuit, este clasa German Car. În cadul acestei clase vor fi premiate autovehiculele atestate istoric de origine germană. Podiumurile vor fi alcătuite de generații întregi de autovehicule cu aceeași origine, adunate la start cu același scop: cel mai mic ecart fata de turul de referinta.

 

Prima etapă a sezonului este programată pe Circuitul Adâncata Motorpark pe 1 aprilie, iar rolul de safety car va fi jucat de limuzina sportivă de 374 CP BMW M340i.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare