Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

ROWE Racing şi BMW M4 GT3 câştigă etapa de deschidere a acestui sezon din Nürburgring Endurance Series

Dries Vanthoor şi Maxime Martin se impun cu #99 BMW M4 GT3 în prima cursă a sezonului pe Nordschleife. +++ Locul al cincilea pentru BMW Junior Team; pole position pentru Walkenhorst Motorsport. +++ BMW M4 GT4 obţine victoria la prima participare în clasa SP10.

BMW Motorsport
·
GT Racing
·
BMW Customer Racing
·
Motorsport Juniors
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Nürburgring. Începutul de sezon pentru ROWE Racing: piloţii oficiali BMW M Dries Vanthoor şi Maxime Martin (ambii din Belgia) au câştigat cursa de deschidere a sezonului 2023 din Nürburgring Endurance Series, cu #99 BMW M4 GT3. După patru ore de cursă palpitantă, Vanthoor a trecut linia de sosire cu un avans de 6,5 secunde. BMW Junior Team a încheiat pe locul al cincilea cu #44 BMW M4 GT3, maşina înscrisă de BMW M Team RMG. Maşina #34 a Walkenhorst Motorsport a plecat din pole position, dar a fost forţată să se retragă cu puţin timp înainte de sosire.

 

În total, cinci BMW M4 GT3 s-au aliniat pe Nordschleife pentru a 68-a ediţie a ADAC Westfalenfahrt. Pe lângă maşina câştigătoare, ROWE Racing a mai avut şi #98 BMW M4 GT3. Acea maşină a pornit de pe locul al treilea al grilei, dar nu a reuşit să parcurgă întreaga distanţă de cursă, deoarece cei doi piloţi, Vanthoor şi Martin, s-au concentrat pe maşina #99, mai bine plasată. Ceilalţi piloţi ROWE Racing au participat, pe parcursul weekendului, la cursa de 12 ore de la Sebring (SUA) din IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

 

După ce au pornit de pe locul al nouălea, membrii BMW Junior Team - piloţii oficiali BMW M Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) - au fost întârziaţi în pluton după o uşoară coliziune, astfel că în final au trecut linia de sosire pe poziţia a cincea. Jakub Giermaziak (Polonia) a asigurat pole position pentru Walkenhorst Motorsport. Cu toate acestea, coechipierul Andy Soucek (Spania) a pierdut mai multe poziţii imediat după start. #34 BMW M4 GT3 a rulat pe locul al cincilea până cu puţin timp înainte de sfârşitul cursei, dar a fost forţat să se retragă. Piloţii oficiali BMW M Jake Dennis (Marea Britanie) şi Thomas Neubauer (Franţa) au împărţit cockpitul maşinii #35. Cei doi au terminat pe locul al 39-lea după ce maşina lor a fost întârziată de probleme tehnice.

 

Şi noul BMW M4 GT4 a început sezonul cu o victorie. FK Performance Motorsport şi trioul format din Michael Schrey, Thorsten Wolter şi Nick Wüstenhagen (toţi din Germania) au triumfat în clasa SP10.

 

Declaraţii după cursă

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): "Felicitări întregului echipaj pentru acest început fantastic de sezon pe Nordschleife şi pentru munca grozavă făcută în timpul pregătirilor de iarnă! Felicitări şi lui Maxime Martin şi Dries Vanthoor, care au câştigat la prima lor apariţie cu BMW M4 GT3 în NLS. Şi BMW Junior Team a început sezonul cu un rezultat bun. Şi a fost şi pole position pentru Walkenhorst Motorsport - să sperăm că vom continua aşa până la cursa de 24 de ore."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare