Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Originalul îşi sărbătoreşte aniversarea: modelul MINI Hatch 3 uşi cu numărul un milion din generaţia actuală

MINI Hatch 3 uşi şi-a încântat întotdeauna fanii din întreaga lume cu sentimentul go-kart maxim şi silueta sa inconfundabilă. Exemplarul cu numărul un milion al actualei generaţii a MINI original iese de pe linia de producţie sub numele MINI Cooper SE electric.

MINI Cooper
·
MINI John Cooper Works
·
MINI Electric
·
MINI 3 uşi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

 

Bucureşti/München. Spaţiu interior maxim pe o amprentă minimă - Sir Alec Issigonis a scris istoria auto în 1959 cu acest concept de automobil simplu, dar ingenios. Şi versiunea modernă a MINI Hatch 3 uşi se abate de la convenţii pe aceeaşi linie, se reinventează mereu şi iese în evidenţă prin designul său unic. În 2013, MINI a prezentat pentru prima dată reinterpretarea actuală a compactei cu trei uşi, care este disponibilă în întreaga lume din 2014 şi a păstrat o imagine constantă în toţi aceşti ani. Acum, în 2023, automobil emblematic cu numărul un milion a ieşit de pe linia de producţie a uzinei MINI din Oxford. Cum nu se poate mai potrivit, fabrica britanică cu o bogată tradiţie sărbătoreşte anul acesta a 110-a aniversare. Pe lângă locaţia de producţie britanică, MINI Hatch 3 uşi a fost produs o perioadă şi la Born, în Ţările de Jos.

 

MINI fără îndoială

Aspectul tipic al MINI Hatch 3 uşi este caracterizat de linii dinamice, forme clare şi console scurte, ceea ce face ca modelul agil cu patru locuri să fie partenerul ideal în traficul urban dens. Pentru lansarea pe piaţă în 2014, generaţia complet reproiectată a MINI Hatch 3 uşi se prezenta progrese semnificative în domeniile tehnologiei, eficienţei şi livrării de putere. În timp ce automobilele din aproape toate segmentele auto devin din ce în ce mai asemănătoare, MINI Hatch 3 uşi a rămas rebel, unic şi un adevărat simbol. Faţa tipică MINI cu farurile rotunde tipice împreună cu stopurile cu design Union Jack, dungile capotei şi semnalizatoarele laterale, reprezintă un design expresiv. Până în prezent, originalul, cu plăcerea tipică MINI de a conduce, calitatea maximă şi numeroasele opţiuni de personalizare, are o bază de fani în continuă creştere la nivel mondial.

 

Originalul cu mare varietate

MINI Hatch 3 uşi este originalul din segmentul premium al clasei mici. Fanii MINI au putut alege între numeroase configuraţii de când modelul inconfundabil a intrat în producţie. De la MINI One First, care iniţial oferea 55 kW/75 CP, trecând prin MINI Cooper mai puternic, cu 100 kW/136 CP, şi până la modelele MINI John Cooper Works inspirate de motorsport, MINI Hatch 3 uşi impresionează prin caracteristicile de condus pline de agilitate şi este modelul pentru automobilele mici şi compacte moderne.

 

Încă de la început, MINI Hatch 3 uşi a fost disponibil cu un motor diesel sau pe benzină, iar din 2020, MINI Cooper SE de mare succes reprezintă sentimentul go-kart electrificat. Automobilul cu numărul un milion este, de asemenea, un model electric şi va fi livrat în Canada, în culoarea British Racing Green. Anul trecut, MINI a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de modele electrificate, unul din cinci MINI fiind acum electric.

 

Următoarea generaţie a familiei MINI va începe tot cu MINI Hatch 3 uşi. Noua ediţie a originalului este orientată încă de la început către plăcerea de a conduce electric şi are premisele ideale pentru agilitatea inspirată şi utilizarea creativă a spaţiului tipice MINI. Pe lângă sentimentul go-kart maxim pentru fanii MINI, noul MINI Hatch 3 uşi se concentrează şi pe minimizarea amprentei sale ecologice. În acest fel, MINI dezvoltă constant conceptul de plăcere a condusului urban care are succes de peste 60 de ani.

 

Istorie impresionantă a curselor

Ca prieten al inventatorului Mini, Alec Issigonis, designerul de maşini de curse John Cooper a dezvoltat pentru prima dată, în 1960, un model GT bazat pe clasicul Mini şi a deschis istoria de motorsport a modelului. Până în prezent, numele de brand John Cooper Works reprezintă o performanţă remarcabilă. Cu 225 kW/306 CP, MINI John Cooper Works GP din 2019 este cel mai rapid model de stradă al mărcii.

 

Puternicul motor turbo cu patru cilindri al MINI Hatch 3 uşi, limitat la 3.000 de unităţi, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, făcând apel la istoria impresionantă în curse a MINI. De la câştigarea Campionatului de Turisme al Marii Britanii cu primul Mini Cooper până la cele trei victorii în clasamentul general al Raliului Monte Carlo, MINI Hatch 3 uşi a reprezentat în mod repetat momentele sportive şi poartă cursele în genele sale. Cel mai recent, Bulldog Racing MINI John Cooper Works şi-a dovedit calităţile în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, pe legendara Nordschleife, şi imediat a devenit favoritul publicului. Şi România a scris istorie cu primul MINI electric de curse din istorie, recunoscut sub numele Racing MIMI. Modelul este prezent de aproape trei ani în mai multe competiţii naţioanel şi, sub pregătirea Engage Egineering, a devenit tot mai competitiv, lutpându-se pentru podium în diverse competiţii, inclusiv cu modele cu motoare cu ardere internă în pregătire de fabrică pentru competiţie.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare