Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

La cea de-a 20-a aniversare a joint-venture-ului chinez BMW Brilliance Automotive, BMW Group anunţă producţia locală a NEUE KLASSE în China începând cu 2026

NEUE KLASSE va fi lansat în 2025, producţie locală la Shenyang pentru China din 2026. +++ BBA va investi 10 miliarde yuani în China pentru construcţia unei fabrici de asamblare pentru bateriile de înaltă tensiune de generaţia a șasea. +++ Reţea globală de producţie pentru baterii de înaltă tensiune bazată pe principiul "local pentru local".

Neue Klasse
·
High-voltage battery
·
battery cell
·
high-voltage battery assembly
·
China
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Producţie, reciclare
·
Evenimente corporate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Related Links.

București/Shenyang. Pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie, a anunţat astăzi producţia locală a NEUE KLASSE în China. După lansarea pe piaţă în 2025, modelele următoarei generaţii de automobile vor fi produse din 2026 și de către BBA din Shenyang. Bateriile de înaltă tensiune necesare pentru aceasta vor fi fabricate tot local. De asemenea, ca parte a sărbătoririi aniversare a avut loc și inaugurarea virtuală pentru noua locaţie de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune. BBA investește 10 miliarde de yuani în noua locaţie, care, începând cu 2026, va produce celule pentru a șasea generaţie de baterii de înaltă tensiune. "Proiectul Baterii de a Șasea Generaţie” va juca un rol-cheie în producţia de automobile pentru NEUE KLASSE și va crea aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în regiune.

 

"De la un mic centru de asamblare cu un număr limitat de unităţi, fabricile noastre din Shenyang s-au dezvoltat în cea mai mare locaţie de producţie din întreaga lume. Astăzi, la 20 de ani de la începerea iniţială a producţiei joint-venture-ului, sunt încântat să anunţ producţia locală a NEUE KLASSE în China", a declarat Milan Nedeljković la Shenyang. "Integrarea NEUE KLASSE în producţia noastră din China vine alături de construirea unei secţii de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune de generaţia a șasea și va avea o contribuţie semnificativă la electrificarea suplimentară a portofoliului nostru și, prin urmare, pentru succesul companiei noastre."

 

20 de ani de BBA - parteneriat puternic între China și Germania

BMW Group are o prezenţă pe piaţa chineză din 1994 și a fondat joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive în mai 2003. În ultimii 20 de ani, BMW Group și-a extins continuu activităţile în China, iar capacitatea de producţie din Shenyang a crescut de la 30.000 până la 830.000 de unităţi. BBA produce în prezent șapte game de modele cu motoare electrice, sisteme plug-in hybrid și propulsoare termice.

 

Mobilitatea electrică și digitalizarea joacă un rol important la BMW Group și, în special, în China. Următoarea generaţie de modele a BMW Group, NEUE KLASSE, va întruchipa toţi cei trei piloni ai mobilităţii viitoare: electric, digital și circular.

 

Reţea globală de producţie pentru baterii de înaltă tensiune bazată pe principiul "local pentru local"

Integrarea NEUE KLASSE în China și construcţia de fabrici de baterii pentru a șasea generaţie sunt alte repere, deoarece BMW Group își aliniază sistematic reţeaua de producţie pentru mobilitatea electrică. Mai mult de jumătate din automobilele pe care BMW Group le vinde în întreaga lume ar trebui să fie electrice înainte de 2030.

 

În prezent, BMW Group produce componente electronice și baterii de înaltă tensiune pentru automobilele electrice actuale la locaţiile germane din Dingolfing, Leipzig și Regensburg, precum și la Shenyang în China. Pe lângă Shenyang, noi centre de asamblare pentru bateriile de înaltă tensiune de generaţia a șasea generaţie vor fi adăugate în următorii ani la Debrecen (Ungaria), San Luis Potosí (Mexic) și Woodruff (SUA), lângă Spartanburg. Aceste baterii vor fi folosite la modelele NEUE KLASSE. De asemenea, compania intenţionează să înfiinţeze o nouă locaţie în Germania pentru ca în viitor să aprovizioneze fabricile sale de automobile din Bavaria cu baterii de înaltă tensiune de generaţia a șasea.

 

Prin abordarea "local pentru local", BMW Group asigură electrificarea tot mai mare a portofoliului său de produse în anumite regiuni ale lumii. De asemenea, distanţele scurte permit și economii de CO2 din logistică.

 

Extinderea activităţilor de cercetare și dezvoltare la Shenyang

În pregătirea pentru lansarea NEUE KLASSE, BMW Group a creat un întreg ecosistem de mobilitate electrică în China, care cuprinde cercetare și dezvoltare, lanţul de aprovizionare și producţia de baterii și automobile electrice. Cu facilităţi în Beijing, Shanghai, Shenyang și Nanjing, BMW Group a construit cea mai mare reţea de cercetare și inovare a companiei din afara Germaniei. Centrul de cercetare și dezvoltare din Shenyang se concentrează în principal pe dezvoltarea de tehnologii pentru mobilitate electrică și localizarea produselor. Pentru a coincide cu cea de-a 10 aniversare, unitatea de cercetare și dezvoltare a fost extinsă semnificativ, iar capacitatea de dezvoltare și validare a automobilelor electrice în China a crescut. Locaţia oferă 19 bancuri de testare pentru teste de joasă și înaltă tensiune, teste de siguranţă a pietonilor, analize electronice îmbunătăţite și teste de capacitate de încărcare la temperaturi extreme. Aceste capacităţi extinse de testare pot ajuta, de asemenea, la scurtarea ciclurilor de dezvoltare.

 

Reţeaua de furnizori locali s-a extins continuu

BMW Group își extinde continuu reţeaua de furnizori din China și implementează în mod constant abordarea "local pentru local". BBA are deja aproximativ 430 de furnizori locali în toată ţara. Mai mult de un sfert dintre aceștia se află în provincia Liaoning și aproape 100 în Shenyang.

 

Implementarea sistematică a BMW iFACTORY

Implementarea BMW iFACTORY - planul general pentru producţia de automobile la BMW Group – va conduce la dezvoltarea suplimentară a producţiei de înaltă calitate, inteligentă și eficientă din punct de vedere al resurselor la Shenyang. Bazată pe principiile de producţie AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ., BMW iFACTORY stabilește noi standarde pentru producţia de automobile în era mobilităţii electrice și digitale: cel mai recent exemplu în acest sens este uzina Lydia care a fost deschisă anul trecut și a fost configurată încă de la început pentru BMW iFACTORY.

 

Angajator de încredere

BMW Group și BBA oferă locuri de muncă de înaltă calitate pentru peste 30.000 de oameni din China; 26.000 dintre acestea numai la BBA. 92% din funcţiile de conducere sunt ocupate în prezent de personal chinez.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare