Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Racing MIMI în mai: performanță la nivelul mașinilor de curse cu motoare pe benzină în pregătire de fabrică

Trei curse și prezentărila două evenimente în ultimele 30 de zile. +++ Performanțe solide - Horia Platona ocupă locul al doilea în clasa 2A la Super Slalom după două etape. +++ Ritm competitiv în toate cursele. +++ Nou parteneriat cu Samsung România.

MINI Electric Racing
·
#RacingMIMI
·
Michelin
·
UniCredit Leasing
·
Renovatio
·
Samsung
·
Albini Prassa
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti Sosirea verii declanșează programul încărcat pentru Racing MIMI. Ultima lună a adus trei participări în competiții și prezența spectaculoasă la două evenimente.

 

O premieră importantă semnată în luna mai este începerea colaborării cu Samsung România. Sub umbrela „Overtake the Ordinary”, parteneriatul are la bază valorile comune ale celor două companii: tehnologia de vârf, designul iconic și dorința de a redefini tiparele. Ca parte a noului demers, am pregătit o serie de experiențe memorabile, dincolo de tehnologie. Echipa va testa performanța camerelor de 200 MP ale telefoanelor Samsung Galaxy S23 Ultra. În același timp, o serie de ambasadori Samsung vor testa stabilizarea video în regim de cursă și vor promova proiectul către un public nou, deschizând fenomenul motorsport către o audiență tot mai largă.

 

Super Rally

Cu un program în patru competiții naționale, cel mai important campionat din acest sezon este Campionatul Național Super Rally, o competiție desfășurată în sistem time-attack pe circuite stradale în șase orașe din România. Aici, Racing MIMI concurează în cea mai disputată clasă a campionatului, 2A, în luptă directă cu modele pe benzină cu tracțiune față, în pregătire de fabrică, pilotate de concurenți cu o experiență solidă.

 

După ce în ultima etapă de anul trecut a încheiat pe locul al treilea, într-o luptă directă cu nouă concurenți, Horia Platona a reveni hotărât să continue seria de performanțe puternice. Agilitatea nativă MINI, centrul de masă coborât, răspunsul instantaneu al motorului cuplat permanent la roți, alături de îmbunătățirile aduse de Engange Engineering - cum ar fi diferențialul față cu alunecare limitată sau sistemul de răcire cu gheață carbonică - toate acestea sunt ingredientele prin care Racing MIMI compensează raportul defavorabil putere/masă față de celelalte modele din concurs. În etapa de debut de la Mangalia, organizată pe 12-13 mai, Horia a arătat un ritm puternic încă din antrenamente, încheind pe locul al treilea în clasă și pe al 13-lea la general, devansând și toate modelele din clasa GT.

 

A doua etapă din Campionatul Național de Super Rally s-a desfășurat pe 3-4 iunie la Alba Iulia. Încă o dată, Horia a demonstrat un ritm puternic, chiar și în ciuda dificultăților organizatorice și întreruperilor de cursă. În final, Racing MIMI a încheiat pe locul al patrulea într-o clasă cu opt participanți. Fără o penalizare de șase secunde, Horia ar fi putut lupta chiar pentru primele două locuri, înregistrând timpi competitivi la nivelul unui model TCR (Touring Car Racing).

 

După două etape, Horia Platona este pe locul secund în clasamentul clasei 2A, la numai două puncte de liderul Claudiu Moțoc, cu Peugeot 208 R2, și la egalitate cu Adrian Grigore, care pilotează un Renault Clio Rally 5s.

 

Campionatul Național de Vehicule Electrice

Tot în luna mai, Racing MIMI a încheiat una din cele două participări în Campionatul Național de Vehicule Electrice. În tradiția ultimilor ani, a adus la start doi piloți debutanți, la prima întâlnire cu mașina - jurnalistul Dan Scarlat și inginerul Liviu Nossa, unul dintre membrii echipei Enegage Engineering. Chiar și în contextul unei experiențe limitate, echipa Racing MINI s-a întors cu locurile 1 și 3 în clasa E1, pentru modele sub 250 CP (Liviu, respectiv Dan), locul al doilea la clasa sport (Dan) și locul al treilea în clasamentul general (Dan), în luptă directă cu modele cu tracțiune integrală și triplu de putere.

 

Evenimente

În luna mai, Racing MIMI și-a prezentat povestea la o serie de evenimente care s-au bucurat de prezența unui public numeros. Pe 19-22 mai, mașina de curse a fost printre vedetele standului BMW Group la Poli AutoFest 2023, una dintre cele mai importante expoziții de automobile din România din acest an.

 

Pe 2 iunie, MIMI a avut parte încă o dată de o prezentare spectaculoasă cu lasere la Brand Minds, cel mai mare eveniment de business din Europa Centrală și de Est. Cu susținerea partenerului UniCredit Leasing, cea mai mare instalație de lasere indoor din România, instalată de KLS LASER, a pus în lumină primul MINI Electric de curse din istorie.

 

Despre Racing MIMI

Primul MINI Electric din istorie a intrat în al treilea sezon de competiție. Construit pe baza unui model de serie, folosind motorul și bateria de serie, MIMI a primit o serie de îmbunătățiri de performanță din partea echipei Engange Engineering din Brașov, proiectul marcând îmbunătățirile cu numele "Racing MIMI EVO". Între acestea se numără reducerea consistentă de masă cu aproximativ 200 kg (inclusiv uși din fibră de sticlă și plexiglass fără ramă), sistem de răcire suplimentar cu gheață carbonică sau diferențial față cu patinare limitată dezvoltat împreună cu compania Drexler.

 

Partenerii MIMI

MIMI este susținut şi în 2023 de o serie de parteneri puternici. UniCredit Leasing, finanțator al BMW Financial Services și MINI Financial Services, cu o implicare importantă în motorsportul românesc, este partenerul principal al proiectului. Michelin susține proiectul și "încalță" MIMI inclusiv cu versatilele Michelin Pilot Sport și Michelin Pilot Sport Cup într-o serie de demonstrații și competiții de stradă. Renovatio, cu e-charge, cea mai mare rețea de stații de încărcare din România, asigură soluții de încărcare.

 

Din acest an, Samsung devine un partener important, susținând comunicarea MIMI, în timp ce echipamentele mărcii ajută la documentarea proiectului cu materiale foto și video spectaculoase.

 

Calendar luna iunie

Racing MIMI va fi prezent în luna iunie la etapa de Viteză în Coastă de la Harghita, încă o dată cu Horia Platona ca pilot, pe 17-18 iunie. Pe 23-24 iunie va fi prezent ca o imagine a motorsportului modern la Concursul de Eleganță de la Sinaia. Pe 30 iunie-1 iulie, Horia Platona revine într-o nouă etapă de Super Rally, la Deva.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare