Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Podium DTM pentru Sheldon van der Linde şi Schubert Motorsport la Zandvoort

Sheldon van der Linde a terminat pe locul secund, cu #1 BMW M4 GT3, în prima cursă de la Zandvoort. +++ Marco Wittmann a încheiat pe locul al patrulea în cursa a doua, ratând podiumul pentru câteva fracţiuni de secundă. +++ Dries Vanthoor, aflat la debutul în DTM ca înlocuitor al lui René Rast, s-a clasat în Top 10 în cursa de sâmbătă.

BMW M Motorsport
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/Zandvoort. BMW M4 GT3 a obţinut primul podium din sezonul DTM 2023, datorită lui Sheldon van der Linde (Africa de Sud) şi Schubert Motorsport care sâmbătă au terminat pe locul al doilea în prima dintre cele două curse de la Zandvoort (Olanda). În cursa de duminică, Marco Wittmann (Germania), pilotul echipei Project 1, s-a luptat pentru un loc pe podium până la final şi a terminat în cele din urmă pe locul al patrulea, la doar câteva zecimi de secundă de poziţia a treia. Dries Vanthoor (Belgia), care l-a înlocuit pe René Rast (Germania) la Schubert Motorsport şi a debutat în DTM, a obţinut o clasare în Top 10 în cursa de deschidere. În acest weekend, Rast a participat în Formula E la Portland (SUA). Circuitul cu dune de la Zandvoort a fost locul de desfăşurare a celei de-a doua etape a DTM din acest sezon.

 

Weekendul a avut un început promiţător în prima sesiune de calificări de sâmbătă dimineaţă. Van der Linde şi Wittmann au ocupat locurile al doilea, respectiv al treilea, asigurându-şi poziţii bune pe grilă pentru prima cursă, în timp ce Vanthoor s-a calificat pe locul al 16-lea.

 

Van der Linde a fost cea mai mare ameninţare pentru cel care avea să câştige, Maro Engel (Germania / Mercedes), de la început până la sfârşit în prima cursă. Locul al doilea i-a oferit campionului DTM en-titre, aflat la comenzile #1 BMW M4 GT3, primul său podium din acest sezon. Pentru o lungă perioadă de timp, Wittmann a fost în urma lui van der Linde, însă a pierdut două poziţii la pit stop. A trecut linia de sosire pe locul al cincilea, cel mai bun rezultat al său din acest sezon. Vanthoor a recuperat puternic cu #33 BMW M4 GT3, ajungând de pe locul al 16-lea pe grilă pentru al nouălea la final.

 

Cea de-a doua sesiune de calificări, cea de duminică dimineaţă, a fost suspendată din cauza a două accidente, iar obţinerea celor mai buni timpi a devenit o loterie în cele trei minute rămase după reluare. Wittmann s-a calificat pe locul al şaptelea pentru cursa a doua, Vanthoor pe poziţia a 14-a, în timp ce van der Linde a trebuit să se mulţumească cu locul al 17-lea.

 

Ulterior, Wittmann şi van der Linde şi-au arătat clasa în cursa a doua, încântând fanii de pe circuitul dintre dune cu câteva manevre curajoase de depăşire. Wittmann a urcat până pe locul al cincilea, recuperând încă un loc după pit stop. Dublul campion DTM a continuat să lupte pentru poziţia a treia şi un loc pe podium până la trecerea liniei de sosire. În cele din urmă, a ratat de o clasare în Top 3, astfel că locul al patrulea a devenit cel mai bun rezultat al său în acest sezon. Van der Linde a urcat şapte poziţii, după ce a luat startul de pe locul al 17-lea, şi a trecut linia de sosire pe poziţia a zecea. Vanthoor a avut ghinion şi a fost nevoit să se retragă cu o pană rezultată dintr-o coliziune la start. Cursa a fost câştigată de Ricardo Feller (Elveţia / Audi).

 

Al treilea weekend de cursă din sezonul DTM 2023 are loc în perioada 7-9 iulie, la Norisring (Germania).

 

Declaraţii după weekendul DTM de la Zandvoort:

 

Sheldon van der Linde (#1 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport): "Sunt foarte fericit că m-am întors pe podium după prima cursă, acesta a fost, fără îndoială, punctul culminant al sezonului nostru de până acum. Nu era de aşteptat să fie sincer, ceea ce face ca podiumul să fie şi mai apreciat. Am revenit şi în lupta pentru campionat, chiar dacă este încă devreme. Dar demonstrează că încă o putem face şi că avem un pachet puternic. Acum vom face eforturi pentru mai multe podiumuri şi abia aştept Norisring în două săptămâni."

 

Marco Wittmann (#11 BMW M4 GT3, Project 1): "A fost un weekend mult mai bun pentru noi în comparaţie cu deschiderea sezonului de la Oschersleben; cu locurile al cincilea şi al patrulea, am luat puncte bune. Desigur, ca echipă nouă, trebuie să continuăm să muncim din greu pentru a fi în frunte şi a ataca podiumul. Cu toate acestea, cred că ceea ce am arătat în curse, aşa cum au demonstrat bătăliile noastre, este că am găsit un echilibru extrem de bun şi o pregătire pentru ritmul de cursă, ceea ce este pozitiv. Mai sunt domenii în care trebuie să ne îmbunătăţim, aşa că avem teme de făcut, dar cu siguranţă a fost un pas bun înainte, cu două rezultate importante. Am luptat din greu şi am dat totul. În cele din urmă, nu aveam cum să obţinem mai mult, da, per total, a fost un weekend pozitiv."

 

Dries Vanthoor (#33 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport): "În general, a fost un weekend distractiv şi am fost fericit să debutez în DTM, deoarece cunosc seria încă de când eram mic. În ceea ce priveşte rezultatele, nu a fost weekendul pe care ni l-am dorit cu toţii. Am făcut tot posibilul să ducem maşina în fereastra optimă pentru mine. Desigur, este dificil să vii într-o competiţie diferită şi la o echipă diferită şi să performezi imediat. Dar, la final, am avut o cursă grozavă duminică. Ne-am distrat de minune revenind de pe locul al 16-lea până pe al nouălea. Astăzi ar fi trebuit să fie o altă zi bună, cu calificări promiţătoare şi cu schimbările pe care le-am făcut peste noapte, dar steagul roşu ne-a stricat şansele în calificări şi a trebuit să începem din spatele plutonului. Din păcate, am fost acroşat, ceea ce a dus la o pană la începutul cursei, dar acestea sunt cursele. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu echipa şi am avut un weekend grozav cu Sheldon."

 

Clasament după runda 2/8

 

Piloţi: 1. Thomas Preining (Austria) 55p; 2. Franck Perera (Franţa) 51p; 3. Ricardo Feller (Elveţia) 51p; 4. Maro Engel (Germania) 45p; 5. Tim Heinemann (Germania) 42p; 6. Mirko Bortolotti (Italia) 37p; 7. Christian Engelhart (Germania) 36p; 8. Sheldon van der Linde (Africa de Sud) 33p; 9. Dennis Olsen (Norvegia) 26p; 10. Marco Wittmann (Germania) 25p; 11. Kelvin van der Linder (Africa de Sud) 24p; 12. Lucas Stolz (Germania) 21p; 13. Jack Aitken (Marea Britanie) 18p; 14. Clemens Schmid (Austria) 16p; 15. Lucas Auer (Austria) 16p; 16. Laurin Heinrich (Germania) 16p; 17. Jusuf Owega (Germania) 16p; 18. Ayhancan Güven (Turcia) 12p; 19. René Rast (Germania) 11p; 20. Patric Niederhauser (Elveţia) 8p; 21. Albert Costa Balboa (Spania) 8p; 22. Dries Vanthoor (Belgia) 7p; 23. David Schumacher (Germania) 4p; 24. Luca Engstler (Germania) 4p; 25. Thierry Vermeulen (Olanda) 1p; 26. Arjun Maini (India) 1p.

 

Echipe: 1. SSR Performance 84p; 2. Toksport WRT 76p; 3. Manthey EMA 76p; 4. ABT Sportsline 72p; 5. Mercedes-AMG Team Landgraf 57p; 6. Schubert Motorsport 49p; 7. KÜS Team Bernhard 28p; 8. Emil Frey Racing 25p; 9. Proiect 1 24p; 10. Mercedess-AMG Team HRT 22p; 11. Winward Racing 20p; 12. GRT Grasser-Racing-Team 15p; 13. Tresor Attempto Racing 8p; 14. Liqui Moly Team Engstler 4p.

 

Producători: 1. Porsche 118p; 2. Lamborghini 104p; 3. Mercedes 94p; 4. Audi 85p; 5. BMW 76p; 6. Ferrari 42p.

 

Ce urmează

Următoarea etapă va avea loc la Norisring, în perioada 7-9 iulie.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare