Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Pregătire pentru viitorul electric: inaugurarea noii uzine BMW Group de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Carolina de Sud

+++Noua fabrică BMW Group din Woodruff va produce baterii de înaltă tensiune pentru modelele BMW X electrice de la uzina din Spartanburg.+++Investiţii de 700 de milioane de dolari în construcţia noii uzine din Woodruff şi de un miliard de dolari în uzina din Spartanburg în pregătirea producţiei de automobile electrice.+++Local pentru Local: distanţe scurte între furnizorul de celule, asamblarea bateriilor şi uzina de producţie a automobilelor.+++

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Evenimente corporate
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Related Links.

 • Bucureşti/Woodruff. BMW Group a făcut un pas major în direcţia construcţiei de automobile electrice în SUA, după ce a inaugurat o nouă fabrică de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune la Woodruff, în statul Carolina de Sud. Uzina BMW Group din Woodruff va produce baterii de generaţia a şasea pentru a aproviziona locaţia BMW Manufacturing de producţie a automobilelor electrice din Spartanburg, aflată în apropiere. Peste 300 de locuri de muncă vor fi create la faţa locului la uzina din Woodruff, cu oportunitatea de a creşte.

   

  "Facem BMW Group o companie electrică. În curând, noua noastră fabrică de asamblare a bateriilor din Woodruff va juca un rol important în viitorul nostru electric de aici, în SUA", a declarat Ilka Horstmeier, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Resurse Umane şi Imobiliare. "Prin uzina din Woodruff ne extindem amprenta în statul Carolina de Sud. În acelaşi timp, ne luăm angajaţii cu noi în această transformare. Noul nostru Centru de Instruire Tehnică de la uzina din Spartanburg ne va pregăti cei 11.000 de angajaţi pentru viitor. În acest fel, ne asumăm responsabilitatea ca un angajator de încredere şi oferim în acelaşi timp locuri de muncă sigure pentru viitor."

   

  "Inaugurarea de astăzi este începutul unei noi ere la uzina din Spartanburg, în timp ce ne pregătim să producem modele BMW X electrice pentru mapamond", spune Robert Engelhorn, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing din Spartanburg. "Drumul către viitor începe aici, în Carolina de Sud. Uzina din Woodruff va fi de ultimă generaţie în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă, flexibilitatea şi digitalizarea."

   

  Investiţii ample în uzinele din Spartanburg şi Woodruff

  În octombrie 2022, BMW Group a anunţat o nouă investiţie de 1,7 miliarde de dolari în operaţiunile sale din SUA, inclusiv un miliard de dolari pentru a pregăti uzina din Spartanburg pentru producţia de automobile electrice şi 700 de milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune. Locaţia din Woodruff va avea o suprafaţă de aproximativ 40,5 hectare, care include construcţia unei clădiri tehnologice şi clădiri de sprijin precum o cantină, un departament de pompieri şi un centru energetic.

   

  Local pentru local: distanţe scurte între producţia de baterii şi automobile

  "Lucrăm constant pentru a avansa în transformarea către mobilitate electrică", spune Markus Fallböhmer, vicepreşedinte executiv pentru producţia de baterii la BMW AG. „Facilităţile de producţie de ultimă oră pentru bateriile de înaltă tensiune de înaltă performanţă sunt un factor decisiv în acest sens." În extinderea reţelei de producţie, compania urmează principiul local pentru local: "Legătura strânsă a producţiei de baterii cu producţia de automobile face parte din strategia noastră", explică Fallböhmer.

   

  Ca parte a abordării BMW Group - "local pentru local" -, compania va achiziţiona celule de baterii pentru automobilele electrice de la partenerul AESC, care construieşte o nouă fabrică de celule de baterii de 30 GWh în Florence (Carolina de Sud). Ei vor produce baterii rotunde litiu-ion nou dezvoltate, concepute special pentru cea de-a şasea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Noul format de baterie va creşte densitatea energiei cu peste 20% şi va îmbunătăţi viteza de încărcare şi autonomia cu până la 30%.

   

  BMW Group se concentrează în special pe menţinerea amprentei de carbon şi a consumului de resurse pentru producţie cât mai scăzute posibil, începând din lanţul de aprovizionare. Producătorii de celule vor folosi cobalt, litiu şi nichel care includ un procent de material secundar - adică materii prime care nu sunt proaspăt extrase, dar care sunt deja în circuit - în producţia de celule de baterii. În combinaţie cu angajamentul de a utiliza numai energie verde din energii regenerabile pentru producţia de celule de baterii, BMW Group va reduce amprenta de carbon a producţiei de celule de baterii cu până la 60%.

   

  Standarde ecologice ridicate: se leagă CO2 la turnarea betonului

  Fiind următoarea BMW iFACTORY, uzina BMW Group din Woodruff va îndeplini şi standarde ecologice înalte. Locaţia va fi operată fără combustibili fosili şi va folosi 100% electricitate verde. BMW Group şi-a stabilit obiectivul de a reduce emisiile de CO2 din reţeaua globală de producţie cu 80% până în 2030 faţă de 2019. Acoperişurile uzinelor sunt în curs de pregătire pentru instalarea sistemelor fotovoltaice. Iluminarea inteligentă cu LEDuri cu detectoare de mişcare şi o strategie eficientă de reglare a luminii reduc la minimum consumul de energie şi emisiile de lumină. Practic, asamblarea bateriei de înaltă tensiune nu necesită apă. Apa de ploaie este colectată şi utilizată în scopuri din afara producţiei. O tehnologie inovatoare care presupune injectarea CO2 captat în betonul proaspăt în timpul procesului de amestecare va fi utilizată în construcţia centralei. Aceasta captează CO2 permanent la nivel molecular şi creşte rezistenţa betonului.

   

  BMW Group în Carolina de Sud

  Din 1992, BMW Group a investit aproximativ 12,4 miliarde de dolari în operaţiunile sale din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group din lume, producând zilnic peste 1.500 de automobile. Fabrica este o parte importantă a reţelei globale de producţie a BMW şi joacă un rol esenţial în îndeplinirea cererii mari de modele BMW Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé în SUA şi în întreaga lume. Aproape 60% dintre automobilele produse aici sunt livrate pe aproximativ 120 de pieţe globale, ceea ce face ca BMW să fie cel mai mare exportator de automobile ca valoare din SUA, timp de nouă ani consecutiv. În 2022, aproximativ 60% dintre automobilele BMW vândute în SUA au provenit de la uzina Spartanburg. Fabrica are o capacitate anuală de producţie de până la 450.000 de unităţi şi are peste 11.000 de angajaţi.

   

  Angajament continuu în SUA

  Pe lângă operaţiunile de vânzări şi marketing, amprenta BMW Group în SUA constă din aproape 30 de locaţii în 12 state diferite, inclusiv un studio de design avansat, un centru de cercetare şi dezvoltare tehnologică şi un fond de investiţii în California, BMW Group Financial Services, dar şi BMW Manufacturing Corporation, care operează uzina din Spartanburg (Carolina de Sud). Reţeaua de dealeri BMW Group este formată din aproape 650 de dealeri independenţi BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad la nivel naţional. Luate împreună, operaţiunile BMW Group din SUA oferă şi susţin direct şi indirect peste 120.000 de locuri de muncă în SUA şi au contribuit cu 43,3 miliarde de dolari la economia SUA.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare