Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps: Philipp Eng, Marco Wittmann şi Nick Yelloly câştigă cu BMW M4 GT3 pentru ROWE Racing

+++Echipa ROWE Racing obţine a treia victorie în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, marcând al 25-lea succes BMW în clasamentul general. +++ Philipp Eng a reuşit a treia victorie personală în clasica de anduranţă, în timp ce Marco Wittmann şi Nick Yelloly sunt la primul succes în Ardeni. +++ BMW M Team WRT a terminat pe locul al şaselea cu #46 BMW M4 GT3 şi a fost pe podium în Gold Cup cu #30 BMW M4 GT3. +++

BMW M Motorsport
·
GT Racing
·
24h Races
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/Spa-Francorchamps. Al treilea triumf pentru ROWE Racing în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia)! Într-o cursă palpitantă, care cu o desfăşurare strânsă aproape până la ultima oră, Philipp Eng (Austria), Marco Wittmann (Germania) şi Nick Yelloly (Marea Britanie) au pilotat #98 BMW M4 GT3 spre victorie după ce au parcurs 537 de ture, asigurând a 25-a victorie pentru BMW în clasamentul general, cel mai de succes producător din istoria evenimentului. Eng a reuşit al treilea triumf personal la Spa sub culorile BMW M Motorsport, după victoriile din 2016 şi 2018. Wittmann a sărbătorit prima victorie a sa într-o cursă de 24 de ore, în timp ce Yelloly a încununat o săptămână perfectă adăugând a doua victorie în anduranţă după cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) în 2020. La începutul săptămânii, el a obţinut prima victorie pentru BMW M Hybrid V8 la Watkins Glen (SUA).

 

În prima fază a cursei de 24 de ore, modelele BMW M4 GT3 au trebuit să-şi facă drum prin pluton după ce au ratat Super Pole din cauza ploii abundente apărute în timpul calificărilor. Iniţial, #32 BMW M4 GT3 al BMW M Team WRT şi #998 BMW M4 GT3 înscris de ROWE Racing au făcut cele mai bune progrese, luptându-se rapid pentru primele poziţii. Totodată, maşina care avea să câştige a avut probleme din cauza unui pit stop venit la momentul inoportun şi a unei probleme cu sistemul de alimentare, făcând-o să rămână mult în urmă. Abia seara, maşina #98 a început o revenire impresionantă, preluând conducerea pentru prima dată în timpul nopţii. Poziţia respectivă a fost ameninţată pentru scurt timp de o penalizare de 30 de secunde pentru depăşirea limitelor de circuitului, dar, în cele din urmă, Eng, Wittmann şi Yelloly au recuperat primul loc.

 

Pe locul al şaselea s-a clasat #46 BMW M4 GT3 al BMW M Team WRT, pilotat de Augusto Farfus (Brazilia), Maxime Martin (Belgia) şi Valentino Rossi (Italia). Cei trei au demonstrat un ritm foarte bun, dar au fost întârziaţi în mod repetat de penalizări de timp. #30 BMW M4 GT3 al echipei WRT, cu Niklas Krütten (Germania), Jean-Baptiste Simmenauer (Franţa) şi Calan Williams (Australia) la volan, şi-a asigurat locul al doilea în categoria Gold Cup, urcând pe podium. #31 BMW M4 GT3, pilotat de Adam Carroll şi Lewis Proctor (ambii Marea Britanie), a terminat pe locul al 25-lea în clasamentul general.

 

În cea de-a 12-a oră de cursă a avut loc un accident nefericit între Neil Verhagen (SUA), aflat la comenzile #998 BMW M4 GT3 al ROWE Racing, şi Charles Weerts (Belgia), care pilota #32 BMW M4 GT3 de la BMW M Team WRT. O maşină se afla chiar în spatele celeilalte, luptându-se pentru primele poziţii, când conducerea cursei a iniţiat o procedură neclară Full Course Yellow (FCY). Acest lucru a dus la un lanţ de circumstanţe nefericite, ambii piloţi primind informaţii diferite despre momentul exact al perioadei de neutralizare. Weerts a redus viteza, ceea ce l-a surprins pe Verhagen şi astfel că nu s-a putut evita coliziunea între cele două maşini. Ambele modele au suferit avarii grave, dar, din fericire, piloţii au scăpat nevătămaţi. Accidentul a fost urmat de o neutralizare FCY de aproximativ două ore din cauza reparaţiilor la glisierele de protecţie. #35 BMW M4 GT3 al Walkenhorst Motorsport a abandonat şi el devreme.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare