Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

DTM: Schubert Motorsport obţine o victorie şi alte trei clasări pe podium la Norisring

+++Sheldon van der Linde câştigă cursa de sâmbătă pe circuitul stradal din Nürnberg şi ocupă locul al treilea duminică.+++Coechipierul său de la Schubert Motorsport, René Rast, termină pe locul al doilea în ambele curse.+++Marco Wittmann este sărbătorit de fani la etapa sa de casă şi termină ambele curse în puncte.+++

Customer Racing
·
BMW M Motorsport
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/Norisring. Pe o arşiţă mare şi în faţa a peste 100.000 de fani entuziaşti, Schubert Motorsport a obţinut un succes important în cel de-al treilea weekend de curse din acest sezon DTM desfăşurat pe Norisring din Nürnberg (Germania). Sâmbătă, campionul en-titre din DTM, Sheldon van der Linde (Africa de Sud), şi-a asigurat prima victorie a anului după ce a plecat din pole position, iar René Rast (Germania) a completat dubla pentru Schubert. Duminică, în ciuda balastului de succes, ambele modele BMW M4 GT3 ale echipei au urcat pe podium. Rast a fost de data aceasta în pole position şi a terminat cursa din nou pe locul al doilea, în timp ce van der Linde a ocupat locul al treilea. Marco Wittmann (Germania) a fost sărbătorit de fani la evenimentul său de casă şi a terminat pe locul al nouălea, respectiv pe poziţia a 13-a cu #11 BMW M4 GT3 al Project 1.

 

În clasamentul piloţilor, van der Linde se află pe locul secund, cu 78 de puncte după reuşitele de la Nürnberg, în urma câştigătorului cursei de duminică, Thomas Preining (Austria / Porsche). Rast este al şaptelea, cu 54 de puncte, în ciuda faptului că a ratat weekendul de cursă de la Zandvoort (Olanda) din cauza unei suprapuneri în program. Wittmann se află în prezent pe poziţia a 11-a, cu 35 de puncte. În clasamentul echipelor, Schubert Motorsport este la doar un punct în spatele Manthey EMA, pe locul secund. În ierarhia producătorilor, BMW este, de asemenea, pe locul al doilea, cu 157 de puncte, după Porsche.

 

Wittmann, în calitate de erou local, a fost sărbătorit de proprii fani prezenţi în tribune. Înainte de fiecare cursă, dublul campion DTM şi-a vizitat suporterii în tribune şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul acordat.

 

BMW M a profitat de evenimentul DTM pentru a prezenta noul BMW X1 M35i xDrive în paddock, care va fi disponibil în Germania din noiembrie. Sâmbătă, directorul executiv BMW M, Franciscus van Meel, şi Marco Wittmann au prezentat maşina numeroşilor vizitatori, iar Sheldon van der Linde a fost cel care a inspectat noul model duminică şi, la fel ca Wittmann cu o zi înainte, a semnat autografe pentru fani.

 

Declaraţii după weekendul DTM de la Norisring:

 

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): "Un weekend fantastic pentru noi, aici, pe Norisring! În DTM, am obţinut patru din şase clasări pe podium posibile. BMW M4 GT3 a arătat de ce este capabil pe acest circuit. Toată lumea de la BMW M Motorsport poate fi mândră de reuşită. Rezultatele lui Sheldon van der Linde şi René Rast sunt grozave pentru şi pentru clasamentul campionatului. Multe mulţumiri echipei Schubert Motorsport pentru munca excelentă! Din păcate, lucrurile nu au mers optim pentru Marco Wittmann şi Project 1. El a avut ghinion în calificările de sâmbătă, dar a reuşit să recupereze într-o cursă consistentă. Duminică, calificările au fost mai bune, dar nu a putut face progrese în cursă. Aşa că, mai avem nişte teme de făcut în ceea ce priveşte restul sezonului, dar sunt încrezător că îl vom vedea în curând pe Marco revenind în plutonul fruntaş. În cele din urmă, felicitări şi organizatorului şi fanilor pentru încă un eveniment grozav aici, la Nürnberg."

 

Clasament după runda 3/8

 

Piloţi: 1. Thomas Preining (Austria) 88p; 2. Sheldon van der Linde (Africa de Sud) 78p; 3. Ricardo Feller (Elveţia) 61p; 4. Maro Engel (Germania) 61p; 5. Franck Perera (Franţa) 60p; 6. Mirko Bortolotti (Italia) 60p; 7. René Rast (Germania) 54p; 8. Dennis Olsen (Norvegia) 52p; 9. Tim Heinemann (Germania) 42p; 10. Christian Engelhart (Germania) 36p; 11. Marco Wittmann (Germania) 35p; 12. Kelvin van der Linder (Africa de Sud) 35p; 13. Lucas Auer (Austria) 34p; 14. Ayhancan Güven (Turcia) 32p; 15. Laurin Heinrich (Germania) 31p; 16. Lucas Stolz (Germania) 27p; 17. Jack Aitken (Marea Britanie) 18p; 18. Clemens Schmid (Austria) 16p; 19. Jusuf Owega (Germania) 16p; 20. Patric Niederhauser (Elveţia) 9p; 21. Albert Costa Balboa (Spania) 8p; 22. Dries Vanthoor (Belgia) 7p; 23. Arjun Maini (India) 5p; 24. David Schumacher (Germania) 4p; 25. Luca Engstler (Germania) 4p; 26. Mattia Druidi (Italia) 2p; 27. Thierry Vermeulen (Olanda) 1p.

 

Echipe: 1. Manthey EMA 131p; 2. Schubert Motorsport 130p; 3. SSR Performance 116p; 4. ABT Sportsline 93p; 5. Toksport WRT 76p; 6. Mercedes-AMG Team Landgraf 73p; 7. KÜS Team Bernhard 62p; 8. Winward Racing 38p; 9. Proiect 1 34p; 10. Mercedess-AMG Team HRT 32p; 11. Emil Frey Racing 25p; 12. GRT Grasser-Racing-Team 15p; 13. Tresor Attempto Racing 11p; 14. Liqui Moly Team Engstler 4p.

 

Producători: 1. Porsche 180p; 2. BMW 157p; 3. Lamborghini 141p; 4. Mercedes 133p; 5. Audi 116p; 6. Ferrari 60p.

 

Ce urmează

Următoarea etapă va avea loc la Nürburgring, în perioada 4-6 august.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare