Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

"Opt ori cinci înseamnă 50": uzina din Dingolfing sărbătoreşte începerea producţiei BMW i5 în anul aniversar

+++ A opta generaţie BMW Seria 5 este disponibilă acum şi ca model electric +++ Milan Nedeljković: "Mobilitatea electrică ca o nouă normalitate pentru reţeaua de producţie" +++ Lansarea a 15 modele electrice în întreaga lume din 2021 până în 2024 +++ Uzina din Dingolfing va construi peste 40% automobile electrice în 2024 +++

Dingolfing
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Producţie, reciclare
·
Evenimente corporate
·
Electrification
·
BMW i5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Related Links.

Bucureşti/Dingolfing. Noul BMW Seria 5, inclusiv noul model electric BMW i5, a sărbătorit astăzi începerea oficială a producţiei la uzina BMW Group din Dingolfing, în prezenţa premierului Bavariei, Markus Söder. Locaţia din Bavaria Inferioară, care în 2023 sărbătoreşte 50 de ani de producţie de automobile BMW, a lansat acum al treilea model electric în doi ani, după BMW iX şi BMW i7. Se estimează că ponderea automobilelor electrice în producţia totală la cea mai mare locaţie europeană de producţie a BMW Group va creşte anul viitor la peste 40%.

 

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie, a explicat astăzi la Dingolfing: "BMW i5 şi uzina noastră din Dingolfing sunt exemple perfecte ale modului în care BMW Group se transformă pentru mobilitatea electrică şi dezvoltă fabricile noastre pe drumul către BMW iFACTORY. Mobilitatea electrică este noua normalitate la uzinele noastre din întreaga lume. Între 2021 şi 2024 vom fi integrat un total de 15 automobile electrice în reţeaua noastră de producţie".

 

Pentru a realiza acest lucru, BMW Group se bazează pe arhitecturi flexibile, iar cele mai multe dintre modelele sale sunt oferite clienţilor din întreaga lume cu diferite variante de propulsie. BMW Seria 5 - la fel ca şi BMW Seria 7 şi BMW X1 înainte de acesta - va fi disponibil cu un sistem de propulsie electric, cu motor termic ori sau cu sistem plug-in hybrid. Acest lucru necesită un grad ridicat de flexibilitate, dar permite companiei să utilizeze eficient capacitatea uzinelor sale şi să îşi ajusteze oferta la cererea clienţilor. Nedeljković: "Urmărim piaţa. Cerinţele clienţilor determină cum arată combinaţia reală de sisteme de propulsie". Acest lucru a fost posibil prin investiţii ample în reţeaua de producţie. BMW Group a investit peste un miliard de euro în integrarea BMW iX, BMW Seria 7 şi BMW Seria 5 la uzina auto din Dingolfing.

 

Fiind modelul de bază la Dingolfing, BMW Seria 5 oferă un nou impuls

Directorul fabricii, Christoph Schröder, se aşteaptă ca, în următorii câţiva ani, lansarea noului BMW Seria 5 să crească volumul de producţie al uzinei: "În mod tradiţional, BMW Seria 5 a fost modelul de bază la Dingolfing şi va oferi din nou un impuls valoros pentru volumele de producţie". În 2022, peste 280.000 de automobile au ieşit de pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing. În anul următor, odată cu începerea producţiei pentru BMW Seria 5 Touring şi modelelor BMW M5 din a opta generaţie, Schröder se aşteaptă ca acest volum să crească la peste 300.000 de automobile. Stefan Danner, vicepreşedintele Sindicatului din Dingolfing, adaugă: "Împreună cu tranziţia cu succes la mobilitatea electrică, BMW Seria 5 este esenţial pentru utilizarea pe termen lung a capacităţii la fabrica noastră, precum şi pentru asigurarea locurilor de muncă".

 

 

 

50 de ani de automobile BMW la Dingolfing

Din cele aproximativ 12 milioane de automobile BMW construite la locaţie până în prezent, un total de opt milioane - adică două treimi - sunt modele BMW Seria 5. Acest lucru este strâns legat de istoria uzinei din Dingolfing. Cu exact 50 de ani în urmă, în septembrie 1973, primul automobil BMW a ieşit de pe linia de producţie la noua fabrică auto - un BMW 520i, portocaliu, de prima generaţie. De atunci, fabrica din Bavaria Inferioară a devenit una dintre cele mai importante locaţii din industria auto - şi un vector pentru dezvoltarea economică a regiunii. Salariile anuale pentru cei peste 18.000 de angajaţi BMW din Dingolfing sunt de peste un miliard de euro, iar fabrica are contracte cu aproximativ 1.000 de furnizori din Bavaria Inferioară. Pe lângă investiţiile în uzina auto din Dingolfing, BMW Group a direcţionat, de asemenea, peste un miliard de euro în producţia de componente ale sistemului de propulsie electric din locaţie din 2015.

 

Viziunea BMW iFACTORY

La fel ca şi în cazul deciziei de a construi uzina din Dingolfing în timpul crizei petrolului de la începutul anilor 1970, viziunea antreprenorială a BMW Group este foarte evidentă şi în prezent la locaţie. Datorită investiţiilor ample, uzina din Dingolfing este extrem de bine pregătită pentru viitor - iar tranziţia la BMW iFACTORY este tangibilă. Cel mai bun exemplu al acestei dezvoltări în domeniile "agil" şi "digital" este câştigarea renumitului Premiu de Producţie Auto Agilă în 2022. Secţia de Asamblare Tehnologică a fost recunoscută pentru lansarea sistemelor de camere inteligente pentru monitorizarea calităţii (AIQX), de exemplu, precum şi soluţii de logistică inteligente şi platforma IT IPS-i pentru identificarea şi localizarea obiectelor. Anul trecut, uzina a pilotat, de asemenea, Condusul Autonom în Uzină (AFW), utilizând noul BMW Seria 7 de-a lungul rutelor dintre hala de asamblare şi zona de finisare. Acest lucru este lansat la scară mai mare odată cu lansarea noului BMW Seria 5.

 

În domeniul dezvoltării durabile - aspectul "verde" al BMW iFACTORY -, locaţia şi-a intensificat activităţile în diferite domenii în ultimii ani: de la promovarea biodiversităţii în uzine până la prevenirea şi reciclarea deşeurilor, astfel încât doar aproximativ 600 de grame de deşeuri pentru eliminare rămân per automobile produs, până la şi inclusiv măsuri de decarbonizare. Pe lângă aprovizionarea cu energie verde, locaţia a semnat şi un contract de anvergură pentru furnizarea de căldură produsă local din biomasă regională pentru încălzire. Acest lucru va îndeplini aproximativ jumătate din cerinţele de apă caldă de procesare ale uzinei de la mijlocul deceniului, reducând astfel emisiile de CO2 cu 10-15%.

 

Decizii importante pentru viitor

Nedeljković vede recentele investiţii în transformarea uzinei din Dingolfing şi a celorlalte fabrici bavareze ca un angajament ferm din partea BMW Group faţă de Bavaria ca locaţie de producţie: "În prezent, nouă din 10 automobile BMW produse sunt vândute clienţilor din afara Germaniei. În ciuda acestui fapt, avem încă mai mult de jumătate din angajaţii noştri aici, în special în Bavaria - şi, pentru toată internaţionalizarea necesară pentru a obţine o creştere echilibrată la nivel global, Bavaria rămâne un pilon important al BMW Group şi al reţelei sale de producţie".

 

 

 

Uzina BMW Group din Dingolfing

Uzina din Dingolfing este cea mai mare locaţie europeană de producţie a BMW Group. În fiecare zi, peste 1.500 de automobile Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8, precum şi noul BMW iX părăsesc linia de asamblare. În 2022, uzina a produs aproximativ 282.000 de automobile.

 

În prezent, uzina din Bavaria Inferioară are o forţă de muncă de peste 18.000 de angajaţi, precum şi 850 de stagiari în 15 domenii. Prin aceasta, locaţia BMW Group din Dingolfing este nu numai cel mai mare angajator din regiune, ci şi una dintre cele mai mari locaţii de producţie industrială şi de formare profesională ale ţării.

 

Pe lângă automobile, componentele de automobile precum piese presate sau cele pentru şasiu şi sistem de propulsie sunt produse şi ele la Dingolfing. În uzina de componente 2.2 se află Centrul de Competenţă al BMW Group pentru Producţia de Motoare Electrice, care aprovizionează uzinele BMW Group din lumea întreagă cu motoare electrice şi baterii de înaltă tensiune pentru automobile plug-in hybrid sau electrice.

 

De asemenea, locaţia face caroserii brute pentru toate modelele Rolls-Royce. Aşa-numitul Dynamic Centre, un punct de tranzit şi spaţiu de stocare de mari dimensiuni în centrul logisticii aftersales a BMW Group, furnizează organizaţiei retail BMW şi MINI din lumea întreagă piese şi accesorii originale.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare