Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group, Airbus şi Quantinuum colaborează pentru a accelera cercetarea în domeniul mobilităţii durabile folosind computere cuantice

BMW Group, Airbus şi Quantinuum şi-au unit forţele şi au realizat progrese în domeniul ştiinţei cuantice. +++ Utilizarea computerelor cuantice pentru a contribui la mobilitatea durabilă viitoare.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München/Toulouse/Cambridge. Airbus, BMW Group şi Quantinuum, lideri mondiali în mobilitate şi tehnologii cuantice, au dezvoltat un flux de lucru hibrid cuantic-clasic pentru a accelera cercetările viitoare folosind calculatoarele cuantice pentru a simula sistemele cuantice, concentrându-se pe reacţiile chimice ale catalizatorilor din pilele de combustie.

 

Într-o nouă lucrare tehnică, "Aplicabilitatea qunatum computing la simulările de reacţie de reducere a oxigenului", a fost împărtăşit raportul celor trei parteneri, care modelează cu exactitate reacţia de reducere a oxigenului ("ORR") pe suprafaţa unui catalizator pe bază de platină. ORR este reacţia chimică din procesul care transformă hidrogenul şi oxigenul în apă şi electricitate într-o pilă de combustie. Este un proces relativ lent care necesită o cantitate mare de catalizator de platină, deci există un mare interes şi valoare pentru o mai bună înţelegere a mecanismelor de bază implicate în reacţie.

 

Folosind computerul cuantic din seria H de la Quantinuum, echipa de colaborare a demonstrat aplicabilitatea qunatum computing într-un flux de lucru industrial pentru a ne îmbunătăţi înţelegerea unei reacţii chimice critice. Cele trei companii plănuiesc o colaborare suplimentară pentru a explora utilizarea qunatum computing pentru a aborda provocările industriale relevante.

 

Dr. Peter Lehnert, vicepreşedinte Tehnologii Cercetare la BMW Group, a declarat: "Circularitatea şi mobilitatea durabilă ne pun în căutarea de noi materiale, pentru a crea produse mai eficiente şi pentru a modela viitoarea experienţă premium de utilizator. Capacitatea de a simula proprietăţile materialului cu o acurateţe chimică relevantă, cu beneficiile hardware-ului accelerat de Quantum Computing, ne oferă instrumentele potrivite pentru o mai mare viteză în inovare pentru acest domeniu decisiv."

 

În calitate de pionier pe piaţa globală de automobile, BMW Group recunoaşte potenţialul de transformare al qunatum computing şi importanţa acestuia în cercetarea de noi materiale, unde poate permite procese mai rapide şi mai eficiente, reducând în acelaşi timp investiţiile în prototipurile de laborator. Abordarea şi simularea cu acurateţe a unuia dintre cele mai fundamentale procese electrochimice pentru prima dată folosind qunatum computing marchează un pas substanţial către tranziţia energetică durabilă, bateriile metal-aer şi alte produse cu eficienţă sporită.

 

Isabell Gradert, vicepreşedinte Tehnologie & Cercetare Centrală la Airbus, a declarat: "Ne putem imagina în mod clar beneficiile studiului în căutarea noastră pentru alternative durabile şi alimentate cu hidrogen, cum ar fi aeronava ZEROe, care poate funcţiona pe motoare cu pile de combustie. Studiul confirmă maturizarea calcului cuantic la scara de care avem nevoie pentru aviaţie."

 

Airbus a identificat hidrogenul ca un candidat promiţător pentru a propulsa aeronave cu emisii scăzute de carbon, deoarece nu se generează emisii CO2 în zbor. Anterior, compania a anunţat planuri de a începe testarea unui sistem de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen la bordul aeronavei sale demonstrative ZEROe în următorii câţiva ani. Compania are ambiţia de a dezvolta primele aeronave comerciale alimentate cu hidrogen din lume pentru a pregăti lansarea pe piaţă până în 2035.

 

Ilyas Khan, director executiv de produs Quantinuum, a declarat: "Suntem încântaţi să lucrăm de ceva timp pentru a sprijini BMW Group şi Airbus, ambii lideri în domeniile lor, şi amândoi recunosc rolul esenţial pe care qunatum computing l-ar putea juca în promovarea viitoarei mobilităţi durabile. În această lucrare de pionierat, demonstrăm cum să integrăm qunatum computing în fluxurile de lucru industriale ale două dintre cele mai avansate companii tehnologice din lume, abordând problemele ştiinţei materialelor care sunt o ţintă principală pentru progres folosind qunatum computing."

 

Echipa de cercetare speră că înţelegerea reacţiei ORR oferă perspective care îi ajută să identifice materiale alternative care pot îmbunătăţi performanţa şi pot reduce costurile de producţie ale pilelor de combustie. Modelarea cu acurateţe a reacţiilor chimice precum ORR este o misiune dificilă pentru calculatoarele clasice, ca urmare a proprietăţilor cuantice ale mecanismelor chimice implicate, făcând astfel de simulări un bun candidat pentru a beneficia de un potenţial avantaj cuantic în viitor.

 

 

 

Despre Quantinuum

Quantinuum este cea mai mare companie autonomă de qunatum computing din lume, formată prin combinaţia dintre hardware-ul lider mondial al Honeywell Quantum Solutions şi middleware-ul şi aplicaţiile de vârf ale Cambridge Quantum. Bazându-se pe ştiinţă şi susţinut de companii importante, Quantinuum accelerează qunatum computing şi dezvoltarea de aplicaţii în domeniul chimiei, securităţii cibernetice, finanţelor şi optimizării. Accentul său este de a crea soluţii cuantice scalabile şi comerciale pentru a rezolva cele mai presante probleme ale lumii în domenii precum energia, logistica, schimbările climatice şi sănătatea. Compania are peste 480 de angajaţi, inclusiv peste 350 de oameni de ştiinţă şi ingineri, în opt locaţii din SUA, Europa şi Japonia. Pentru mai multe informaţii, accesaţi https://www.quantinuum.com. Marca înregistrată Honeywell este utilizată sub licenţă de la Honeywell International Inc. Honeywell nu face nicio declaraţie sau garanţie cu privire la acest serviciu.

 

Despre Airbus

Airbus este pionier în domeniul aerospaţial durabil pentru o lume sigură şi unită. Compania inovează în mod constant pentru a oferi cele mai eficiente şi mai avansate soluţii tehnologice în domeniul aerospaţial, apărării şi serviciilor conectate. În aeronavele comerciale, Airbus oferă cele mai moderne şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Airbus este, de asemenea, un lider european în apărare şi securitate şi una dintre cele mai importante afaceri spaţiale din lume. În elicoptere, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii de aeronavă civilă şi militară din întreaga lume.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare