Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group va construi un centru logistic pentru baterii de înaltă tensiune la nord de Leipzig

+++ Ceremonia de inaugurare a lucrărilor +++ Lucrări de construcţie pe opt hectare +++ Prima locaţie BMW fără combustibili fosili la această scară +++

e-mobility
·
Leipzig
·
Production network
·
Logistics
·
High-voltage battery
·
Mediu
·
Tehnologie
·
Dezvoltare durabilă
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/Leipzig. BMW Group continuă să investească în producţia de componente pentru sisteme de propulsie electrice la uzina din Leipzig şi în viitorul locaţiei. Acum a fost semnat un contract de închiriere pentru un teren în afara incintei fabricii, în zona industrială de nord - care găzduieşte şi locaţia existentă. Noul teren destinat folosirii de către BMW este format dintr-un total de 12 hectare, dintre care opt vor fi amenajate în prima etapă de construcţie. Aceasta va produce o hală logistică pentru actualele baterii de înaltă tensiune, de generaţia de a cincea, şi o clădire de birouri, ambele urmând să fie finalizate la jumătatea anului 2024.

 

Pentru a marca începutul construcţiei Centrului de Aprovizionare de Nord, Petra Peterhänsel (directorul uzinei), Jens Köhler (preşedintele Sindicatului Uzinei), Frank Hager (directorul producţiei pentru baterii de înaltă tensiune), Clemens Schülke (prima şi consilier pentru afaceri, muncă şi digital în Municipalitatea Leipzig) şi Anja Hähle-Posselt (directorul Biroului pentru Dezvoltare Economică al oraşului Leipzig) s-au alăturat lui Karsten Dickerboom, reprezentant al companiei de construcţii Max Bögl Stiftung & Co KG, pentru a efectua întoarcerea simbolică a primei brazde.

 

Construirea viitorului

"În prezent, producţia de automobile face parte din ADN-ul economic al oraşului Leipzig ca centru de afaceri. Suntem încântaţi că un centru deja puternic creşte în continuare. În plus, accentul se va pune pe amprenta ecologică pe tot parcursul procesului. Cu această extindere, BMW trimite un semnal clar în jurul oraşului Leipzig ca bază şi pentru mobilitatea electrică. Suntem bucuroşi să colaborăm cu compania şi să sprijinim dezvoltarea pozitivă a acestor zone", a declarat primarul Clemens Schülke.

 

Şi directorul fabricii, Petra Peterhänsel, vede tranziţia la mobilitate electrică drept un element important în dezvoltarea uzinei: "Leipzig continuă să evolueze. Prin producţia de BMW i3, am fost pionierul BMW Group în mobilitate electrică. Acum, odată cu dezvoltarea producţiei de componente pentru sisteme de propulsie electrice şi cu lansarea iminentă a MINI Countryman, viitorul prinde deja contur".

 

Investiţii în tranziţia la mobilitate electrică

În prima etapă de construcţie vor fi ridicate un depozit, o clădire de birouri cu două etaje şi un tunel de încărcare cu o suprafaţă totală brută de 38.000 m². De asemenea, există planuri pentru o a doua etapă de construcţie, care va duce investiţia totală până la 100 de milioane de euro. Când toate lucrările de construcţie vor fi finalizate, noile clădiri de la Centrul de Aprovizionare de Nord vor asigura locuri de muncă pentru circa 500 de angajaţi.

 

Până în 2026, BMW Group îşi propune ca cel puţin unul din trei automobile noi vândute să fie electric, astfel încât nevoia de baterii de înaltă tensiune va creşte. Uzina din Leipzig este deja un reper în furnizarea de componente pentru sisteme de propulsie electrice pentru reţeaua de producţie şi furnizează unul din trei module de baterii pentru automobilele electrice ale BMW Group. Acestea includ BMW iX1, BMW i5 şi BMW iX. Cu noua hală ca centru logistic pentru bateriile de înaltă tensiune, uzina din Leipzig adoptă şi mai mult acest rol, cu o clădire care îndeplineşte toate cerinţele structurale pentru manipularea componentelor de înaltă tensiune.

 

Dincolo de conformitate: standarde stricte de mediu

Planificând hala de logistică, echipa a aplicat standarde de mediu stricte, care depăşesc cerinţele legale. De exemplu, clădirile nu vor fi alimentate cu combustibili fosili. Sistemele fotovoltaice de pe acoperişul sălii vor genera aproximativ 3.000 kW în funcţionarea la maximum. În plus, holul va fi încălzit cu o pompă de căldură. Clădirea de birouri va avea un acoperiş verde, iar copacii din punctele strategice de-a lungul faţadei vor menţine temperatura interioară coborâtă atunci când afară este cald.

 

Spaţiul exterior va fi amenajat cu peste 5.700 de arbuşti şi copaci noi. Acest lucru va continua eforturile Municipalităţii Leipzig şi ale BMW Group de a adăuga inelul verde din jurul fabricii la zona industrială de nord. Zonele exterioare vor fi iluminate cu lumini prietenoase cu insectele, iar locurile de parcare vor fi dotate cu puncte de încărcare electrică pentru automobile şi camioane, astfel încât vehiculele electrice grele de marfă să poată circula între fabrică şi depozit.

 

Producţia de componente pentru sisteme de propulsie electrice ca piesă centrală pentru viitorul oraşului Leipzig

Unul dintre motivele din spatele extinderilor vaste care se fac în prezent la uzina din Leipzig - atât în incintă, cât şi în afara acesteia - este producţia de componente pentru sisteme de propulsie electrice. Măsurile vor proteja locurile de muncă existente şi vor creşte numărul celor noi. În prezent, peste 800 de angajaţi lucrează în producţia de componente pentru sisteme de propuslie electrice la Leipzig, urmând a ajunge la peste 1.000 până în 2024. Vor fi create şi alte locuri de muncă prin furnizorii de servicii.

 

De anul viitor, uzina BMW din Leipzig va rula toate cele trei etape ale procesului de producţie a bateriilor de înaltă tensiune: acoperirea celulelor, producţia de module şi asamblarea bateriilor de înaltă tensiune. Capacitatea de producţie a componentelor pentru sisteme de propulsie electrice a crescut constant din 2021, iar în prezent celulele de baterii sunt acoperite şi asamblate acolo în module. În prezent, unul din trei module de baterii pentru automobile electrice de la BMW Group vine deja de la Leipzig, iar un sistem de asamblare a bateriilor este în construcţie, fiind de aşteptat să fie pus în funcţiune la începutul anului viitor. BMW Group investeşte până la un miliard de euro în extinderea producţiei de componente pentru sisteme de propulsie electrice la Leipzig.

 

Cu producţia BMW i3 încheiată acum, uzina din Leipzig va lansa în 2024 următorul său model electric: noul MINI Countryman. Crossoverul va veni cu o gamă de motoare termice sau un sistem de propulsie electric, bateriile de înaltă tensiune pentru acesta din urmă fiind produse direct în atelierele uzinei din Leipzig.

 

 

 

Uzina BMW Group din Leipzig

Uzina BMW Group din Leipzig este una dintre cele mai avansate şi durabile uzine auto din lume. Producţia de serie a început aici în 2005, iar aproximativ 1.000 de automobile ies zilnic, în prezent, de pe liniile de producţie. Portofoliul actual de produse cuprinde BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupé şi BMW Seria 2 Active Tourer, iar producţia noului MINI Countryman începe spre finalul anului 2023. BMW Group a investit deja în total peste patru miliarde de euro în locaţia sa din Leipzig, care are aproximativ 5.700 de angajaţi.

 

www.bmw-werk-leipzig.de

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupwerkleipzig

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare