Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Prezenţă accentuată, individualitate mai mare şi electrificare sistematică: noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li

Noile ediţii ale modelelor Sports Activity Vehicle dezvoltate exclusiv pentru piaţa chineză aduc cu ele detalii fresh de design, o ambianţă premium modernizată, tehnologie rafinată a sistemului de propulsie şi progrese notabile în ceea ce priveşte digitalizarea

G18
·
Ampatament lung
·
X5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München. Noul BMW X5 pentru piaţa chineză îşi propune să dezvolte povestea de succes de până în prezent, cu ajutorul unor designuri fresh şi o actualizare tehnologică vastă. Bucurându-se deja de o popularitate considerabilă în China încă de la lansarea lor iniţială, cele două variante ale modelului Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul executive sunt acum şi mai atractive, datorită în principal sentimentului sporit de prezenţă vizuală, BMW iDrive îmbunătăţit cu QuickSelect şi motoarelor eficiente electrificate. Prin urmare, noul BMW X5 pentru China are instrumentele ideale pentru a-şi consolida şi mai mult poziţia de lider de piaţă în segmentul său. Noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li îşi fac debutul public la Salonul Auto de la Chengdu pe 25 august 2023.

 

Conceptul general al modelelor BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li răspunde în mod specific cerinţelor grupurilor-ţintă din China. Ampatamentul suplimentar de 130 de milimetri în comparaţie cu versiunea BMW X5 disponibilă pe alte pieţe din întreaga lume înseamnă că pasagerii din spate se bucură de un spaţiu extrem de generos pentru picioare. De asemenea, uşile din spate au fost lărgite, facilitând accesul. De asemenea, există scaune special concepute şi dotări de echipare exclusive care contribuie la sporirea confortului pe distanţe lungi. Noile ediţii ale modelelor BMW X5 pentru China vor fi construite la uzina Dadong a joint venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. din Shenyang, iar lansarea lor urmează să înceapă în septembrie 2023.

 

Design exterior puternic vizual pentru o prezenţă mai mare

Interpretarea fresh a farurilor şi a grilei - ambele elemente de design BMW emblematice - conferă o prezenţă mai mare părţii din faţă, subliniind în acelaşi timp aura de siguranţă supremă în jurul noilor BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li. Conturul noilor blocuri optice este cu 35 de milimetri mai îngust decât înainte. Luminile de zi îndreptate spre exterior sub formă de săgeată îndeplinesc, de asemenea, rolul de semnalizatoare. Farurile LED matrix cu control adaptiv şi faza lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire sunt disponibile standard pe noul BMW X5 xDrive40Li şi opţional pentru noul BMW X5 xDrive30Li. De asemenea, blocurile optice spate au fost restilizate şi au acum elemente sculpturale de ghidare a luminii din fibră optică pentru stopuri şi frâne, cu un aranjament deosebit de atrăgător care creează un motiv X iluminat uniform.

 

Grila BMW Iconic Glow este disponibilă standard pentru ambele variante de model ale noului BMW X5 pentru China. Iluminarea sa în cascadă adaugă o notă vizuală inconfundabilă, mai ales pe întuneric, iar acum este combinată cu un finisaj de suprafaţă cromat. Air Curtains pentru spoilerul faţă şi Air Breathers de pe aripile frontale au fost reproiectate şi ele ca parte a modificărilor de stil exterior. Acum, în premieră, alegerea culorilor caroseriei include un finisaj cu vopsea Frozen. Opţiunea metalizată BMW Individual Frozen Pure Grey cu strălucirea sa mată permite suprafeţelor proiectate clar ale modelului SAV să iasă în evidenţă cu un efect deosebit de atractiv.

 

Noua ediţie a BMW X5 pentru China este disponibilă în două linii de echipare. Ambele variante de model sunt echipate standard cu un pachet M Sport, ale cărui numeroase elemente de design în negru lucios aduc în prim-plan sentimentul de rafinament sportiv al SAV. Pachetul opţional M Sport Luxury înfrumuseţează şi mai mult aspectul impunător al automobilului prin adăugarea de incrustaţii exclusive în crom cu efect perlat pentru spoilerele faţă şi spate, praguri, Air Breathers, marginile geamurilor laterale şi şinele de plafon.

 

Ambianţă interioară premium progresivă, inclusiv cockpit digital

În interior, suprafeţele panoului de bord, ale panourile uşilor şi ale scaunele confort specifice modelului sunt decorate în Sensafin cu granulaţie foarte fină, subliniind caracterul premium al noului BMW X5 pentru China. Sistemul Travel & Comfort, care vine ca echipare standard, include porturi USB-C pe spătarul scaunelor din faţă.

 

Noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li dispun de afişajul BMW iDrive de ultimă generaţie şi sistemul de control/operare cu QuickSelect. Se bazează pe sistemul de operare BMW 8.5 şi oferă o grafică nouă, inclusiv un ecran de start cu un aspect foarte clar. Structura îmbunătăţită a meniului, care se bazează pe dispozitivele electronice de larg consum, ajută la furnizarea unei experienţe de condus concentrată şi sigură, afişând întotdeauna informaţiile potrivite la locul potrivit. Tehnologia de acces rapid QuickSelect face selectarea şi operarea funcţiilor automobilului şi a serviciilor digitale remarcabil de simple şi intuitive. Acest lucru, împreună cu Asistentul Personal Inteligent BMW, înseamnă că BMW iDrive îmbunătăţit a fost adaptat cu atenţie pentru funcţionare folosind controlul tactil şi vocal. Ecranul central curbat BMW oferă, de asemenea, scena perfectă pentru noul BMW iDrive în versiunea chineză a noului BMW X5. Este compus dintr-un afişaj de informaţii de 12,3 inchi (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central de 14,9 inchi (37,85 cm) care se îmbină într-o singură unitate complet digitală, de înaltă rezoluţie. La atractivitatea ecranului central curbat BMW se adaugă designul său fără cadru şi suprafaţa de sticlă uşor înclinată spre şofer.

 

Detaliile galvanizate pe volan şi pe interiorul uşilor, spaţiul pentru smartphone cu încărcare wireless care a fost proiectat exclusiv pentru piaţa chineză, grilele metalice pentru difuzoarele sistemului de sonorizare Harman Kardon Surround, aplicaţiile din sticlă Crafted Clarity pentru anumite butoane, noua manetă a selectorului şi bara de lumină ambientală cu iluminarea de fundal eficientă au completat ambianţa premium progresivă din habitaclu. Totodată, trapa panoramică din sticlă, care este oferită standard, poate fi comandată opţional în versiunea Sky Lounge.

 

Alegerea profilurilor pentru personalizare ţintită, sisteme inovatoare de condus şi parcare autonome

Pe lângă cele două linii de design şi echipare M Sport şi M Sport Luxury, există şi o gamă de două profiluri pentru noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li, care adaugă alte caracteristici de confort, şasiu şi sisteme de asistare de înaltă calitate la specificaţia standard deja vastă. Profilurile au fost compilate special pentru fiecare variantă de model, cu elemente importante care includ suspensie pneumatică adaptivă pe ambele punţi, frâne M Sport, jante de 21 inchi, din aliaj uşor, ventilaţie activă a scaunelor şi un pachet Heat Comfort. În plus, sunt disponibile o gamă de opţiuni individuale, cum ar fi tapiţeria M de culoare antracit, centurile de siguranţă M, ornamentele Shadowline M High-gloss extinse, jantele M de 22 inch, din aliaj uşor şi cu design cu double-spoke, şi jantele BMW Individual de 22 de inchi, din aliaj uşor şi cu design V-spoke.

 

Există şi o selecţie mai largă de sisteme de condus şi parcare autonome. BMW Driving Assistant Professional adaugă o serie de funcţii, inclusiv asistentul de control al direcţiei şi al benzii şi asistentul de autostradă. O versiune actualizată a asistentului de marşarier este una dintre funcţiile care fac parte din pachetul BMW Parking Assistant Professional, împreună cu asistentul de manevră care permite ca manevrele şi parcarea automatizate să fie controlate din exteriorul automobilului cu ajutorul unui smartphone.

 

Motoare cu tehnologie mild-hybrid 48 V, noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte

Cele două motoare pe benzină disponibile pentru noul BMW X5 pentru piaţa chineză fac parte din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics şi vin acum cu tehnologie mild-hybrid 48V. Ambele îşi transmit standard puterea la drum printr-o nouă transmisie Steptronic Sport cu opt trepte şi tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Electrificarea propulsoarelor are ca rezultat un răspuns extrem de rapid la cea mai mică mişcare a acceleraţiei, atât la demaraj, cât şi la sprinturile în reprize. Şi are efectul suplimentar de creştere a eficienţei motorului, care este ajutat suplimentar de tehnologia BMW TwinPower Turbo rafinată.

 

Motorul de 2,0 litri, pe benzină, cu patru cilindri în linie, al noului BMW X5 xDrive30Li oferă o putere de 190 kW/258 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde. Motorul de 3,0 litri, pe benzină, cu şase cilindri, aflat sub capota noului BMW X5 xDrive40Li generează o putere maximă de 280 kW/380 CP, cu un cuplu de 520 Nm. Aceasta înseamnă că automobilul poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde. De asemenea, BMW X5 xDrive40Li este capabil să ruleze exclusiv electric la viteze foarte mici.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare