Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Uzina MINI din Oxford devine electrică: investiţie de 600 de milioane de lire sterline pentru producţia modelelor MINI electrice în Marea Britanie

Investiţiile vor transforma uzina MINI din Oxford într-un loc de producţie pentru modele exclusiv electrice începând cu 2030. Producţia a două noi modele electrificate - MINI Cooper 3 uşi şi MINI Aceman - va începe în Marea Britanie în 2026.

MINI Cooper
·
MINI Electric
·
MINI 3 uşi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/Oxford. BMW Group a anunţat o nouă investiţie de peste 600 de milioane de lire sterline în fabricile MINI de la Oxford şi Swindon. "Cu această nouă investiţie vom dezvolta uzina din Oxford pentru producţia noii generaţii de modele MINI electrice şi vom trasa linia pentru producţia de automobile electrice în viitor", a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie.

 

Fabrica din Oxford se pregăteşte pentru a construi două noi modele MINI electrice din 2026, MINI Cooper 3 uşi şi crossoverul compact MINI Aceman. Până în 2030, volumul de producţie va fi exclusiv electric, iar BMW Group va ajunge la o investiţie de trei miliarde de lire sterline pentru uzinele sale din Swindon, Hams Hall şi Oxford începând cu anul 2000. Această dezvoltare a fost susţinută de guvernul Regatului Unit şi va ajuta la asigurarea locurilor de muncă la uzina de producţie din Oxford şi la ce de presare a caroseriilor din Swindon.

 

Secretarul pentru afaceri şi comerţ, Kemi Badenoch, a declarat: "Această decizie este un mare vot de încredere în economia Regatului Unit şi în activitatea acestui guvern pentru a asigura consolidarea continuă a sectorului nostru auto, lider la nivel mondial. Suntem mândri că putem sprijini investiţia BMW Group, care va asigura locuri de muncă de înaltă calitate, va consolida lanţurile noastre de aprovizionare şi va stimula creşterea economică a Marii Britanii".

 

Oxford va rămâne "Home of MINI"

Anul acesta, uzina din Oxford a sărbătorit a 110-a aniversare şi a produs cu succes actualul MINI Electric din 2019, care este complet integrat în linia de producţie a modelelor cu motoare cu ardere internă (ICE).

 

Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI, a declarat: "Dintotdeauna, MINI a fost conştient de istoria sa - Oxford este şi rămâne inima mărcii. Sunt încântată că cele două noi modele MINI electrice - MINI Cooper şi MINI Aceman - sunt produse şi la Oxford, confirmând astfel drumul nostru către un viitor complet electric. Cererea ridicată continuu pentru automobilele noastre fără emisii la nivel local arată deschiderea comunităţii globale MINI către mobilitatea electrică, pe care o vom putea deservi optim, tot datorită uzinei din Oxford".

 

MINI accelerează spre electrificarea completă cu o nouă gamă de modele şi o reţea de producţie îmbunătăţită

În prezent, uzina MINI din Oxford produce MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi, precum şi MINI Clubman şi MINI Electric. Din 2024, fabrica va începe să producă următoarea generaţie MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi cu motoare termice, precum şi noul MINI Cabriolet, înainte ca din 2026 să li se alăture noile modele electrice - MINI Cooper 3 uşi şi MINI Aceman.

 

Pe termen mediu, uzina va atinge o capacitate de producţie de aproximativ 200.000 de maşini pe an, automobilele electrice şi cele cu motorizare convenţională fiind iniţial construite pe aceeaşi linie de producţie. Din 2030, uzina din Oxford va produce exclusiv modele MINI electrice.

 

În câteva săptămâni, producţia noului MINI Countryman va începe la uzina BMW Group din Leipzig. Acest model crossover mai mare din gama MINI va fi oferit atât cu propulsie electrică, cât şi cu motoare termice.

 

Producţia următoarei generaţii de modele electrice MINI Cooper 3 uşi şi MINI Aceman va începe în China. Noua fabrică de producţie din Zhangjiagang, provincia Jiangsu, se bazează pe joint-venture-ul cu Great Wall Motor. Exporturile vor demara la începutul anului 2024.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare