Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Racing MIMI în lupta finală pentru podium în Campionatul Naţional de Super Rally

Horia Platona, pilotând Racing MIMI, este pe locul 2 în clasamentul Clasei 2A (automobile cu tracţiune faţă), la numai trei puncte de primul loc. +++ Trei competiţii noi şi o serie de evenimente marcate de Racing MIMI în ultima perioadă. +++

F56
·
UniCredit Leasing
·
Renovatio
·
Samsung
·
Michelin
·
Textar
·
Enviro
·
HBK
·
Brüel & Kjær
·
MINI Electric Racing
·
#RacingMIMI
·
More BMW Motorsport
·
More MINI Motorsport
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti  Proiectul Racing MIMI a ajuns la maturitate după trei sezoane competiţionale complete. MIMI are o prezenţă activă în competiţii şi este în centrul multor evenimente auto.

 

Ultima lună a marcat trei participări noi în competiţiile de Super Rally, Viteză în Coastă şi Campionatul Naţional de Vehicule Electrice, toate marcate de performanţe bune în contextul în care temperaturile ridicate au adus un plus de provocare pentru utilizarea la limită a maşinii electrice.

 

În Campionatul Naţional de Super Rally, Horia Platona a reuşit să devanseze concurenţii aflaţi pe prima poziţie în clasamentul Clasei 2A (automobile cu tracţiune faţă), ceea ce l-a urcat pe locul doi al clasei, cu numai două curse înainte de finalul sezonului. Etapa de la Timişoara din 12 august a fost marcată de o prezenţă extinsă în Clasa 2A, cu multe modele de performanţă mare. Chiar şi aşa, agilitatea MINI şi-a spus cuvântul, Horia reuşind o clasare apropiată la numai câteva secunde de concurenţii care dispuneau de o putere semnificativ mai mare, aşa cum sunt modelele TCR, cu cel mai bun timp de 03:16,751. Finalul sezonului promite o luptă spectaculoasă pe circuitele stradale de la Craiova, pe 16 septembrie, şi Bucureşti, pe 7 octombrie.


Traseul scurt al cursei de coastă, Tofeul Valea Uzului, din 29-30 iulie, a favorizat Racing MIMI. Din păcate temperaturile ridicate s-au dovedit problematice, în special pe a doua urcare, când Horia Platona a pierdut aproape trei secunde faţă de cel mai bun timp obţinut. În acest context, Racing MIMI a terminat la jumătatea clasamentului, pe locul 20 din 40 de concurenţi care au luat startul în ziua de concurs.

 

Participările în Campionatul Naţional de Vehicule Eletrice, unul dedicat agilităţii, demonstrează pe deplin potenţialul dinamic al MINI Cooper SE. Aici echipa a construit o tradiţie să participe cu piloţi invitaţi, de multe ori debutanţi. Chiar şi aşa Racing MINI a demonstrat de fiecare dată un ritm bun şi s-a luptat pentru podium în toate clasamentele competiţiei. Aşa a fost cazul şi în ultima participare la etapa de la Râmnicu Vlâcea, din 25-27 august. Protagoniştii au fost doi tineri de 18 şi 19 ani, Armin şi David. Armin, la prima lui participare într-un concurs, a reuşit o clasare pe trei în clasa modelor electrice sub 250 CP, fiind devansat de un alt model MINI electric pe locul doi şi de David pe primul loc. Suplimentar David, care are deja o experienţă competiţională, a fost în luptă directă cu modele cu puteri de 2-3 ori mai mari şi în clasamentele Sport şi Open, unde în final a terminat pe locul 3.

 

În tradiţia ultimilor ani, Racing MIMI a fost în ultima lună eroul mai multor evenimente în afara competiţiilor. A asigurat serviciile de safety car la etapa de karting electric organizată în Bucureşti, pe Calea Victoriei, pe 18-22 august, şi a fost eroul prezentării oficiale MINI România pentru clienţi a modelelor MINI John Cooper Works şi MINI Cooper SE.


Calendar pentru următoarea perioadă

Racing MIMI revine în Campionatul Naţional de Super Rally la Craiova, pe 16 septembrie, pe un circuit stradal organizat în centrul oraşului. Acolo Horia Platona va încerca să consolideze poziţia în clasamentul Clasei 2A cu o şansă istorică de a termina pe podium într-un campionat naţional major, în luptă directă cu automobile cu motoare convenţionale.


În parteneriat cu Galeria Galateca, ca parte a Creative Sustainablity Week, MIMI va primi un nou design pe acoperiş creat de un renumit artist român, într-o sesiune live de pictură organizată pe Calea Victoriei, pe 1 Octombrie. Mai multe detalii urmează în curând.

 

Partenerii MIMI

Textar este ultimul partener care a semnat o colaborare cu echipa Racing MIMI. Încă din 1913, Textar este unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse de frânare pentru o gamă variată de automobile. Acum compania susţine echipa MIMI pe una din puţinele componente care este supusă uzurii şi are nevoie de service regulat.

 

MIMI este susținut şi în 2023 de o serie de parteneri puternici. UniCredit Leasing, finanțator al BMW Financial Services și MINI Financial Services, cu o implicare importantă în motorsportul românesc, este partenerul principal al proiectului. Michelin susține proiectul și "încalță" MIMI inclusiv cu versatilele Michelin Pilot Sport și Michelin Pilot Sport Cup într-o serie de demonstrații și competiții de stradă. Renovatio, cu e-charge, cea mai mare rețea de stații de încărcare din România, asigură soluții de încărcare.

 

Din acest an, Samsung devine un partener important, susținând comunicarea MIMI, în timp ce echipamentele mărcii ajută la documentarea proiectului cu materiale foto și video spectaculoase folosind camerele performante cu stabilizare al Samsung S23.

 

Enviro, partener al companiilor HBK şi Brüel & Kjær, o companie românească care oferă servicii profesionale de măsurare de sunet. Este un parteneriat care îşi propune să exploreze tema motorsportului electric şi a impactului lui, mai ales în contextul competiţiilor din oraşe.


Despre Racing MIMI

Primul MINI Electric din istorie a intrat în al treilea sezon de competiție. Construit pe baza unui model de serie, folosind motorul și bateria de serie, MIMI a primit o serie de îmbunătățiri de performanță din partea echipei Engange Engineering din Brașov, proiectul marcând îmbunătățirile cu numele "Racing MIMI EVO". Între acestea se numără reducerea consistentă de masă cu aproximativ 200 kg (inclusiv uși din fibră de sticlă și plexiglass fără ramă), sistem de răcire suplimentar cu gheață carbonică sau diferențial față cu patinare limitată dezvoltat împreună cu compania Drexler.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare