Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Tehnologie deschisă spre viitor: BMW Group promovează schimburile privind strategia hidrogenului în Austria

În premieră, BMW Group Austria găzduieşte Zilele Hidrogenului la - 4 automobile cu hidrogen. +++ Prezentări de experţi cu privire la viitorul strategiei hidrogenului în Austria. +++ Deschidere către tehnologie: consens al companiilor industriale austriece - "Hidrogenul joacă un rol central în revoluţia energetică". +++ Ministrul federal Kocher: "Este responsabilitatea noastră să consolidăm Austria ca locaţie prin progresul tehnologic".

G05
·
iX5 Hydrogen
·
BMW iX5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Viena. Zilele Hidrogenului la BMW Group au avut loc pentru prima dată în perioada 26-27 septembrie la filiala BMW Group din Viena. Companiile industriale din Austria Centrală, inclusiv AVL, BMW Group, Wien Energie, instituţii de învăţământ precum TU Graz şi platforma Hydrogen Partnership Austria, s-au întâlnit pentru un schimb comun cu presa şi reprezentanţii guvernamentali din Austria. În centrul atenţiei: deschiderea către tehnologie şi contribuţia centrală a hidrogenului la atingerea neutralităţii climatice în Austria în 2040.

 

Ministrul federal Martin Kocher: "O abordare deschisă către tehnologie este foarte importantă pentru transformarea economiei. Aceasta include, de asemenea, utilizarea ţintită a hidrogenului ca sursă de energie. În ultimii ani, companiile şi instituţiile de cercetare austriece au obţinut un avantaj tehnologic în dezvoltarea şi producerea de soluţii pentru viitor bazate pe hidrogen, atu care trebuie consolidat. Consolidarea economiei timpurii a hidrogenului deschide noi oportunităţi pentru o creştere durabilă şi noi domenii de ocupare a forţei de muncă".

 

Hidrogenul în transportul privat: apel la acţiune al BMW Group

"BMW Group sprijină în mod clar diversificarea tipurilor de propulsii fără emisii. Pe măsură ce mobilitatea individuală se schimbă, pieţele globale se dezvoltă foarte diferit. De asemenea, vedem potenţial aici pentru automobilele alimentate cu o pilă de combustie cu hidrogen. În Austria, vedem o mare competenţă în tehnologia hidrogenului, ceea ce subliniază şi competenţa companiilor şi instituţiilor care s-au reunit astăzi aici", explică Klaus von Moltke, director general al BMW Group Plant Steyr.

 

Pentru BMW Group, hidrogenul poate juca un rol-cheie în revoluţia energetică şi, prin urmare, în protecţia climei. Este unul dintre cele mai eficiente moduri de stocare şi transport pentru energia regenerabilă. Acest potenţial ar trebui folosit şi pentru a accelera transformarea sectorului mobilităţii. BMW Group este de părere că hidrogenul este piesa lipsă a puzzle-ului pentru mobilitatea cu emisii zero. Potrivit companiei, o singură tehnologie nu va fi suficientă pentru a permite mobilitatea neutră din punct de vedere climatic la nivel mondial.

 

BMW Group răspunde la abordarea europeană, care concentrează utilizarea hidrogenului pe aplicaţii în zone cu energie termică ridicată: "În ceea ce priveşte infrastructura de încărcare şi stabilitatea reţelei, este logic să se diversifice propulsiile cu emisii zero. Studiile confirmă că dezvoltarea a două infrastructuri complementare va fi mai ieftină decât construirea unei singure infrastructuri care trebuie să depăşească singură toate provocările. În special, aprovizionarea cu hidrogen va reduce vârfurile de sarcină şi astfel poate reduce expansiunea necesară a reţelei electrice", spune Dr. Jürgen Guldner, director de program pentru tehnologia hidrogenului în cadrul BMW Group. Jürgen Rechberger, vicepreşedinte AVl pentru hidrogen & pile de combustie, adaugă: "Mobilitatea neutră din punct de vedere climatic este una dintre provocările majore ale acestor vremuri. Pentru a obţine o redresare durabilă, este important să includem toate soluţiile care ne aduc spre Net Zero CO₂ şi să le folosim acolo unde au cel mai mare impact. Tehnologiile cu hidrogen şi pile de combustie sunt un element-cheie important în mixul tehnologic al viitorului".

 

Provocarea actuală: costuri şi infrastructură

Automobilele cu hidrogen oferă avantaje clare: nu au emisii locale, ating o autonomie lungă cu un timp scurt de realimentare de trei până la patru minute. Toţi experţii sunt de acord că este necesară o infrastructură vastă pentru implementarea cu succes. "Vrem să promovăm în mod semnificativ societatea durabilă a hidrogenului, deoarece suntem convinşi că hidrogenul verde trebuie să facă parte din soluţia pentru un sistem energetic neutru din punct de vedere climatic", spune Johannes Jungbauer, directorul diviziei de hidrogen regenerabil a Wien Energie. În prezent, poţi alimenta cu hidrogen doar în cinci locaţii din Austria. Acestea sunt situate în Viena, Wiener Neudorf, Graz, Innsbruck şi Asten.

 

Debutul flotei-pilot BMW iX5 Hydrogen în Europa

În 2022, compania a început să producă prima serie-pilot pe hidrogen a BMW iX5 Hydrogen. La sfârşitul lunii februarie 2023, flota de testare a ieşit pe şoselele din întreaga lume - mai puţin de 100 de automobile vor fi utilizate în principal în Europa, Japonia, Coreea, China, SUA şi Orientul Mijlociu. Obiectivul este de a demonstra cât de potrivite sunt automobilele cu hidrogen pentru utilizarea de zi cu zi şi de a promova mai mult extinderea infrastructurii de staţii de alimentare cu hidrogen. În plus, compania va obţine informaţii importante, va căpăta experienţă şi competenţe, va obşine o îneţelegere mai bună a exigenţelor pieţei pentru dezvoltarea unui potenţial produs de serie. Patru dintre aceste automobile sunt utilizate în prezent în Austria şi vor fi disponibile pentru părţile interesate selectate în scop de testare în următoarele câteva luni.

 

Date tehnice ale BMW iX5 Hydrogen:

  • Puterea maximă a sistemului de propulsie: 295 kW/401 CP
  • Capacitatea rezervorului de hidrogen: 6 kg hidrogen (gazos)
  • Acceleraţie 0-100 km/h: sub 6 secunde
  • Viteză maximă: peste 180 km/h
  • Autonomie: 504 km conform WLTP

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare