Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Idealworks, subsidiara BMW Group, câştigă Agile Robots AG ca acţionar majoritar

Investiţiile semnificative întăresc poziţia competitivă a idealworks în automatizării industriale.

Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München. Agile Robots AG, companie de tehnologie cu sediul la München, se alătură idealworks, o subsidiară a BMW Group fondată la sfârşitul anului 2020, ca investitor strategic. În calitate de companie deep tech, idealworks promovează în mod semnificativ automatizarea industrială în producţie şi logistică prin dezvoltarea unui ecosistem robotic. Portofoliul idealworks este format din platforma de automatizare inteligentă AnyFleet, robotul mobil autonom (AMR) iw.hub şi sistemul de operare pentru robotică mobilă iw.os. Agile Robots AG, o derivaţie a Centrului Aerospaţial German (DLR), care produce soluţii bazate pe roboţi pentru industria auto şi de electronică de consum.

 

Parteneriat cu potenţial mare de sinergie

Cu Agile Robots AG, BMW Group câştigă un partener strategic puternic pentru idealworks. Investiţia realizată în cadrul unei runde de finanţare Series A confirmă încrederea ambilor acţionari şi permite idealworks să-şi extindă portofoliul de produse. Pe lângă continuarea colaborărilor existente cu companii tehnologice de top, cum ar fi NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation şi ADLINK Technology Inc., investiţia permite dezvoltarea în comun de noi soluţii şi tehnologii, precum şi accesul la alte ramuri şi pieţe.

 

Ca viitori parteneri strategici, idealworks şi Agile Robots AG se completează reciproc atât prin competenţa lor în industrie, cât şi prin gama de soluţii.

 

"Din 2020, peste 600 roboţi iw.hubs au fost implementaţi deja cu succes în procesele de lucru intralogistice ale BMW Group. Un punct de probă pentru digitalizarea şi dezvoltarea tehnologică în cadrul BMW iFactory. Împreună cu Agile Robots AG, idealworks îşi va extinde în continuare ecosistemul robotic pentru a promova soluţii noi şi inovatoare în domeniul automatizării industriale - atât în sectoarele de software, cât şi în cele de hardware. Cooperarea accelerează şi internaţionalizarea segmentului de afaceri. Suntem încântaţi de acest parteneriat", declară Dr. Michael Nikolaides, directorul BMW Group pentru reţeaua de producţie şi logistică.

 

Dr. Zhaopeng Chen, director executiv al Agile Robots AG, adaugă: "Pe lângă originea noastră comună din München, combinaţia inteligentă de software şi hardware oferă baza pentru a servi clienţilor noştri la nivel internaţional cu soluţia de automatizare potrivită. Vom combina inovaţia şi competenţa în inginerie specifice Germaniei cu viteza, acoperirea globală şi viziunea antreprenorială pe care ambele companii le-au demonstrat deja în trecut".

 

"Cu această rundă de finanţare Series A, ne consolidăm poziţia în domeniul automatizării industriale împreună cu Agile Robots AG ca al doilea investitor puternic. Datorită portofoliilor noastre complementare, vom dezvolta împreună soluţii inovatoare care contribuie la strategia noastră de ecosistem robotic. Prin acest parteneriat, oferim clienţilor noştri şi mai multă stabilitate şi fiabilitate în marca idealworks", declară Michael Alexander Schneider, director executiv al idealworks.

 

 

 

Inteligenţa artificială ca factor-cheie de succes

Cooperarea oferă ambilor parteneri un potenţial extins de creştere: Agile Robots AG este activ în marile regiuni ale lumii şi, pe lângă competenţa în robotică şi inteligenţă artificială, contribuie cu reţeaua sa globală. idealworks aduce în BMW Group unul dintre cei mai mari clienţi ai săi şi cunoştinţele sale industriale. În urma primelor proiecte ale clienţilor finalizate cu succes în SUA, afacerile globale ale idealworks se vor extinde încă de anul viitor şi în regiunea Asia-Pacific.

 

Într-un mediu competitiv dinamic, ambele companii se bazează pe platforme de procese încrucişate care permit integrarea simultană a mai multor roboţi - inclusiv dispozitive de la furnizori terţi. Inteligenţa artificială este un factor-cheie de succes atunci când se utilizează flote de roboţi eterogene în medii complexe şi când se creează gemeni digitali în scopuri de planificare şi simulare.

 

Tranzacţia este supusă aprobării prealabile din partea autorităţilor relevante. Ambele părţi au convenit să nu dezvăluie termenii şi condiţiile.

 

idealworks

Fiind o companie deep tech de avangardă, idealworks oferă viitorul logisticii şi al automatizării industriale din noiembrie 2020. Ecosistemul său robotic flexibil şi scalabil, care include AnyFleet (platforma inteligentă de automatizare pentru integrarea perfectă a roboţilor mobili), iw.hub (robotul mobil autonom [AMR] cu certificare CE) şi iw.os (sistemul de operare robotică avansat), remodelează procesele intralogistice pentru companii la nivel global. idealworks, care a apărut de la început ca o derivaţie a BMW Group, se angajează să stimuleze eficienţa şi optimizarea operaţională într-un peisaj de automatizare care evoluează rapid.

 

Agile Robots AG

Agile Robots AG este o companie high-tech internaţională cu sediul în München, cu peste 1.200 de angajaţi în întreaga lume. Misiunea noastră este de a reduce decalajul dintre inteligenţa artificială şi robotică prin dezvoltarea de sisteme care combină detectarea forţei-moment de ultimă generaţie şi tehnologia de vârf în procesarea imaginilor. Această combinaţie unică de tehnologii ne permite să oferim soluţii robotice uşor de utilizat şi la preţuri accesibile, care permit o asamblare inteligentă de precizie. Informaţii suplimentare sunt disponibile la: https://www.ogile-robots.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare