Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Start producţie pentru noul BMW X2 la Regensburg, Germania

Accelerarea mobilităţii electrice la uzina BMW Group din Regensburg este în plină desfăşurare. +++ Volumul suplimentar de producţie înseamnă adăugarea de ture de noapte, operare în trei schimburi.

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Regensburg. Au trecut doar câteva săptămâni de când primele fotografii ale noului BMW X2 au făcut înconjurul lumii: acum, acesta iese de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din Regensburg. De acum înainte, diferite tipuri de sisteme de propulsie vor fi fabricate în mod flexibil la Regensburg pe o singură linie de producţie - de la modele cu motoare termice la versiuni plug-in hybrid şi automobile electrice. În prezent, până la 1.000 de modele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei BMW Group din Regensburg - destinate clienţilor din întreaga lume.

 

"Odată cu producţia BMW X2 şi a variantei electrice BMW iX2 continuăm să dăm ritmul, aici, la Regensburg, pentru accelerarea mobilităţii electrice", a confirmat directorul uzinei, Armin Ebner. "Faptul că acum producem aici un al doilea model electric, în Palatinatul Superior, va impulsiona volumul de producţie al locaţiei." Directorul uzinei a subliniat că toată lumea este foarte mândră de noul automobil şi de efortul extraordinar de echipă care a fost implicat în acest model: "Pentru echipa noastră, începerea producţiei de astăzi este o zi de încurajare". La urma urmei, specialiştii în producţie din Regensburg au făcut tot posibilul în ultimele luni pentru a integra noul BMW X2 în mod "silenţios" în producţia standard în curs de desfăşurare - de la prototipurile şi modelele de preserie iniţiale, trecând prin inspecţii extinse de calitate, până la dezvoltarea competenţelor vaste  pentru întreaga echipă de producţie.

 

"Uzina noastră funcţionează la maxim. Volumele suplimentare de producţie înseamnă că acum adăugăm un schimb de noapte la locaţia din Regensburg, cu efect imediat - cu operare continuă în trei schimburi", a adăugat Ebner. Până la sfârşitul anului, BMW Group va investi peste 350 de milioane de euro în producţia de automobile de la Regensburg, creând locuri de muncă permanente pentru aproximativ 500 de noi angajaţi în locaţie.

 

Agilă, verde, digitală: prin BMW iFACTORY, BMW Group stabileşte standarde şi redefineşte viitorul producţiei de automobile la locaţia din Regensburg. De exemplu, uzina BMW Group din Regensburg este prima fabrică din industria auto mondială care utilizează un proces integral digitalizat şi automatizat pentru inspecţia, procesarea şi marcarea suprafeţelor vopsite ale automobilelor în producţia standard, care se bazează pe roboţi controlaţi de AI (inteligenţă artificială). Pentru uzină, acesta reprezintă încă un pas către fabrica digitală şi conectată inteligent.

 

Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf

De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile - inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg funcţionează din 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.000 de automobile din gamele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg - destinate clienţilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare - de la automobile cu motoare termice la modele plug-in hybrid sau electrice.

 

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

 

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group şi-a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, şi alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo.

 

Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.000 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari. www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare