Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Finala MotoGP 2023: Francesco Bagnaia câştigă din nou BMW M Award - Prezentarea noului BMW XM Label Red Safety Car

Francesco "Pecco" Bagnaia s-a impus pentru a doua oară consecutiv în râvnitul BMW M Award ca cel mai rapid pilot în calificările din MotoGP. +++ Premiul în cel de-al 25-lea sezon al BMW M ca "Official Car of MotoGP": BMW XM Label Red. +++ Acordarea maşinii-premiu la finala sezonului MotoGP de la Valencia (Spania). +++ Dezvăluirea BMW XM Label Red Safety Car pentru sezonul 2024 din MotoGP.

G09
·
Automobile BMW M
·
XM
·
Official Car of MotoGP
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

 

Bucureşti/Valencia. Sâmbătă, la finalul sezonului 2023 din MotoGP, găzduită de oraşul spaniol Valencia, accentul a fost pus de două ori pe BMW XM Label Red. Mai întâi, vârful de gamă al primului automobil BMW M de înaltă performanţă cu sistem de propulsie electric a fost decernată ca premiu pentru câştigătorul BMW M Award 2023, Francesco Bagnaia. Apoi, BMW M GmbH a dezvăluit noul BMW XM Label Red Safety Car pentru sezonul 2024 din MotoGP.

 

BMW M Award: cel mai puternic automobil BMW M pentru cel mai rapid pilot din calificări

În cel de-al 25-lea an în rol de "Official Car of MotoGP", BMW M GmbH a oferit din nou un punct de atracţie extraordinar prin automobilul oferit pentru BMW M Award, BMW XM Label Red. Este definit printr-o imagine extrovertită şi dedicaţie pentru performanţă absolută. BMW XM Label Red combină un sistem M HYBRID cu performanţe îmbunătăţite, făcându-l cel mai puternic automobil BMW M produs vreodată, cu accente de design individuale. Conform tradiţiei, automobilul-premiu a fost prezentată după ultima sesiune de calificări a sezonului de către Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al deţinătorului drepturilor MotoGP - Dorna Sports -, şi Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH. Anul acesta, BMW M Award a fost acordat pentru a 21-a oară celui mai rapid pilot din calificările MotoGP, iar numele câştigătorului din acest an a intrat pe lista exclusivă a celor care şi-au trecut trofeul în palmares pentru a doua oară consecutiv.

 

La fel ca anul trecut, câştigătorul BMW M Award 2023 este Francesco "Pecco" Bagnaia. Pilotul Ducati a fost deosebit de impresionant în calificările din acest sezon. Bagnaia a obţinut în mod constant rezultate excelente în calificări şi îşi trecuse în cont a doua victorie în BMW M Award încă de la Grand Prix-ul Thhailandei, cu trei etape rămase în program. Pe parcursul sezonului, Bagnaia şi-a asigurat şapte pole positions şi a plecat din prima linie a grilei de încă opt ori. Italianul a totalizat 369 de puncte în clasamentul BMW M Award, cu 93 mai multe decât cel mai apropiat rival, Jorge Martín.

 

"Felicitări lui Pecco Bagnaia! Viteza lui în calificări a fost deosebit de impresionantă în acest sezon", a declarat van Meel, directorul executiv BMW M, la prezentare. "Faptul că a câştigat BMW M Award înainte de sfârşitul sezonului din acest an vorbeşte de la sine. Respect! Suntem încântaţi să putem onora acest pilot de top cu modelul nostru de top şi suntem siguri că se va distra foarte mult la volanul BMW XM Label Red. A doua victorie consecutivă înseamnă că Pecco se alătură acum unei liste de nume mari care au câştigat şi BMW M Award de mai multe ori. Aceasta include legenda MotoGP, Valentino Rossi, care a fost de trei ori câştigătorul unui automobil BMW M, iar în prezent are mare succes pe patru roţi, în calitate de pilot oficial BMW M la comenzile modelului de curse BMW M4 GT3."

 

"Bine ai revenit la ceremonia de decernare a BMW M Award şi felicitări pentru a doua victorie consecutivă, Pecco Bagnaia", a declarat Ezpeleta, directorul executiv Dorna Sports. "Pecco s-a regăsit în mod regulat în topul sesiunilor cronometrate de calificări din acest sezon şi, prin urmare, a câştigat acest premiu. Dorim să mulţumim partenerului nostru BMW M. Cu acest premiu râvnit, ei au recunoscut performanţele în calificări ale piloţilor noştri pentru a 21-a oară. BMW XM Red Label continuă perfect succesiunea de automobile captivante şi sper că lui Pecco îi place cu adevărat noua lui maşină de înaltă performanţă."

 

"Câştigarea BMW M Award pentru prima dată anul trecut a fost fantastic. Pe atunci, mi-am propus imediat să repet isprava în acest sezon", a spus Bagnaia. "Ca atare, sunt încântat că am reuşit această performanţă. Deşi poate părea ca şi cum a fost ceva uşor anul acesta, nu a fost. Fiecare sesiune de calificări a fost extrem de disputată. Din acest motiv, sunt mândru că am terminat din nou pe primul loc. Aş dori să îi mulţumesc mult BMW M pentru acest premiu fantastic. Promit că voi face tot posibilul pentru a câştiga din nou BMW M Award anul viitor!"

 

Înaltă performanţă pentru circuite: BMW XM Label Red Safety Car

Sezonul viitor, BMW XM Label Red va juca un rol major pe pistă: în rolul noului Safety Car MotoGP. Aceasta va fi pentru prima dată când o maşină de înaltă performanţă cu un sistem de propulsie electrică va conduce plutonul din elita curselor de motociclete. Sâmbătă, directorul executiv al Dorna, Ezpeleta, şi directorul executiv al BMW M, van Meel, au dezvăluit oficial BMW XM Label Red Safety Car la finala sezonului de la Valencia. Noul Safety Car va fi în acţiune pentru prima dată în runda de deschidere a sezonului 2024, care are loc în Qatar în martie.

 

"BMW M GmbH intră în cel de-al 26-lea sezon ca «Official Car of MotoGP» în 2024. Compania şi-a propus întotdeauna să folosească inovaţiile sale tehnice pentru a ajuta la asigurarea siguranţei pe circuite", a spus Ezpeleta. "BMW XM Label Red Safety Car este un alt punct de atracţie veritabil în flota de automobile de înaltă performanţă utilizată în MotoGP. Aşteptăm deja cu nerăbdare să-l vedem pe pistă în Qatar."

 

"Este un pas logic pentru cel mai puternic automobil BMW M pe care l-am lansat vreodată pentru a fi noul simbol al flotei noastre de maşini de siguranţă în MotoGP", a spus van Meel. "Primul Safety Car MotoGP cu un sistem de propulsie electric este o dovadă clară a eforturilor noastre pentru tehnologii noi, de avangardă. La BMW XM Label Red, un motor V8 şi un motor electric integrat în cutia de viteze M Steptronic cu opt trepte generează o putere totală de 550 kW/748 CP. Acest sistem de propulsie extrem de puternic şi dinamica remarcabilă în toate situaţiile fac din BMW XM Label Red baza perfectă pentru un MotoGP Safety Car."

 

BMW XM Label Red a fost echipat cu diverse elemente de maşină de siguranţă pentru ieşirile pe circuitele din MotoGP. Acestea includ faruri intermitente suplimentare, bara de lumini intermitente pe acoperiş, un splitter faţă, scaune Recaro, centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte şi un stingător de incendiu. Când noul BMW XM Label Red MotoGP Safety Car va avea prima apariţie în martie 2024, acesta va purta designul coloristic tipic BMW M.

 

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea în rol de "Official Car of MotoGP", consultaţi: www.bmw-m.com.

 

BMW M GmbH

BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele de înaltă performanţă destinate utilizării în traficul cotidian.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare