Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dragoș Simion, al treilea din Europa în deschiderea BMW M Power Tour

BMW M Motorsport a lansat o nouă competiție oficială în mediul de simulare iRacing. Sezonul BMW M Power Tour a început la Sebring, iar reprezentanții României au fost printre protagoniști.

Esports
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

București, 20 martie: 495 de sim raceri din întreaga lume au participat la prima etapă. Calendarul a programat chiar înaintea cursei reale de 12 ore de la Sebring o implementare în plan virtual a senzațiilor pe care le vor trăi piloții de uzină BMW M Motorsport pe traseul din Florida. La bordul prototipurilor BMW M Hybrid V8, nume de referință ale scenei de eSports din România au recreat în mediul iRacing ceea ce Philipp Eng, Augusto Farfus și Maxime Martin întâlnesc în campionatul nord-american sancționat de IMSA.

La finele celor trei zile de competiție, Dragoș Simion a reușit cea mai bună clasare nu doar dintre piloții români, ci din întreaga regiune a Europei Centrale și de Est. În ierarhia europeană, triplul campion Racing League Romania a ocupat poziția a treia, iar în cea mondială a fost al patrulea, devansându-l pe vicecampionul ADAC GT4 Marius Zug. În urma acestuia au încheiat coechipierii săi din clubul West Competition Racing: Victor Nicolae și Andrei Miclea. Cei doi completează nu doar podiumul reprezentanților României, ci monopolizează Top 3 în regiunea CEE. Alți reprezentanți ai ligii naționale de sim racing care au participat la Sebring au fost Milan Bădescu (pilot internațional de karting) și Dan Mihalache, ambii situați așadar în primii 100.

”La Sebring, odată ce identifici toate denivelările ce ar putea afecta major echilibrul prototipului, experiența devine foarte plăcută. Timpii de 1:44 pot fi atinși în regim de calificare, însă în cursă e de preferat o setare care să asigure descărcarea progresivă a bateriei pe tot parcursul distanței, nu o mapare agresivă care epuizează întregul supliment în primele tururi. Felicitări învingătorului britanic, a fost de neatins în aceste zile. În urma sa, am avut parte de un duel echilibrat pentru poziția secundă, toți trei din echipă fiind capabili să ne luptăm pentru podium. Urmează mașini și circuite care ne încântă, așa că sunt optimist pentru rundele viitoare”, a declarat Dragoș Simion.

 

Clasament general BMW M Power Tour 2024 (1/12 etape):

1. Mal Dedinca (Marea Britanie) 156p

2. Angus O'Reilly (Canada) 151p

3. Alexandre Morard (Franța) 151p

4. Dragoș Simion (România) 149p

5. Marius Zug (Germania) 145p

7. Victor Nicolae (România) 144p

15. Andrei Miclea (România) 129p

19. Milan Bădescu (România) 121p

77. Dan Mihalache (România) 87p

 

Screenshots: Lucian Chirvase

 

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

 

Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare