Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

SpOTTO: câinele-robot scanează şi monitorizează echipamentele de producţie de la uzina BMW Group din Hams Hall

Câinele-robot autonom SpOTTO adună date pentru reprezentarea digitală complet conectată a uzinei. +++ Colectare precisă a datelor şi monitorizare în timp real. +++ Virtualizarea, automatizarea şi inteligenţa artificială sunt piloni importanţi ai BMW iFACTORY.

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Downloads.

  
Attachments(2x, 1,27 MB)
  
Photos(9x, 21,83 MB)

Related Links.

Bucureşti/Hams Hall. Un robot patruped numit "SpOTTO" s-a alăturat recent echipei de la uzina BMW Group din Hams Hall (Marea Britanie). Câinele-robot autonom scanează uzina, sprijină întreţinerea şi asigură ca procesele de producţie să se deruleze fără probleme. Echipat cu senzori vizuali, termici şi acustici, SpOTTO este implementat într-o serie de cazuri de utilizare unice: pe de o parte, colectează date valoroase pentru reprezentarea digitală a uzinei; pe de altă parte, serveşte drept supraveghetor al întreţinerii instalaţiilor de producţie. "Virtualizarea, automatizarea şi inteligenţa artificială sunt pilonii centrali ai BMW iFACTORY", explică Klaus von Moltke, vicepreşedinte executiv BMW AG pentru Producţia de Motoare. "Exemple de aplicaţii îndrăzneţe şi inovatoare, cum ar fi cele de la uzina din Hams Hall, prezintă întreaga gamă de posibilităţi."

 

Geamăn digital complet conectat: date mari pe trei niveluri

SpOTTO joacă un rol esenţial în crearea şi rafinarea imaginea digitală complet conectată al uzinei. Reprezentarea digital funcţionează pe trei niveluri: la primul nivel sunt generate reprezentări 3D ale întregii uzine. Al doilea nivel cuprinde un strat mare de date în care câinele-robot autonom, facilităţile de producţie şi sistemele IT din fabrică furnizează toate informaţiile relevante. La al treilea nivel - nivelul aplicaţiei -, programele dedicate sortează datele colectate în unităţi inteligibile şi urmăribile. Combinaţia acestor trei niveluri face ca geamănul digital complet conectat să fie unic. Acum, folosind aplicaţii, experţii de la uzina din Hams Hall pot evalua şi utiliza aceste date. Exemplele de aplicaţii includ asigurarea calităţii şi planificarea producţiei. Dirk Dreher, directorul uzinei BMW Group din Hams Hall, este încântat: "Mulţumită reprezentării digitale a fabricii avem o cantitate enormă de date şi evaluări precise, precum şi o imagine în timp real a proceselor de producţie. Echipa de proiect de la uzina din Hams Hall a creat scenarii de utilizare unice pentru prietenul nostru patruped şi l-a integrat perfect în procesele noastre".

 

Un supraveghetor de încredere pentru întreţinere

Datorită senzorilor săi vizuali, termici şi acustici, SpOTTO este capabil să efectueze numeroase sarcini de întreţinere. De exemplu, el monitorizează temperatura echipamentului de producţie şi recunoaşte imediat dacă o instalaţie se supraîncălzeşte în timpul funcţionării - un semn timpuriu al potenţialei defecţiuni. De asemenea, la uzina BMW Group din Hams Hall, SpOTTO este specializat în identificarea scurgerilor în liniile de aer comprimat utilizate în producţie. Având în vedere că aerul comprimat necesită o cantitate substanţială de energie, detectarea rapidă a scurgerilor poate reduce consumul de energie.

 

SpOTTO a fost creat de Boston Dynamics cu numele de produs "Spot". Este un robot agil suficient de mic pentru a fi folosit în interior, care urcă scări şi traversează cu uşurinţă terenuri accidentate. "Spot" a fost redenumit SpOTTO la uzina din Hams Hall - aduce un omagiu istoriei fabricii britanice de motoare. Gustav Otto a fost unul dintre fondatorii BMW şi fiul lui Nicolaus Otto, părintele motorului termic în patru timpi. În 2023 au fost produse peste 400.000 de motoare la uzina din Hams Hall, care, alături de SpOTTO, are şi aproximativ 1.600 de angajaţi. Înainte de introducerea lui SpOTTO în uzină, o echipă dedicată a testat pentru ce activităţi ar fi potrivit câinele-robot într-un proces de dezvoltare de un an. Alte utilizări potenţiale sunt testate în prezent în subsolul tehnic al uzinei: acestea includ citirea comenzilor de operare analogice sau efectuarea de secvenţe complexe de mişcări care fac robotul patruped şi mai bun în accesarea zonelor de producţie greu accesibile. Pe lângă Hams Hall, şi alte uzine BMW Group testează în prezent utilizarea câinilor-robot.

 

Colaborarea cu parteneri de încredere

Marco da Silva, director de dezvoltare a produsului Spot la Boston Dynamics, explică: "Mediul de lucru de la uzina din Hams Hall este foarte potrivit pentru inspecţii industriale folosind un robot patruped precum SpOTTO. Robotul poate prelua cu uşurinţă finalizarea a numeroase sarcini de monitorizare repetabile, astfel încât echipa de întreţinere a uzinei să se poată concentra pe întreţinere. Suntem mândri de modul în care robotul a fost integrat în fabrică".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare