Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Victorie înaintea premierei mondiale: MINI John Cooper Works şi Bulldog Racing sărbătoresc victoria în clasă în Nürburgring 24h

MINI John Cooper Works se mândreşte cu o performanţă spectaculoasă în ediţia 2024 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring înainte chiar de lansarea oficială a modelului.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Julian Kisch
BMW Group

Downloads.

  
Attachments(1x, 70,52 KB)
  
Photos(200x, 1,02 GB)

Bucureşti/Nürburg. MINI John Cooper Works anunţă cu mândrie o performanţă spectaculoasă în ediţia 2024 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring, dovedind spiritul de anduranţă şi excelenţa inginerească a mărcii. Atât mult aşteptatul #317 MINI John Cooper Works Pro, cât şi constantul #474 MINI John Cooper Works au oferit rezultate remarcabile, consolidând locul MINI în motorsport.

 

#317 MINI John Cooper Works Pro, un model de nouă generaţie care va avea premiera în toamna anului 2024, s-a impus în clasa SP-3T. În acelaşi timp cea mai bună performanţă pe tur este una remarcabilă în condiţii de cursă - 10m06s -, realizată de Markus Fischer (Austria). Aceste rezultate subliniază capacităţile şi potenţialul viitor al modelelor MINI John Cooper Works de următoarea generaţie.

 

#474MINI John Cooper Works, cu o transmisie manuală cu şase trepte, şi-a continuat moştenirea de excelenţă, asigurându-şi un loc al treilea în clasa VT-2. Continuând succesul de anul precedent, când a ocupat locul al doilea, maşina, pilotată de Marco Zabel, a înregistrat cel mai rapid timp pe tur în 10:44.118, arătând consistenţa şi competitivitatea mărcii MINI în cursele de anduranţă.

 

Stefanie Wurst, directorul MINI, a comentat performanţele: "Ce realizare pentru MINI şi Bulldog Racing de a obţine victoria la clasă în cea mai grea cursă din lume. În anul în care MINI sărbătoreşte cea de-a 60-a aniversare a celebrei prime victorii la Monte Carlo, continuăm să menţinem viu spiritul de curse MINI. Moştenirea creată de John Cooper continuă să ne ducă spre viitor".

 

Ambele maşini "Made in Nürburg" au fost echipate cu anvelope Pirelli de înaltă performanţă. În clasamentul general, #317 MINI John Cooper Works Pro a obţinut o clasare impresionanta în ierarhia generală - locul al 71-lea -, în timp ce #474 MINI John Cooper Works şi-a asigurat poziţia a 78-a la general, din 127 de maşini ajunse la sosire, arătând rezistenţa şi priceperea mărcii într-una dintre cele mai exigente curse de anduranţă la nivel global.

 

Versiunile pe benzină a MINI Cooper, adică MINI Cooper C şi MINI Cooper S, a fost lansată la începutul lunii mai 2024, primele maşini fiind deja livrate clienţilor din întreaga lume. Noul MINI John Cooper Works va avea premiera în octombrie 2024. Portofoliul de produse John Cooper Works va cuprinde atât automobile electrice, cât şi pe benzină.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare