Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

DTM Zandvoort: Marco Wittmann câştigă după o revenire spectaculoasă - René Rast pe podium

Marco Wittmann sărbătoreşte prima sa victorie în DTM după Hockenheim 2022: în cursa de duminică de la Zandvoort a luat statul de pe locul al 14-lea al grilei.+++ În prima cursă, de sâmbătă, René Rast a pilotat #33 BMW M4 GT3 de pe locul al şaptelea al grilei până pe locul al doilea. +++ ADAC GT Masters: Maxime Oosten şi Leon Köhler câştigă cu #54 BMW M4 GT3 al FK Performance Motorsport.

BMW M Motorsport
·
GT Racing
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Andrea Schwab
BMW Group

Bucureşti/Zandvoort. Ghinionul s-a risipit! Marco Wittmann (Germania) a sărbătorit prima sa victorie de la finalul sezonului 2022 la Hockenheim (Germania) după o revenire spectaculoasă în cursa DTM de duminică de la Zandvoort (Ţările de Jos). Wittmann a urcat de pe locul al 14-lea al grilei până în faţă şi şi-a apărat locul de lider într-o manieră spectaculoasă. A fost şi prima victorie din acest sezon pentru Schubert Motorsport şi BMW M4 GT3. În cursa de sâmbătă, René Rast (Germania) a asigurat primul podium al anului pentru echipă datorită locului al doilea. Victoria lui Wittmann a însemnat o încheiere excelentă a unui weekend extraordinar pentru piloţii BMW M Motorsport din DTM.

 

Zandvoort, Le Mans, Zandvoort. Pentru Wittmann, Rast şi Sheldon van der Linde (Africa de Sud), weekendul de cursă a însemnat două momente marcante: cursele DTM de la Zandvoort şi testele pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Imediat după întoarcerea celor trei din Franţa, duminică, Wittmann a obţinut a 19-a victorie în DTM. Sâmbătă, Rast a urcat pe podium pentru a 51-a oară în cariera sa din DTM.

 

Duminică, Wittmann a luat startul de pe poziţia a 14-a, dar a reuşit să folosească performanţa puternică a BMW M4 GT3 pentru a avansa în pluton. După pit stop, el a ajuns în frunte, loc pe care l-a apărat într-un duel aprins cu Mirko Bortolotti (Italia, Lamborghini). Anvelopa din spate stânga a maşinii sale a fost deteriorată, ceea ce a degajat fum. Din fericire, pneul a rezistat până la sfârşitul cursei, iar Wittmann a reuşit să sărbătorească pe podium. În cursa de sâmbătă, dublul campion DTM a urcat de pe locul al 17-lea pe grilă până pe locul al şaptelea.

 

Rast a luptat să urce de pe poziţia a şaptea pe locul al doilea, pe podium, în cursa de sâmbătă. O zi mai târziu, a terminat pe locul al şaptelea, după ce a pornit ultimul la start. Van der Linde a terminat cele două curse pe locurile al şaselea şi al optulea. Duminică, el a urcat nouă locuri cu #31 BMW M4 GT3.

 

În ADAC GT Masters, duoul FK Performance Motorsport format din Maxime Oosten (Ţările de Jos) şi Leon Köhler (Germania), aflat la comenzile #54 BMW M4 GT3, a sărbătorit cel de-al doilea succes stagional. Duminică, ei au urcat de pe locul al cincilea pe grilă până în frunte şi au redus deficitul în clasamentul general la doar opt puncte. În prima cursă de sâmbătă, Oosten şi Köhler au recuperat de pe ultima poziţie la start până pe a cincea, după probleme în calificări. În cea de-a doua maşină, cea cu numărul 10, Gregory de Sybourg (Elveţia) şi Eduardo Coseteng (Filipine) au terminat pe locurile al 12-lea, respectiv al nouălea.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare