PressClub Romania · Article.
Uzină conectată inteligent: fabrica BMW Group din Regensburg se îndreaptă spre digitalizarea şi automatizarea logisticii cu un sistem de control al traficului bazat pe cloud
05.11.2024 Comunicat de presă
Logistica sofisticată a uzinei, cu 50 de trenuri-remorcher şi 140 de roboţi de transport inteligent, gestionează aproximativ 10.000 de călătorii zilnic, livrând piesele către producţie. +++ Conectivitate inteligentă prin sistemul de control al traficului bazat pe cloud asigură orientarea optimă pe traseu şi furnizarea la timp a pieselor pentru linia de asamblare conform priorităţii de livrare.
Press Contact.
Alexandru Seremet
BMW Group
Tel: +40-213041532
send an e-mail
Author.
Saskia Graser
BMW Group
Downloads.
Bucureşti/Regensburg. Digitală, automatizată şi conectată inteligent prin cloud: uzina BMW Group din Regensburg avansează în digitalizarea şi automatizarea logisticii sale - ca un nou reper pe drumul către uzina digitală a viitorului, BMW iFACTORY. La fiecare 57 de secunde, un automobil nou iese de pe linia de asamblare. Fiecare este unic, construit în funcţie de preferinţele individuale ale clienţilor din mii de componente separate. În fiecare zi lucrătoare, până la 1.400 de automobile BMW X1 şi BMW X2 sunt expediate clienţilor din întreaga lume, incluzând automobile cu motor termic clasic, modele mild-hybrid sau modele plug-in hybrid sau electrice.
Logistica din spatele acestui proces este extrem de complexă: componentele şi piesele individuale necesare producţiei trebuie să fie întotdeauna la locul potrivit şi la momentul potrivit în zona din uzină destinată asamblării automobilelor - livrate “Just in time” (exact la timp) şi în ordinea corectă, "Just in sequence" - pentru a crea automobile personalizate individual pentru fiecare client. La uzina BMW Group din Regensburg această misiune logistică, care este esenţială pentru o producţie eficientă, este gestionată în primul rând de sisteme de transport fără şofer, automate sau autonome, care sunt conectate inteligent printr-un sistem de control al traficului bazat pe cloud, cunoscut sub numele de BMW Automated Transport Services (ATS / Servicii Automate de Transport BMW). Mai mult, în unele cazuri, încărcarea şi descărcarea vehiculelor de transport este tot complet automatizată.
În funcţie de sarcina de transport, se folosesc diferite tipuri de vehicule fără şofer. De exemplu, trenurile-remorcher automate transportă piese mici de la depozit la linia de asamblare, în timp ce componentele mai mari, care cântăresc până la o tonă, sunt manipulate de Smart Transport Robots (STR / Roboţi de Transport Inteligent). Aceşti roboţi liniari de transport, dezvoltaţi de BMW Group în colaborare cu Institutul Fraunhofer pentru Flux de Materiale şi Logistică (IML) în urmă cu aproximativ 10 ani, funcţionează acum autonom folosind module AI dedicate. Bazându-se pe senzori şi software, dispozitivele recunosc împrejurimile, permiţându-le să navigheze în jurul obstacolelor în mod independent atunci când traficul din sens opus le permite.
Dispozitivele de transport sunt gestionate prin sistemul central de control al traficului BMW bazat pe cloud, ATS. Când este timpul să se reaprovizioneze, un angajat de pe linia de asamblare roteşte cadrul de schimb cu containerele de piese goale şi îl foloseşte pentru a acţiona aşa-numitul balansoar de recuperare. Sistemul de control primeşte apoi semnalul care indică faptul că trebuie livrate piese noi. În acest fel, sistemul de control permite livrarea lină şi precisă a materialelor, precum şi menţinerea unui flux inteligent de trafic în secţia de asamblare. De asemenea, asigură o orientare optimă pe traseu, pe baza priorităţilor de livrare, şi asigură că dispozitivele de transport sunt parcate eficient, iar bateriile le sunt încărcate suficient.
Uzina BMW Group din Regensburg permite în prezent o conexiune inteligentă între aproape 50 de trenuri-remorcher automate şi peste 140 de roboţi de transport inteligent prin sistemul de control ATS. Flota cuprinde atât dispozitivele automate, cât şi autonome de la diferiţi producători, gestionând aproximativ 10.000 de livrări de piese în fiecare zi lucrătoare.
"Ceea ce face ca acest lucru să fie atât de unic sunt numeroasele piese secvenţiale adaptate special pentru fiecare automobil al clientului. Toate trebuie livrate în ordinea în care sunt instalate pe linia de asamblare. Chiar şi o scurtă defecţiune a sistemului în furnizarea de piese secvenţiale ar opri producţia - şi, desigur, este ceva ce dorim să evităm", declară Thomas Dietz, responsabil pentru îmbunătăţirea proceselor şi managementul calităţii pentru Logistica Fizică. "A fost nevoie de multă muncă detaliată atât pe hardware, cât şi pe software pentru a ajunge la starea actuală.”
Flota existentă este în continuă extindere pentru a include rute de transport şi vehicule suplimentare. De asemenea, există planuri pentru integrarea unor tipuri suplimentare de vehicule autonome în sistemul de control, pas cu pas, cum ar fi stivuitoarele autonome sau cele automate. "Viziunea noastră despre logistica conectată inteligent, bazându-se pe o varietate de sisteme de transport autonome diferite care interacţionează perfect între ele - de la mic la extrem de mare - prinde contur treptat", spune Dietz.
Flota de logistică fără şofer este deja completată de un vehicul de transport autonom recent pus în funcţiune în atelierul de presare din Regensburg, cu o capacitate de încărcare utilă de 55 de tone.
Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf
De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile - inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg a fost deschisă în 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.400 de automobile din gamele BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg - destinate clienţilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare - de la automobile cu motoare termice la modele mild-hybrid, plug-in hybrid sau electrice.
Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.
Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, numeroase alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo. Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.250 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari. www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html