Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Hitra, priročna, pametna: BMW i Wallbox Pro. Nova polnilna postaja za električna in hibridna vozila.

Hitrejše polnjenje, značilen visoko kvalitetna BMW i oblika in estetika, upravljanje zaslona na dotik. Polnilna postaja BMW i Wallbox Pro lahko uporablja doma proizvedeno elektriko in je kompatibilna s pametnimi hišnimi platformami. Na voljo kot originalna BMW i dodatna oprema.

I01
·
I12
·
Coupé
·
BMW i
·
BMW i3
·
i8 Coupé
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~141,32 KB)
  
Photos(2x, ~3,3 MB)

München. Z BMW i Wallbox Pro – drugo domačo polnilno postajo iz portfelja BMW i 360° ELECTRIC za električna in hibridna vozila – električna mobilnost brez emisij postaja še bolj atraktivna izbira. BMW i Wallbox Pro ponuja hitrejšo stopnjo polnjenja kot BMW i Wallbox Pure in še bolj uporabniku prijazno upravljanje, ob tem pa tudi inovativne možnosti polnjenja vozila z doma proizvedeno električno energijo in pametno vgradnjo. BMW i Wallbox Pro je na voljo kot originalna oprema BMW i. Sklop dodatne opreme ponuja storitve usposobljenih strokovnjakov, ki vgradijo, namestijo in povežejo BMW Wallbox Pro z vašo hišo ali garažo.

BMW i Wallbox Pro z maksimalno stopnjo polnjenja 7,4 kW podpira zelo hitro polnjenje električnih in hibridnih vozil. Visoko-napetostna akumulatorska baterija BMW i3 tako doseže 80 % napolnjenost v manj kot treh urah. BMW i Wallbox Pro je prav tako kompatibilen z ostalimi znamkami vozil, ki so opremljeni s standardnim evropskim priključkom tipa 2.

BMW i Wallbox definira značilna oblika in estetika BMW i. Sprednji del iz visokokakovostne plastike je obdelan s posebnim zaključkom s črnimi detajli in kromom ter poudarki v barvi BMW i Blue. BMW i Wallbox Pro je izdelan iz okolju prijaznih materialov, ki odražajo trajnostno naravnanost blagovne znamke BMW i.

BMW i Wallbox Pro se upravlja preko 7-palčnega barvnega zaslona na dotik, ki ponuja optimiziran nadzor in spremljanje procesa polnjenja ter omogoča uporabnikom izbiro osebnih nastavitev. Zaslon lahko prikazuje informacije o trenutni napolnjenosti vozila skupaj s podrobnostmi predhodnih ciklov polnjenja. Stolpca iz LED optičnih vlaken ob straneh polnilne postaje prikazujeta trenuten status napolnjenosti in sta vidna iz precejšnje razdalje. Do informacij o stanju napolnjenosti se lahko dostopa tudi na daljavo s pomočjo pametnega telefona ali tablice z nameščeno aplikacijo BMW i Wallbox Remote.

BMW i Wallbox Pro ponuja funkcijo skrbnika, ki lahko beleži zgodovino polnjenja različnih uporabnikov. Nastaviti je mogoče tri uporabniške profile, npr. za namene obračunavanja ali zaračunavanja. Tako se lahko ločeno beleži uporaba električne energije v osebne ali poslovne namene. Podrobnosti o porabi električne energije za posameznega uporabnika se lahko po želji posreduje tudi preko e-pošte.

Senzor bližine vklopi BMW i Wallbox Pro ob zaznavi gibanja. Polnilni vtič je mogoče priklopiti na vtičnico vozila z eno roko. Naslednji uporabniku prijazen element je 3,5 metra dolg polnilni kabel. Vstopna točka kabla se nahaja na vrhu polnilne postaje, kar ščiti napravo pred umazanijo in odpravi potrebo po zvijanju kabla.

Integriran sistem za upravljanje obremenitev v BMW i Wallbox Pro ponuja maksimalen razpoložljiv tok pri polnjenju. Pri tem pa so preobremenitve preprečene z zmanjševanjem stopnje polnjenja med koničnimi vrednostmi gospodinjske porabe električne energije. Jasen izpis na zaslonu na dotik stalno prikazuje količino 'načrpane' energije iz gospodinjskega električnega sistema. 

S pomočjo inteligentnih funkcij polnjenja in možnostjo izbire električnega števca je BMW i Wallbox Pro edinstven med domačimi polnilnimi postajami, saj se lahko doma proizvedena elektrika integrira v proces polnjenja – na primer energija sončnih celic. Ta vir se uporablja, vselej ko je to mogoče. Inteligentno integrirana polnilna postaja zazna razpoložljivost sončne energije in jo nemudoma uporabi za polnjenje. V kolikor doma proizvedene energije ni na voljo, se uporabi električna energija iz omrežja.

Če je polnilna postaja BMW i Wallbox Pro vgrajena v sistem pametne hiše, se lahko funkcionalnost učinkovitega polnjenja še poveča in zniža končne obremenitve domačega električnega sistema ter tako optimizira uporabo doma proizvedene električne energije. Preko zaslona na dotik je na primer mogoče povezati polnilno postajo s sistemom za pametne hiše myGEKKO. Tudi do osem funkcij pametne hiše je mogoče upravljati preko zaslona polnilne postaje vključno z vklopom zunanje razsvetljave. Prav tako je na zaslonu na dotik mogoče prikazovati vremensko napoved z aktualnimi temperaturami, najvišjimi in najnižjimi dnevnimi temperaturami, opozorili pred poledico in napovedjo za prihodnje dni.

BMW i Wallbox Pro je del originalne opreme BMW i in je na voljo na vseh evropskih tržiščih. Proti koncu leta bo stopil v prodajo tudi v Aziji, Afriki, na ameriškem kontinentu in Srednjem vzhodu. BMW i Wallbox Pro je mogoče vgraditi tako v zaprtih garažnih prostorih kot na pokritih mestih na prostem.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava