Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja iz sklopa BMW ConnectedDrive je prejelo nagrado Euro NCAP Advanced 2014.

Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja, ki je del asistenčnega sistema Pomočnik pri vožnji je prejelo nagrado Euro NCAP Advanced. Varnostni sistem s kamero, na voljo za skoraj vse aktualne modele BMW Group, pomaga zmanjšati nevarnost trka s pešci v mestnem prometu. Nagrada, ki jo podeljuje neodvisna organizacija za ocenjevanje varnosti Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), se podeli za dosežke pri inovacijah na področju izogibanja nesrečam in zaščiti potnikov.

Tehnologija
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
·
BMW
·
Nagrade za produkte in oblikovanje
·
Varnost
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~121,62 KB)
  
Photos(4x, ~11,88 MB)
  
Videos(1x, ~282,24 MB)

München. Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja, ki je del asistenčnega sistema Pomočnik pri vožnji je prejelo nagrado Euro NCAP Advanced. Varnostni sistem s kamero, na voljo za skoraj vse aktualne modele BMW Group, pomaga zmanjšati nevarnost trka s pešci v mestnem prometu. Nagrada, ki jo podeljuje neodvisna organizacija za ocenjevanje varnosti Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), se podeli za dosežke pri inovacijah na področju izogibanja nesrečam in zaščiti potnikov. Na uvodni predstavitvi podelitve nagrade Euro NCAP Advanced leta 2010 je šlo priznanje v roke inteligentnemu klicu v sili iz BMW ConnectedDrive, ki nudi razširjeno funkcionalnost avtomatskega določanja položaja vozila in resnosti nesreče.

 

Nagrada dopolnjuje rezultat sistema ocenjevanja z oceno petih zvezdic (priznan na področju Evrope) medtem ko upošteva inovativne varnostne lastnosti, katerih funkcija presega zahteve preizkusov Euro NCAP. Tudi najnovejši model v portfelju premium blagovne znamke s sedežem v Münchnu, BMW serije 2 Active Tourer (poraba goriva: 6,5 – 3,8 litra; kombinirane emisije CO2: 152 – 99 g/km)*, ki je pred kratkim dobil največje število petih zvezdic po preizkusnem trku Euro NCAP, zdaj prejema nagrado Euro NCAP Advanced. BMW serije 2 Active Tourer je osnovno opremljen s kamero na vetrobranskem steklu, ki je nameščena na podnožju vzvratnega ogledala, skupaj z opozorilom pred naletom z mestno funkcijo zaviranja. Dodatni paket Pomočnik pri vožnji poleg opozorila o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja vključuje tudi opozorilo pri menjavi voznega pasu, asistenta za dolgo luč in opozorilo o prekoračitvi hitrosti (Speed Limit Info) s prikazom prepovedi prehitevanja.

 

Pomočnik pri vožnji je prav tako na voljo v okviru konfiguracije modelov za številna vozila v aktualni ponudbi BMW. Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja, nagrajeno z Euro NCAP, je na voljo pri hitrostih med 10 in 60 km/h in je odlična asistenca za preprečevanje nesreč s pešci v mestnem prometu.

 

Sistem analizira razmere v prometu na osnovi informacij, ki jih pridobi kamera. Ko je zaznano možno trčenje s pešcem, sistem voznika pozove k ukrepanju s prikazom in opozorilnim piskom v kombiniranem instrumentu, medtem ko se zavorni sistem prednastavi za hitro zaviranje. Pripravljenost zavor podpira voznika z maksimalno upočasnitvijo, kar zagotavlja najkrajšo možno zavorno pot, tudi če zavorni pedal ni pritisnjen do dna. V primeru sile sistem neodvisno aktivira zavore in s tem zagotovi manjšo hitrost trka. Poseg lahko vozilo z nizko potovalno hitrostjo pripelje do popolne ustavitve.

 

Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja je bilo s strani strokovnjakov za varnost neodvisne organizacije Euro NCAP, v preizkusnem laboratoriju podvrženo obsežnim preizkusom. Podelitev posebne nagrade odločno potrjuje učinkovitost in zanesljivost sistema, ki je na voljo za praktično celoten portfelj modelov – od BMW serije 1 do BMW serije 7.

 

* Vrednosti v skladu s preskusnim ciklom EU se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik. Vse vrednosti o zmogljivosti, porabi goriva in emisijah so začasne.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava