Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Vzorna varnost v mestnem cestnem prometu: nagrado Euro NCAP Advanced je prejel Pomočnik pri vožnji novega MINI.

Evropski testni inštitut prepoznava sistem, ki temelji na kameri, kot pionirski inovativni sistem za preprečevanje nesreč.

Nagrade za produkte in oblikovanje
·
MINI
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~136,62 KB)
  
Photos(9x, ~30,2 MB)

München. Novi MINI v premium segmentu majhnih avtomobilov ni vodilni le na področju zabave v vožnji, pač pa tudi na področju aktivne varnosti. Ta status je sedaj potrdila tudi neodvisna organizacija za ocenjevanje varnosti Euro NCAP (New Car Assessment Programme), predvsem zaradi novih sistemov za asistenco voznikom. MINI je nagrado Euro NCAP Advanced 2014 dobil za funkcijo opozorila o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja. Sistem je kot del Pomočnika pri vožnji, v sklopu dodatne opreme na voljo za novega trivratnega in novega petvratnega MINI. Strokovnjaki za varnost so funkcijo prepoznali kot eno od pionirskih inovacij za zmanjševanje tveganja nesreč v mestnem prometu.

 

Nagrada Euro NCAP Advanced obstaja vse od leta 2010: sponzorirana je s strani evropskih vlad, avtomobilskih klubov in zavarovalniških podjetij. Nagrada prepoznava izjemne napredke, ki izboljšujejo področje aktivne varnosti in varnosti potnikov. Nagrada se specifično osredotoča na nove sisteme, katerih pristop je inovativen in gre preko osnovnih zahtev Euro NCAP testa, ki je prepoznan po celotni Evropi.

 

MINI je predstavil opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja ob lansiranju nove generacije originala v premium segmentu majhnih avtomobilov ter ga vključil v program dodatne opreme. Pomočnik pri vožnji je na voljo za vse različice trivratnega in petvratnega MINI v kombinaciji z aktivnim nadzorom vožnje, asistenta za dolgo luč, detektorja prometne signalizacije in opozorila pred trkom s funkcijo zaviranja. Zaradi svoje funkcionalne raznolikosti je Pomočnik pri vožnji posebej privlačna opcija iz sklopa dodatne opreme, saj izboljša tako užitek v vožnji kot tudi varnost.

 

Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja, ki je dobilo nagrado Euro NCAP, je aktivno pri hitrostih med 10 in 60 km/h. Sistem analizira razmere v prometu na osnovi informacij, ki jih pridobi kamera. Ko je zaznano možno trčenje s pešcem, sistem voznika pozove k ukrepanju s prikazom in opozorilnim piskom v kombiniranem instrumentu, medtem ko se zavorni sistem prednastavi za hitro zaviranje. Voznik občuti začetni učinek zaviranja, kar je jasen znak, da mora sam še dodatno pritisniti na zavoro, da bi se izognil trku.

 

Opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja je bilo s strani strokovnjakov za varnost neodvisne organizacije Euro NCAP v preizkusnem laboratoriju podvrženo obsežnim preizkusom. To je bila osnova, da so sistem izbrali za nagrado Euro NCAP 2014.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava