Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Harald Krüger novi predsednik upravnega odbora

Harald Krüger novi predsednik upravnega odbora BMW AG. Norbert Reithofer izvoljen za predsednika nadzornega sveta.

Podjetje
·
Korporativni dogodki
·
Korporativne finance, podatki in številke
·
Ljudje
·
Člani odbora skupine BMW Group
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,03 KB)
  
Photos(16x, ~20,7 MB)

Harald Krüger novi predsednik upravnega odbora.

Norbert Reithofer izvoljen za novega predsednika nadzornega sveta.

 

München . Po letni skupščini 13. maja je Harald Krüger prevzel funkcijo predsednika upravnega odbora BMW AG. Krüger, ki ima diplomo iz strojništva, je bil pred tem član upravnega odbora odgovoren za proizvodnjo. BMW Group se je pridružil leta 1992, član upravnega odbora pa je bil od decembra 2008. Bil je član upravnega odbora odgovoren za kadre, nato pa je konec junija 2012 prevzel odgovornost za MINI, Motorrad, Rolls-Royce in poprodajo, za kar je skrbel do aprila 2013, ko je postal član upravnega odbora odgovoren za proizvodnjo.

 

Norbert Reithofer izvoljen na mesto predsednika nadzornega sveta.

Prejšnji predsednik upravnega odbora Dr. Norbert Reithofer je bil na letni skupščini izvoljen v nadzorni svet. Na sestanku nadzornega sveta, ki je sledil letni skupščini je bil izvoljen za predsednika nadzornega sveta. Dr. Reithofer se je podjetju pridružil leta 1987; član upravnega odbora je bil od marca 2000. Do septembra 2006 je bil odgovoren za proizvodnjo, nato pa je postal predsednika upravnega odbora BMW AG.

 

Joachim Milberg prevzema vodilno vlogo v dobrodelnih fundacijah.

Prejšnji predsednik nadzornega sveta, profesor Joachim Milberg, je ob koncu letne skupščine odstopil s položaja. Profesor Milberg je na vodilnih položajih v podjetju delal več kot dve desetletji. Podjetju se je pridružil novembra 1993 kot član upravnega odbora odgovoren za proizvodnjo. Profesor Milberg je bil izbran za predsednika upravnega odbora BMW AG februarja 1999. Maja 2002 je bil izvoljen v nadzorni svet, kateremu je predsedoval do maja 2004.

Profesor Milberg bo tudi v prihodnosti ostal v tesnem stiku s podjetjem in bo prevzel vodilno vlogo v globalnih aktivnostih BMW Group povezanih s korporativno družbeno odgovornostjo in dobrodelnimi fundacijami.

 

Generacijske spremembe oznanjene decembra 2014.

BMW Group je oznanil načrt za začetek generacijske spremembe na vrhu upravnega odbora in nadzornega sveta na začetku decembra 2014, da bi lahko pravočasno predali odgovornost za razvoj podjetja v prihodnosti naslednjim generacijam.

 

Oliver Zipse izvoljen v upravni odbor, odgovoren za proizvodnjo.

Kot je bilo objavljeno že marca 2015 je bil Oliver Zipse izvoljen v upravni odbor BMW AG in bo nemudoma prevzel odgovornost za proizvodnjo. Zipse je kariero v podjetju začel leta 1991 kot pripravnik; od takrat je bil na številnih vodstvenih položajih. Nazadnje je bil podpredsednik korporativnega načrtovanja in strategije izdelkov za BMW Group.

 

Henning Kagermann in Simone Menne izvoljena v nadzorni odbor.

Na letni skupščini je bil profesor Henning Kagermann ponovno izvoljen v nadzorni odbor; Simone Menne, članica izvršnega odbora Deutsche Lufthansa AG, pa je bila izvoljena na svoj prvi mandat. S tem je BMW AG postal prvi nemški avtomobilski proizvajalec, ki je dosegel zakonsko določeno normo spolne raznolikosti, po kateri morajo ženske zasesti 30 odstotkov sedežev v upravnih odborih. Dolgoletni član nadzornega sveta Wolfgang Mayrhuber je ob koncu letne skupščine 2015 odstopil s položaja.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Gordana Kisilak

Elektronski naslov: gordana.kisilak@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

 Spletna stran za medije: http://www.press.bmwgroup.com/si.html

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava