Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

MINI je objavil zasedbo voznikov moštev MINI ALL4 Racing, ki se bodo pomerila na reliju Dakar 2016 // MINI je pripravljen na boj za peto zaporedno zmago na reliju Dakar z 12 dirkalnimi moštvi MINI ALL4 Racing

Reli Dakar je terenska preizkušnja vseh preizkušenj, saj velja za najzahtevnejšo avtomobilsko dirko na svetu. Navkljub strah vzbujajočem slovesu tekmovanja pa je MINI z MINI ALL4 Racing vknjižil štiri (2012-2015) zaporedne zmage na Dakarju, sedaj pa je pripravljen s konkurenco pomesti še petič zapovrstjo. MINI je pohod na vrh reli sveta v letu 2016 že začel z objavo začetne postave 12 moštev MINI ALL4 Racing

MINI
·
Brands
·
Podjetje
·
Sport
·
PressClub Sports
·
2015
·
Motorsport MINI
·
Dakar
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,82 KB)
  
Photos(20x, ~79,42 MB)

MINI je objavil zasedbo voznikov moštev MINI ALL4 Racing, ki se bodo pomerila na reliju Dakar 2016 // MINI je pripravljen na boj za peto zaporedno zmago na reliju Dakar z 12 dirkalnimi moštvi MINI ALL4 Racing

 

München (Nemčija). Da ne bo pomote: Reli Dakar je terenska preizkušnja vseh preizkušenj, saj velja za najzahtevnejšo avtomobilsko dirko na svetu. Navkljub strah vzbujajočem slovesu tekmovanja pa je MINI z MINI ALL4 Racing vknjižil štiri (2012-2015) zaporedne zmage na Dakarju, sedaj pa je pripravljen s konkurenco pomesti še petič zapovrstjo. MINI je pohod na vrh reli sveta v letu 2016 že začel z objavo začetne postave 12 moštev MINI ALL4 Racing.

 

Odkar je okoli leta 1961 John Cooper iz originalnega Mini razvil reli projektile Mini Cooper 997, je Mini stalnica v mednarodnih reli preizkušnjah in seveda sinonim za zmagoslavje.

 

Danes MINI sledi tej tradiciji svetovnega dirkalnega uspeha s svojim MINI ALL4 Racing. Podobno kot originalni Mini Cooper je MINI s svojim MINI ALL4 Racing postal simbol avtomobilskih dirk prek stalne dominacije na svetovnih reli preizkušnjah in prvenstvih. Eno izmed tovrstnih tekmovanj je reli Dakar.

 

MINI se bo z najzahtevnejšo terensko dirko v reli koledarju – dvotedenskem vzdržljivostnem maratonu avtomobilov in posadk – zopet spopadel s svojimi dirkaško preizkušenimi modeli MINI ALL4 Racing.

 

Ekipa X-raid Team start relija Dakar začela s štirimi moštvi MINI ALL4 Racing. Moštva bodo sestavljali visoko zmogljivi in poklicni vozniki in sovozniki, vsi priznani mojstri v svetu avtomobilskega relija – in vsi pripravljeni, da MINI v svoje vitrine pospravi še peti naslov zmagovalca relija Dakar.

 

Nasser Al-Attiyah (Katar) in dolgoletni sovoznik Mathieu Baumel (Francija) sta branilca naslova, potem ko sta se na vrh odra za zmagovalca povzpela na reliju Dakar 2015. "Za slavje na Dakarju," je dejal Al-Attiyah, "potrebuješ srečo, dobro moštvo in dobrega sovoznika – obenem pa zmaga zahteva trdo delo. MINI ALL4 Racing je zelo dober dirkalnik, saj je osvojil štiri naslove Dakar. Moj cilj je vnovična zmaga."

 

Španski zvezdnik, Joan "Nani" Roma je nekdanji zmagovalec preizkušnje reli Dakar tako v avtomobilu kot na motociklu. Skupaj z rojakom Alexom Haro imata ogromno izkušenj. Vseeno pa si Roma, kot vselej, želi zmagati... "Vsak Dakar je edinstvenega," je dejal Roma. "Po 20 Dakarjih je dirka še vedno nekaj posebnega – vedno se najdejo lepi trenutki, vseeno pa je najlepše zmagati."

 

Argentinski duo Orlando Terranova in Bernardo "Ronnie" Graue sestavljata tretjo uradno ekipo, ki ima z Dakarjem prav tako bogate izkušnje – več kot 15 let, vključno na motociklih, štirikolesnikih in seveda v MINI ALL4 Racing. "MINI ALL4 Racing je zelo zmogljiv avtomobil," je dejal Terranova. "Njegova kakovost je neverjetna. Motor je izvrsten – omogoča hitro vožnjo po sipinah, na odprtih področjih in na različnih reli podlagah, to pa daje MINI ALL4 Racing prednost."

 

Mikko Hirvonen (Finska) je nekdanji strokovnjak za svetovna reli prvenstva, ki se je vrnil iz pokoja, da bi se z MINI ALL4 zaradi izziva, ki ga predstavlja dirka, pomeril na Dakarju. Njegov sovoznik, ki se na Dakarju preizkuša prvič, je zelo cenjen in izkušen Francoz Michel Périn . Hirvonen je tako komentiral svojo pot do Dakarja: "Ko mi je MINI ponudil priložnost, da z izkušeno ekipo X-raid preizkusim MINI ALL4 Racing, sem jo seveda zgrabil – Dakar je eden izmed ultimativnih avtomobilskih izzivov."

 

Preostalih osem posadk MINI ALL4 Racing v borbi za zmagovalni oder na reliju Dakar 2016 so zasebna moštva iz vseh koncev sveta. Evropa, Južna Amerika, Kitajska – kombinirane posadke MINI ALL4 Racing zastopajo 13 držav in poudarjajo potrebo po dirkalni zanesljivosti in zmogljivosti MINI ALL4 Racing – kot je bila izkazana na reliju Dakar 2015, ko je MINI ALL4 Racing zasedel štiri od prvih petim mest.

 

Prek celotnega leta 2015 je Britanec Harry Hunt kot najmlajši član zasedbe MINI ALL4 Racing dokazoval sovjo dirkaško zrelost. Kot vozniku zasebnega moštva in ambasadorju za MINI v Združenem kraljestvu se bo Hunti pridružil dirkalni partner Andreas Schulz iz Nemčije. Ta tandem jasno izkazuje svetovno priljubljenost MINI ALL4 Racing na reli preizkušnjah in, podobno kot ostala zasebna moštva, bo tudi na to moštvo potrebno računati.

 

Kitajsko moštvo Perfect China Health 100 Yong Team je naslednja tovrstna zasebna posadka MINI ALL4 Racing, ki se bo udeležila Dakarja. Čeprav je bila Kitajska v reli športu že povezana z MINI in MINI ALL4 Racing, pa bo na reliju Dakar 2016 prvič sodelovala voznica iz Kitajske. Guo Meiling, nenavadno poslovno žensko iz Kitajske, bo v kokpitu MINI ALL4 Racing kot sovoznik spremljal Min Liao.

 

Avtomobili MINI ALL4 Racing, ki se bodo potegovali za zmago na reliju Dakar 2016, so od lanskega leta še bolj dodelani. Prek celotnega leta 2015 so posadke MINI ALL4 Racing skupaj z X-raid (Nemčija), snovalci MINI ALL4 Racing, razvijali avtomobile na testiranjih in v dejanskih dirkalnih razmerah. Rezultat tega je uspešna ubranitev naslova v svetovnem pokalu v cross-countryu (FIA Cross Country Rally World Cup).

 

Do relija Dakar 2016 (2-16 januar), s katerim se začne cross-country sezona, je sedaj še manj kot dva meseca. Znova je organizator relija Dakar zastavil zahtevno traso, kjer morata človek in stroj premagati neverjetne razdalje raznolikih pokrajin in masivov Argentine in Bolivije.

 

 

2016 Dakar Rally MINI ALL4 Racing zasedbe

 

Voznik

Sovoznik

Ekipa

Nasser Al-Attiyah (Katar)

Mathieu Baumel (Francija)

X-raid Team

Joan “Nani” Roma (Španija)

Alex Haro (Španija)

X-raid Team

Orlando Terranova (Argentina)

Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)

X-raid Team

Mikko Hirvonen (Finska)

Michel Périn (Francija)

X-raid Team

  

 

Erik van Loon (Nizozemska)

Wouter Rosegaar (Nizozemska)

Van Loon Racing

Adam Malysz (Poljska)

Xavier Panseri (Francija)

ORLEN Team

Jakub “Kuba” Przygonski (Poljska)

Andrei Rudnitski (Belorusija)

ORLEN Team

Harry Hunt (Velika Britanija)

Andreas Schulz (Nemčija)

X-raid Team

Boris Garafulic (Čile)

Filipe Palmeiro (Portugalska)

X-raid Team

Nazareno Lopez (Argentina)

Sergio Lafuente (Urugvaj)

X-raid Team

Stephan Schott (Nemčija)

Holm Schmidt (Nemčija)

X-raid Team

Guo Meiling (Kitajska)

Min Liao (Kitajska)

Perfect China Health 100 Yong Team

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava