Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW i prejel nagrado Združenih narodov (ZN) »Momentum for Change«. BMW i v ospredju svetovnih pilotnih projektnih infrastruktur za polnilnice električnih vozil.

BMW i oblikuje prihodnost osebne mobilnosti – ne samo s pionirskimi proizvodi in storitvami, ampak tudi s svetovno vključenostjo v širitev javno dostopne polnilne infrastrukture za električna vozila. Koridorji hitrega polnjena električnih vozil, pobuda za povečanje dostopa do hitrega polnjenja z enosmernim tokom, ki ga je zagnal BMW i in ChargePoint, so sedaj prejeli veliko priznanje – nagrado Združenih narodov »Momentum for Change«. Program je bil nagrajen za vložen trud pri zagotavljanju dostopa do hitrih polnilnic v gosto poseljenih in visoko prometnih regijah na vzhodni in zahodni obali Združenih držav Amerike. Projekt je mejnik na poti do vsedržavne, neodvisne, standardizirane polnilne infrastrukture, in tako tudi ključnega pomena za prehod k električni mobilnosti v ZDA. Nagrada »Momentum for Change« se podeljuje v okviru Mednarodne konference ZN o podnebnih spremembah COP 21 (Konferenca pogodbenic) v Parizu.

Tehnologija
·
BMW i
·
Brands
·
Technology, Research & Development
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~198,33 KB)
  
Photos(19x, ~53,17 MB)

BMW i oblikuje prihodnost osebne mobilnosti – ne samo s pionirskimi proizvodi in storitvami, ampak tudi s svetovno vključenostjo v širitev javno dostopne polnilne infrastrukture za električna vozila. Koridorji hitrega polnjena električnih vozil, pobuda za povečanje dostopa do hitrega polnjenja z enosmernim tokom, ki ga je zagnal BMW i in ChargePoint, so sedaj prejeli veliko priznanje – nagrado Združenih narodov »Momentum for Change«. Program je bil nagrajen za vložen trud pri zagotavljanju dostopa do hitrih polnilnic v gosto poseljenih in visoko prometnih regijah na vzhodni in zahodni obali Združenih držav Amerike. Projekt je mejnik na poti do vsedržavne, neodvisne, standardizirane polnilne infrastrukture, in tako tudi ključnega pomena za prehod k električni mobilnosti v ZDA. Nagrada »Momentum for Change« se podeljuje v okviru Mednarodne konference ZN o podnebnih spremembah COP 21 (Konferenca pogodbenic) v Parizu.

 

Do konca leta 2015 bo skoraj 100 hitrih polnilnih postaj vgrajenih ob ameriški zahodni obali med mesti Portland, Los Angeles, San Francisco in San Diego, oziroma na vzhodni obali med prestolnico Washington D.C. in mestom Boston. Polnilne postaje se nameščajo na maksimalni razdalji 80 kilometrov, običajno na postajališčih in v bližini nakupovalnih središč, restavracij ali objektov za prosti čas. Vsaka postaja ponuja 50 kW in 24 kW polnjenje. Pri 50 kW traja standarden cikel polnjenja, npr. za BMW i3, le okoli 20 minut. Še posebej je bil upoštevan vidik, da vse polnilne postaje izpolnjujejo svetovni standard CCS (kombinirani sistem polnjenja) in so na voljo za širok spekter električnih vozil, in ne samo za modele določene blagovne znamke.

 

Poleg pobude na zahodni in vzhodni obali ZDA, ki se je pohvalila z nagrado »Momentum for Change«, BMW i prav tako podpira širok sklop projektov infrastrukture hitrega polnjenja po vsem svetu, trenutno s poudarkom na Severni Ameriki, Evropi, Južni Afriki, Kitajski in Japonski.

 

Skupno je bilo zagnanih preko 30 projektov v več kot 25 državah in v sodelovanju s preko 50 partnerji za več kot 3.000 polnilnih točk z enosmernim tokom in preko 1.300 polnilnih točk z izmeničnim tokom. BMW i znotraj avtomobilske industrije nedvomno zaseda vodilno vlogo s številnimi pilotnimi projekti. Prav tako pa strateške naložbe podjetja BMW i Ventures, družbe s tveganim kapitalom, v vodilne blagovne znamke s področja polnilne infrastrukture npr. ChargePoint in Chargemaster, poudarjajo gonilno moč blagovne znamke za uspešno električno mobilnost.

 

Na evropskem nivoju je sodelovanje na različnih projektih TEN-T (Vseevropsko transportno omrežje) z načrtovanimi 429 hitrimi polnilnimi točkami v 10 evropskih državah del zaveze BMW i.

V  Nemčiji je BMW i eden izmed začetnikov in upravljavcev pobude SLAM (omrežje hitrega polnjenja za prometne osi in velemestna območja), ki predvideva izgradnjo 600 hitrih polnilnih postaj.

Polnilne postaje iz predhodnega raziskovalnega projekta, kjer BMW i sodeluje že od leta 2012, »Hitro polnjenje električnih vozil na avtocesti A9,« med Münchnom in Berlinom, so sedaj prešle v komercialno dejavnost.

 

ChargeNow podjetja BMW i – najbolj celostna storitev polnjenja na svetu: Iskanje-uporaba-gostovanje-plačevanje na več kot 38.000 polnilnih točkah v 25 državah z uporabo ene uporabniške kartice.

Z več kot 38.000 postajami, s katerimi upravljajo različni operaterji v 25 državah, storitev ChargeNow sestavlja največjo mrežo javno dostopnih polnilnih postaj za električna vozila in priklopne hibride. Kartica ChargeNow in aplikacija z enakim imenom zagotavljata strankam enostaven do vseh polnilnih postaj, ki so integrirane v mednarodno mrežo, vključno z brezgotovinskim plačevanjem in obračunavanjem. Nepotrebna in zamudna registracija pri različnih ponudnikih ni več potrebna. Pri iskanju in izbiri polnilne postaje, ki pripada mreži ChargeNow, je voznikom na voljo integracija v navigacijski sistem in ustrezne aplikacije.

 

Cilj je, da električno polnjenje postane enostavno kot obisk bencinske črpalke.

Da bi še z večjo mero zagotovili polnjenje na javnih prostorih, BMW i postavlja razvoj in standardizacijo prihodnjih določil hitrega polnjenja nad trenutne projekte. Cilj inženirjev je »električno polnjenje izenačiti z obiskom bencinske črpalke«. Da bi dosegli ta cilj, je BMW i Ventures strateško vložilo v vodilna podjetja za operacije polnjenja v ZDA (ChargePoint) in v Združenem kraljestvu (Chargemaster).

 

Polnjenje doma z inteligentnimi rešitvami BMW i 360 º ELECTRIC: Wallbox, montaža, in BMW Green Energy.

Stranka opravi okoli 80 % postopkov polnjenja doma ali na delovnem mestu. Na voljo v dveh različicah, je BMW i Wallbox idealna rešitev za udobno, varno in hitro polnjenje doma. Skoraj vsak tretji voznik BMW i3 se danes odloči za to izjemno sofisticirano polnilno postajo. BMW i v sodelovanju s specializiranimi partnerji svojim strankam prav tako ponuja osebno montažno službo.

 

Okoljsko ravnotežje električnega vozila ali priklopnega hibrida je še dodatno optimizirano, če se visoko-napetostna akumulatorska baterija polni z obnovljivo energijo. V okviru BMW i Green Energy so danes stranke v 15 državah deležne pomoči pri uporabi električne energije, pridobljene iz obnovljivih virov energetskih ponudnikov ali lastne proizvodnje. Partnerji s katerimi BMW Group sodeluje na tem področju obsegajo deset ponudnikov zelene električne energije ter tudi štiri proizvajalce instalacij za pridobivanje sončne energije na nadstreških, hišah in strehah garaž.

 

BMW i s svojim celostnim portfeljem proizvodov, storitev in pilotskih inovacijskih projektov demonstrira, kako je e-mobilnost že danes alternativna izbira vse večjemu številu ljudi, ko gre za vsakdanjo uporabnost in napredne trajnostne standarde.

 

O BMW i

BMW i je blagovna znamka BMW Group, ki igra vlogo inkubatorja za vizionarsko mobilnost in koncepte vozil, napredno obliko in novo razumevanje razreda premium, ki je močno prežet s trajnostnim razvojem.

BMW i se po vsem svetu predstavlja z BMW i3 (namensko zasnovanim električnim avtomobilom za uporabo v mestnih območjih) in BMW i8 (hibridnim športnim avtomobilom s porabo goriva na nivoju majhnega avtomobila), kot tudi kopico mobilnih storitev in naložb v področje električne in povezane mobilnosti.

 

O BMW i Ventures

BMW i Ventures je družba s tveganim kapitalom, ki jo je ustanovil BMW Group. Podjetje vlaga v najsodobnejše rešitve, ki se osredotočajo na potrebe mobilnosti mestnega prebivalstva. Podjetje podpira visoko-obetajoče start-upe in hitro-rastoča podjetja, ki se posvečajo oblikovanju prihodnosti globalne mobilnosti.
www.bmw-iventures.com

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Gordana Kisilak

Elektronski naslov: gordana.kisilak@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je eden izmed najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles na svetu s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce; ob tem zagotavlja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

BMW Group je v 2014 po celem svetu prodal okoli 2,118 milijona avtomobilov in več kot 123.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2013 je znašal 7,91 milijarde evrov ob dohodkih 76,06 milijarde evrov. 31. decembra 2013 je BMW Group zaposloval približno 110.351 ljudi.

Uspeh BMW Group se je vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava