Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW na Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS) 2016 v Detroitu.

BMW je pripravljen, da odločno in odmevno vstopi v jubilejno leto 2016. Ob približujoči se stoletnici ustanovitve bo podjetje na Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS), ki bo potekal v Detroitu od 11. do 24. januarja, premierno predstavilo zmogljiva modela BMW M2 in BMW X4 M40i.

I01
·
I12
·
F22
·
Tehnologija
·
Korporativne
·
Razstave, avtomobilski saloni
·
BMW M
·
Avtomobili BMW M
·
M2
·
Avtomobili BMW M Performance
·
X4 M40i
·
BMW i
·
Brands
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
·
BMW i3
·
BMW i8
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~142,78 KB)
  
Photos(50x, ~325,66 MB)

BMW je pripravljen, da odločno in odmevno vstopi v jubilejno leto 2016. Ob približujoči se stoletnici ustanovitve bo podjetje na Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS), ki bo potekal v Detroitu od 11. do 24. januarja, premierno predstavilo zmogljiva modela BMW M2 in BMW X4 M40i. Novima avtomobiloma se bodo v razstavnem prostoru pridružili modeli BMW i in inovativne storitve s področja električne mobilnosti. Medtem pa bodo iz sklopa BMW ConnectedDrive predstavljene najnovejše serije aplikacij in sistemov, kot je na primer daljinski nadzor parkiranja (Remote Control Parking).

Uspešno poslovanje BMW Group v Severni Ameriki se je začelo pred več kot 40 leti. Že od leta 1975 Bayerische Motorenwerke v ZDA predstavlja podružnica BMW za Severno Ameriko, podjetje pa je leta 1992 zgradilo lastni proizvodnji obrat v mestu Spartanburg v Južni Karolini. Modelne različice, zasnovane posebej za ameriški trg in predanost BMW do ameriških dirkalnih prvenstev, kot so IMSA WeatherTech SportsCar Championship (na katerem se bo leta 2016 pomeril novo razvit model BMW M6 GTLM), poudarjajo pomen drugega največjega prodajnega trga BMW Group, ki prav tako služi kot pomembna valilnica idej za nov razvoj. ZDA so tako postale drugi dom BMW Group, kjer BMW s svojimi partnerskimi podjetji zaposluje več kot 70.000 ljudi.

Gre za zgodbo o uspehu, ki ji ni videti konca. Trenutno se v tovarno BMW Group v Spartanburgu, Južna Karolina, kanalizira naložba za povečanje kapacitet, vredna milijardo ameriških dolarjev, z njo pa bo obrat v prihodnje igral še pomembnejšo vlogo znotraj proizvodne mreže BMW Group. V tovarni v Spartanburgu se izdelujejo modeli BMW X za stranke iz vsega sveta, obrat pa je prav tako omogočil BMW, da postane največji izvoznik avtomobilov v ZDA glede na vrednost. Poleg širitve svojih proizvodnih kapacitet se podjetje osredotoča na vzpostavitev dveh centrov varne vožnje. Eden je Performance Centre v tovarni v Spartanburgu, drugega pa najdemo v Kaliforniji, v južnem predelu Palm Springs. Tam lahko vozniki, bodoče stranke in privrženci BMW, doživijo zmogljivost ultimativnega voznega stroja v sklopu usposabljanja voznikov.

 

Novi BMW M2 Coupe: visokozmogljiv športni avtomobil z eksplozivnim nastopom.
Že pred štiridesetimi leti je kompakten visokozmogljiv športni avtomobil BMW privabljal številne poglede in pospeši bitje mnogih src. Model BMW 2002 Turbo je povsem udejanjil odločitev BMW, da priskrbi izjemno dinamiko, izvrstno storilnost in optimalni nadzor nad avtomobilom. Kot da bi želel na podobno odmeven način prikazati, da je ta predanost še vedno živa in močna, BMW M GmbH sedaj predstavlja novi BMW M2. Z visokozmogljivim šestvaljnim vrstnim motorjem, živahnostjo, za katero poskrbi pogon na zadnja kolesa, lahkim aluminijastim podvozjem M Sport in ekstravertiranim stilom, postavlja novi BMW M2  piko na i pri užitku v vožnji. Novo razvit, 3-litrski šestvaljni vrstni motor v novem BMW M2 vključuje najsodobnejšo tehnologijo M TwinPower Turbo in razvije 272 kW/370 KM pri 6500 vrt/min (kombinirana poraba goriva: 8,5 l/100 km; emisije CO2: 199 g/km)*, pri tem pa postavlja merilo v razredu visokozmogljivih kompaktnih športni avtomobilov. Enako velja za razvoj moči; največji navor 465 Nm je mogoče povečati vse do 500 Nm s funkcijo Overboost. Tako novi BMW M2, opremljen s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko M Double Clutch Transmission (M DCT) in Launch Control iz sklopa dodatne opreme, pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 4,3 sekunde. Največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, obenem pa avtomobil z menjalnikom M DCT poudarja tudi odlično učinkovitost s porabo goriva 7,9 litra* na 100 km in emisijami 185 g/km*. Užitek v vožnji pa je še večji z vklopljenim načinom vožnje M Dynamic Mode (MDM) sistema za elektronski nadzor stabilnosti. MDM omogoča zdrs koles in s tem zmerne, nadzorovane manevre na dirkalni stezi.

 

Novi BMW X4 M40i: postavlja merila svojega segmenta z navdušujočo vozno dinamiko.
S predstavitvijo novega  BMW   X4  M40i je uspešna serija  BMW   X4  pridobila nov vrhunski model. S še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko mero intenzivnosti in edinstveno ekskluzivnostjo postavljaBMW   X4  M40i nove standarde v razredu Sports Activity Coupé (SAC). Novo razvit vrstni šestvaljni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo bo doživel svojo svetovno premiero v novem  BMW   X4  M40i. Ta bencinska pogonska enota ponudi 265 kW/360 KM med 5800 in 6000 vrt/min iz svoje 3-litrske delovne prostornine in razvije največji navor 465 Nm (kombinirana poraba goriva: 8,6 l/100 km; emisije CO2: 199 g/km)*.  BMW   X4  M40i, opremljen s tem visokozmogljivim motorjem in napredno tehnologijo M Performance TwinPower Turbo, pospeši do 100 km/h v manj kot petih sekundah in razvije največjo hitrost 250 km/h (elektronsko omejena).

 

BMW i pionir za užitek v električni vožnji in vsakodnevni uporabnosti.

Po uspešnem lansiranju povsem električnega BMW i3 (kombinirana poraba energije: 12,9 kWh; kombinirane vrednosti emisij CO2: 0 g/km) in priklopnega hibridnega športnega avtomobila BMW i8 (kombinirana poraba goriva: 2,1 l/100 km; vrednost emisij CO2: 49 g/km), blagovna znamka BMW i sedaj še bolj utrjuje svoj status pionirja za trajnostno mobilnost z vse številčnejšimi različicami vozil in mobilnih storitev 

Od prihoda avtomobila, dve let nazaj, pozno leta 2013, se je BMW i znamka predstavila kot zelo uspešna BMW zgodba. Z BMW i3 – prvim svetovnim kompaktnim premium električnim vozilom – in revolucionarnim BMW i8 športnim hibridom, je BMW i predstavil več modelov, ki ustvarjajo velika pričakovanja in visoke standarde po svetu. Res je, eden od desetih električnih potnikov, električnih vozil dostavljenih strankam, je prav BMW i3. V ZDA je BMW i3 eden od osmih in v Nemčiji en od petih prodanih električnih avtomobilov (vsi podatki iz oktobra 2015). Še več, BMW i3 je tretji najbolj prodajan električni avtomobil – in edini, z možnostjo podaljšanja dosega s kombiniranim motorjem.

BMW i kaže dodaten elan s prenosom tehnologije v aktualne modele blagovne znamke BMW. Vsi priklopni hibridni modeli, ki jih BMW razstavlja na frankfurtskem avtomobilskem salonu, uporabljajo tehnologijo eDrive, ki je bila prvotno razvita za avtomobile BMW i v obliki električnih motorjev, zmogljive elektronike, visokonapetostnih baterij in inteligentnega upravljanja z energijo. Prav tako izkušnje pri uporabi industrijsko proizvedenega materiala CFRP pri razvoju avtomobilov BMW i sedaj pomagajo znižati maso novih luksuznih limuzin BMW serije 7.

 

Najnovejše inovacije iz sklopa BMW ConnectedDrive: inteligentne aplikacije in sistemi povečujejo udobje in varnost. BMW poudarja najnovejši napredek na področju inteligentne povezljivosti s še večjo raznovrstnostjo sistemov in aplikacij za pomoč voznikom, ki ponesejo udobje in varnost na višji nivo. Najnovejši razvoj iz sklopa BMW ConnectedDrive vključuje daljinski nadzor parkiranja (Remote Control Parking), razširjeno funkcionalnost za Driving Assistant, BMW Night Vision z markirno lučjo in Surround View z 3D View.   

 

* Vrednosti porabe goriva po evropskem testnem krogu se lahko razlikujejo glede na izbrane dimenzije pnevmatik.

 

Dodatne informacije o porabi goriva, vrednostih CO2 emisij in moči električne porabe za nove voznike so vključene v sledečem priročniku: “Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Priročnik o porabi goriva, CO2 emisij in moči električne porabe za novega voznika), ki je lahko uporabljen s strani vseh prodajalcev iz Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern - Scharnhausen in na http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF ‒ 2.7 MB).

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava