Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Tudi letošnja Pokljuka v znamenju BMW užitka.

BMW uradni partner biatlonskega svetovnega pokala.

Brands
·
BMW
·
Sport
·
Others
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,71 KB)
  
Photos(3x, ~13,02 MB)

Pokljuka. Danes, torek 15. december 2015, se bo na Pokljuki pričelo vsakoletno tekmovanje za Svetovni pokal BMW IBU v biatlonu. BMW, kot uraden partner Svetovnega pokala, tudi v Sloveniji podpira in navija za naše biatlonske upe. Tudi letos bo na startni črti tekmoval BMW ambasador Jakov Fak.

 

BMW ambasador vsestranske natančnosti.

Jakov Fak, predstavnik moške biatlonske ekipe, je med drugim tudi predan ambasador znamke BMW. Kot eden izmed ambasadorjev, je prav Jakov tisti, ki ga z BMW znamko povezuje izjemna in vsestranska natančnost, zato mu je na kožo pisan model BMW X6, ki ga trenutno vozi. Jakov, kot tudi BMW, se lahko pohvalita z najvišjimi priznanji na svojem področju. Jakov je na Svetovnem prvenstvu leta 2009 v Pjeongčangu osvojil bronasto medaljo v individualnem teku na 20 km. Tudi na Zimskih olimpijskih igrah leto kasneje je prispel v cilj kot tretji, in sicer v šprintu na 10 km. Ob prestopu v slovensko biatlonsko reprezentanco pa mu je na Svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu uspelo osvojiti stopničko višje, srebrno medaljo v mešani štafeti. Svoje uspehe je tudi nadaljeval na Zimskih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju.

 

BMW X6.

Ekstravertirana oblika novega BMW X6, trenutnega avtomobila Jakova Faka združuje robustnost in raznovrstnost modela BMW X s športno eleganco, ki je tipična za modelne različice Coupé blagovne znamke. Notranjost ponuja obilico prostora s specifičnimi športnimi elementi in luksuzen ambient, medtem pa privlačna oblika in paketi opreme dodatno poudarijo ekskluzivnost novega BMW X6. Paket opreme Design Pure Extravagance prispeva izjemne, visokokakovostne poudarke tako v notranjosti kot na zunanjosti avtomobila. Paket M Sport pa vključuje posebno izbrane elemente za okarakteriziranje dinamike vozila, ki takoj prestrežejo pogled.

Novi BMW X6 prav tako krasi ustrezno ekskluziven nabor osnovne opreme, ki je precej bogatejši od osnovne specifikacije predhodnika: biksenonski žarometi, 19-palčna lahka aluminijasta platišča, avtomatsko upravljanje pokrova prtljažnika in 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic s prestavnimi stikali na volanu se nahajajo na seznamu osnovne opreme, kamor obenem sodijo tudi usnjeni okrasni elementi, klimatska naprava z 2-conskim nadzorom, avtomatska zatemnitev vzvratnega ogledala in paket varnosti Driving Assistant iz sklopa BMW ConnectedDrive. Funkcionalnost dodatno povečuje zadnja deljiva/zložljiva klop v razmerju 40:20:40, ki omogoča povečanje prostora prtljažnika iz 580 na skupno 1.525 litrov (75 litrov večja prostornina od predhodnika).

 

BMW že več let podpira biatlonce in tekmovanje na Pokljuki.

V sklopu tekme za Svetovni pokal na Pokljuki bo BMW poskrbel za užitke v vožnji s široko izbiro 35 vozil BMW, ki bodo posebne goste in partnerje biatlona pripeljali na prizorišče. Novi BMW X1 bo, kot na vseh biatlonskih prenosih, viden tudi na televiziji.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Gordana Kisilak

Elektronski naslov: gordana.kisilak@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je eden izmed najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles na svetu s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce; ob tem zagotavlja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

BMW Group je v 2014 po celem svetu prodal okoli 2,118 milijona avtomobilov in več kot 123.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2013 je znašal 7,91 milijarde evrov ob dohodkih 76,06 milijarde evrov. 31. decembra 2013 je BMW Group zaposloval približno 110.351 ljudi.

Uspeh BMW Group se je vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - julij 2022.
11.07.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2022.
21.03.2022
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava