Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW Group na sejmu CES 2016 v Las Vegasu. BMW predstavlja načela zaslona na dotik, ki se ga s pomočjo AirTouch tehnologije ni potrebno dotakniti.

München/Las Vegas. Na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES (od 6. do 9. januarja 2016) v Las Vegasu bo BMW Group predstavil Vision Car, ki demonstrira, kako bi lahko bila videti notranjost vozila in uporabniški vmesnik prihodnosti. Hiter napredek povezovanja voznika, vozila in zunanjega okolja postaja vse bolj intenziven in ponuja nove storitve. Enega izmed primerov novih tehnologij v brezhibno povezanih vozilih omogoča AirTouch.

I01
·
I12
·
Tehnologija
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,9 KB)
  
Photos(1x, ~3,02 MB)

München/Las Vegas. Na mednarodnem sejmu zabavne elektronike CES (od 6. do 9. januarja 2016) v Las Vegasu bo BMW Group predstavil Vision Car, ki demonstrira, kako bi lahko bila videti notranjost vozila in uporabniški vmesnik prihodnosti. Hiter napredek povezovanja voznika, vozila in zunanjega okolja postaja vse bolj intenziven in ponuja nove storitve. Enega izmed primerov novih tehnologij v brezhibno povezanih vozilih omogoča AirTouch. Ta oprema podpira intuitivno upravljanje razvedrilnih, navigacijskih in komunikacijskih funkcij z enostavno uporabo dlanskih kretenj. AirTouch omogoča, da se zaslon vozila upravlja kot zaslon na dotik brez dejanskega stika s površino. Senzorji zaznajo premik rok v območju med sredinsko konzolo in notranjim vzvratnim ogledalom. To voznikom ali potnikom omogoča, da spremenijo žarišče na površini velikega panoramskega zaslona. Enostavna potrditev izbere ustrezen menijski ukaz ali aktivira ikono.

Senzorji na instrumentni plošči omogočajo upravljanje v 3D.
Pred enim letom je BMW na sejmu CES že predstavil novo upravljanje s pomočjo kretenj. Z enostavnim premikanjem prstov se lahko izvajajo ukazi, kot je nastavitev glasnosti ali sprejem dohodnih klicev. Ta tehnologija je kot BMW ukazi s kretnjami že na voljo v novem BMW serije 7. AirTouch danes predstavlja naslednji velik korak naprej. Senzorji, ki so nameščeni v območju instrumentne plošče, se odzivajo na premik roke in s tem podpirajo tridimenzionalno upravljanje. Premikanje roke ali kretnja aktivira vsebinske površine na velikem panoramskem zaslonu.

AirTouch ima še eno možnost potrditve dejanja. Skrit gumb AirTouch je nameščen na volanskem obroču. Nahaja se na levi strani in je enostavno dosegljiv s palcem. Ko se menijski ukaz ali ikona lahko aktivira, gumb posveti. Rahel dotik je dovolj, da se aktivira želeni program ali spremeni nastavitev. Tudi potnik ima na voljo podoben gumb, ki se nahaja na bočni letvi v območju vrat. Potniki lahko s tem uporabljajo eno roko, da brskajo po meniju, z drugo pa zelo hitro potrdijo želene vnose.

Inteligentno upravljanje menija AirTouch zmanjša število korakov, ki so potrebni za izbiro. Na primer, ko aktivirate telefonsko tipkovnico, sistem avtomatsko prikliče stike ali klicne sezname na zgornjo izbirno raven, tako da se klic lahko opravi le še z enim korakom. AirTouch prepozna, katera izbira in nadzorni koraki so potrebni v nadaljevanju in jih prikaže vnaprej. To vozniku omogoča, da vso svojo pozornost posveti cesti pred seboj ali pa mu nudi dodatne možnosti udobnega upravljanja, ko vozilo potuje v visoko avtomatiziranem načinu.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava