Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW Group najboljši po izboru Corporate Knigths v trajnostnem razvoju.

Najbolj trajnostno podjetje leta 2016.

Korporativne
·
Trajnostni razvoj
·
Okolje
·
Družba in družbena zavezanost

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,88 KB)

Kanadsko podjetje za tržne raziskave Corporate Knights redno ocenjuje dejavnosti na področju trajnostnega razvoja po vsem svetu. V ocenjevanju za leto 2016 so skupno obravnavali 4353 svetovnih podjetij s tržno kapitalizacijo nad dvema milijardama ameriških dolarjev. 100 najuspešnejših podjetij je bilo nato objavljenih v tako imenovani razvrstitvi “2016 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World (Global 100)”. BMW Group je med vsemi ocenjevanimi podjetji prejel najvišje število točk in si s tem zagotovil prvo mesto.

 

“Trajnost je del naše identitete. Veliko smo dosegli in si postavili nove cilje za prihodnost. Seveda, zmagovalne ocene in razvrstitve niso naša glavna prioriteta – vsekakor pa to kaže, da imajo naše aktivnosti močan vpliv, in da smo na pravi poti,” je povedal Harald Krüger, predsednik upravnega odbora BMW AG.

 

Corporate Knights pri svojem ocenjevanju upošteva množico kazalnikov trajnostnega razvoja, vključno z učinkovitostjo proizvodnih virov, varstvom pri delu in vlaganjem v raziskovanje ter razvoj.

 

Toby Heaps, direktor Corporate Knights, je povedal: “BMW Group je številka ena na svetu po svoji super učinkoviti rabi vode, energije in majhni količini odpadkov”.

 

Trajnost je globoko zakoreninjena v kulturi in je del korporativne strategije BMW Group. Leta 2001 se je BMW Group zavezal okoljskemu programu Združenih narodov, globalni pobudi za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj UN Global Compact in  Mednarodni deklaraciji  za čistejšo proizvodnjo. Bil je tudi prvo podjetje v avtomobilski industriji, ki je že leta 1973 imenovalo funkcijo okoljskega inženirja. Danes, odbor za trajnostni razvoj, ki vključuje vse člane upravnega odbora, določa strateško usmeritev z obvezujočimi cilji.

 

BMW Group prevzema celostni pristop in izvaja trajnostne ukrepe prek celotne verige vrednosti. Poleg zmanjšanja emisij CO2, se njegova strategija osredotoča tudi na nenehne izboljšave na področjih, kot so korporativna okoljska zaščita, trajnost dobavne verige, skrb za zaposlene in družbena odgovornost.

 

BMW Group svojo dejavnost ne usmerja le na vozila, kot je BMW i3 ali BMW i8: storitve mobilnosti in ponudbe moderne delitve vozil (car-sharing) pridobivajo vedno večjo veljavo v urbanih središčih. Danes že več kot 50 odstotkov elektrike, ki jo BMW Group odjema po vsem svetu, prihaja iz obnovljivih virov. V Leipzigu uporablja vetrno energijo: štiri vetrnice, ki na zemljišču tovarne obratujejo od sredine leta 2013, dobavljajo vso potrebno elektriko za proizvodnjo vozil BMW i3 in BMW i8. Naša ameriška tovarna v Spartanburgu, Južna Karolina, uporablja metan iz bližnje deponije, s katerim proizvaja elektriko in toploto za proizvodnjo. V naši tovarni v predmestju Rosslyn, Južnoafriška republika, se bioplin uporablja za kombinirano proizvodnjo toplotne in električne energije. Uporabljeni plin se pridobiva z obdelavo odpadkov iz lokalnih govejih in piščančjih farm. Leta 2015 je BMW Group prav tako postal prvi avtomobilski proizvajalec v Evropi, ki za prevoz materialov na javnih cestah uporablja 40-tonski električni tovornjak.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

ANALYST AND INVESTOR CONFERENCE 2017.

Munich, 22.March. OnDemand transmission of the BMW Group Analyst and Investor Conference 2017.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava