Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Zmagovalni užitek v vožnji.

Kranjska Gora ponovno v znamenju dežele BMW xDrive.

Korporativni dogodki
·
Korporativne
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~108,91 KB)
  
Photos(23x, ~71,13 MB)

Kranjska Gora. Ponovno je prišel čas za zimsko deželo BMW xDrive, ki se je letos začela 6. februarja 2016. Prvi vikend nas je poleg drznih aktivnosti zabaval tudi Žan Košir, ki je spregovoril tudi o svojem BMW vozilu. Najbolj drznih ne ustavi niti pomanjkanje zime, zato se je v Kranjsko Goro ponovno vrnila razburljiva dežela BMW xDrive, ki ponuja številne priložnosti za nepozabno mero adrenalina.

Dežela BMW xDrive udeležencem ponuja možnost, da se usedejo za krmilo najnovejših modelov vozil BMW  z xDrive pogonom, med njimi tudi za volan najbovejšega modela BMW X1.X1, X5, X6 z xDrive pogonom in na terensko zahtevnejši površini preizkusijo inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive. BMW xDrive že v desetinki sekunde zagotovi vrhunsko okretnost, oprijem, ohranjanje smeri in predvsem varnost na še tako zahtevnem cestišču. Delovanje inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive lahko udeleženci v praksi preizkusijo na testnih vožnjah po snegu in na xDrive rampi. Pester program Dežele BMW xDrive dopolnjujejo še:

  • Smučarski preizkus proge BMW xDrive, kjer se udeleženci potegujejo za Elanove smuči BMW xDrive Exclusive Edition.
  • Smučarska proga in ski race poligon za najmlajše.
  • Test najnovejših smuči Elan za mlade in mlade po srcu.
  • Zabavni program xDrive z vrsto nagradnih iger.
  • Kulinarično doživetje z izkušenimi kuharskimi mojstri, in sicer iz Gostilne Krištof, Gostilne Pr' Bizjak, Gostilne pod Krvavcem, Gostilne Pr' Matičku, Vile Podvin, Gostilne Čubr, Gostilne Mihovec in kot zadnja Skipass restavracija.

Ob tem so vsak vikend ob 11.00 in 14.00 za prijeten klepet na voljo tudi BMW zmagovalci. Žanu Koširju se bodo pridružili še: Jure Košir, Biatlonska reprezentanca Slovenije in Marko Grilc.

 

Sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive: variabilna, natančna porazdelitev moči in hiter odziv na vsako situacijo na cesti.

BMW se je po vsem svetu uveljavil kot vodilni proizvajalec vozil s štirikolesnim pogonom v segmentu premium vozil. Noben drug sistem štirikolesnega pogona ne izboljša dinamike, oprijema in stabilnosti tako kot BMW xDrive. Izjemna kakovost elektronsko nadzorovane in spremenljive porazdelitve moči med prednja in zadnja kolesa se je v vozilih, opremljenih s sistemom BMW xDrive, izkazala tako na težavnem terenu kot na cestnih površinah.

Elektronsko nadzorovani, permanentni štirikolesni pogon BMW xDrive zahvaljujoč porazdelitvi pogonskega momenta med prednjo in zadnjo os glede na razmere nudi neprimerljivo stopnjo udobja, oprijema in agilnosti na vseh cestnih površinah. BMW xDrive je status inteligentnega sistema štirikolesnega pogona pridobil zaradi dejstva, da moč vedno usmeri na tisto os, katere kolesa imajo najboljši stik s cestno površino (tudi do 100 %), in sicer s pomočjo razdelilnega menjalnika z elektronsko krmiljeno večplastno sklopko, ki deluje natančno v skladu s prevladujočimi razmerami. Sistem se z izjemno natančnostjo in hitrostjo odzove na vsak izziv v trenutnih razmerah vožnje.

V običajnih voznih razmerah BMW xDrive porazdeli pogonski moment med prednjo in zadnjo os v razmerju 40:60. Pri tem senzorji nenehno merijo zdrsavanje koles na prednji in zadnji osi. Sistem lahko v delčku sekunde spremeni razmerje porazdelitve moči. V primerjavi z običajnimi sistemi štirikolesnega pogona se BMW xDrive odziva tudi v naprej, ne da bi čakal, da kolo dejansko začne zdrsavati. Vozilo se tako stabilizira, še preden voznik začuti potrebo po poseganju v vožnjo. Za še natančnejši nadzor poskrbi računalniška enota sistema reguliranja stabilnosti vožnje, Dynamic Stability Control (DSC).

 

BMW X1 znova narekuje razvoj ultra-učinkoviti tehnologiji pogonskega sistema.  

Druga generacija BMW X1, opremljena s povsem novo serijo motorjev in menjalnikov, in tudi najnovejšo, izjemno učinkovito različico štirikolesnega pogona xDrive, znova utira pot tehnologiji BMW EfficientDynamics. Prva generacija X1 je premierno predstavila prvi štirivaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turo. Vse bencinske in dizelske pogonske enote, ki so na voljo za novega BMW X1, prihajajo iz najnovejše generacije motorjev BMW Group. Ob vstopu na trg bodo na voljo bencinski motorji z 141 kW/192 KM v BMW X1 xDrive20i in BMW X1 sDrive 20i in z 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25i. BMW X1 sDrive18d postavlja nov standard učinkovitosti v svojem razredu z močjo 110 kW/150 KM in kombinirano porabo goriva po evropskem testnem krogu 4,3-4,1 na 100 kilometrov (emisije CO2: 114-109 g/km). Ostali dizelski enoti imata moč 140/190 KM v BMWX1 xDrive20d oziroma 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25d. Modelna serija se bo predvidoma razširila novembra 2015 z različicami BMW X1 sDrive16i in BMW X1 sDrive16d s trivaljnimi motorji.

 

Dominanten in raznovrsten v obliki družine BMW X.  
Dvignjen položaj sedenja, večja prostornost, stilni premium ambient in še večja raznovrstnost notranjosti poudarjajo status novega BMW X1 kot samozavestne in izjemno nadarjene pridobitve v tem segmentu. Izboljšan pogled na cesto zagotavlja sproščen užitek v vožnji, na področju stila oblike notranjosti in obsega sistemov za pomoč vozniku iz sklopa dodatne opreme pa so tu jasne vzporednice z višje-razrednimi vozili BMW Sports Activity Vehicle in Sports Activity Coupé.

Raznovrstnost, značilna za modele BMW X, se ne odraža samo v voznih karakteristikah modela X1 na različnih voznih podlagah, ampak tudi v načinu izkoriščenosti njegove notranjosti. Novi BMW X1 ponuja več prostora za potnike in prtljago ter dviga večnamenskost na novo raven. Zadnja sedežna klop je osnovno opremljena s tridelnim deljivim/zložljivim naslonom in je v sklopu dodatne opreme na voljo s funkcijo 13 cm pomika v smeri naprej/nazaj. Zložljiv naslon sovoznikovega sedeža je prav tako na seznamu dodatne opreme.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon:  00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava