Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

MINI predstavlja škarjasta vrata v seriji dodatne opreme.

München. Z novim dodatkom v seriji dodatne opreme, MINI ponuja učinkovito priložnost za uporabo legendarnega MINI koncepta v urbanem okolju.

Posebna vozila
·
MINI
·
Oprema
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~227,07 KB)
  
Photos(8x, ~28,99 MB)

München. Z novim dodatkom v seriji dodatne opreme, MINI ponuja učinkovito priložnost za uporabo legendarnega MINI koncepta v urbanem okolju.


Prvotno, bo opcija na voljo za vozila MINI Cooper (s tremi vrati), MINI Paceman, in v novem MINI Cabriu, petvratni MINI, MINI Clubman in MINI Countryman pa bodo v spekter dodatne opreme opcijo dobili leta 2017.

Škarjasta vrata temeljijo na posebno prefinjenem konceptu oblike telesa avtomobila, s posebnim parom vertikalnih stranskih vrat, ki se odpirajo navpično in s tem rešijo vedno večji parkirno-prostorski problem; še posebej v večnadstropnih parkirnih hišah.

Vrata s »pametno uporabo prostora« se aktivirajo z uporabo elektro-hidravlike, s katero je mogoče zmanjšati potreben parkirni prostor – vključno s prostorom za vstop in izstop iz vozila z voznikove in sovoznikove strani - za skoraj 30 odstotkov; z 2.681 na samo 1.930 milimetrov. Trivratni MINI, s širino vozila 1.727 milimetrov, se lahko brez težave parkira na katerokoli mesto, še tako ozko, in dovoli priročen vstop in izstop iz avtomobila.

S tehničnega vidika vsebuje koncept stranskih vrat številne komfortne dodatke kot standardne, vsebuje pa tudi instalacijsko predpripravo za vgradnjo prihodnjih tehnologij, pravi  Dalf Rietmann, vodja oddelka za posebno opremo MINI. »Vrata se lahko odprejo in zaprejo s pomočjo daljinca. V avtomobilih s komfortnim dostopom, na voljo kot dodatna oprema, se MINI odpre in zapre s pomočjo gumba na vratni kljuki, brez daljinskega upravljanja. Za odklepanje oziroma zaklepanje je dovolj, da ima uporabnik ključ avtomobila, na primer, v žepu. V prihodnosti bo odklepanje in zaklepanje avtomobila mogoče z uporabo pametnega telefona s pomočjo aplikacije MINI Excitement«.

»Da dosežemo maksimalno pasivno varnost, imajo stranska vrata ob močnih elementih za bočno zaščito tudi pirotehnični sistem za odpiranje v sili, znan kot 'Pyrotechnic Emergency Exit', kratko PPE«,« je dejal Malph Rahler, vodja proizvodne inovacije MINI. Tukaj, močne pogonske osi zagotavljajo, da se v nujnih primerih vrata odprejo v roku milisekund in omogočijo reševalcem hiter dostop do potnikov.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava