Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Več dosega, visoka stopnja dinamične zmogljivosti: BMW i širi svoj nabor modelov vozil za BMW i3. BMW i3 (94 Ah) z bolj zmogljivo baterijo zagotavlja doseg do 200 kilometrov pri vsakdanjih razmerah.

München. BMW i širi nabor modelov svojega kompaktnega električnega avtomobila, BMW i3, in bo od poletja naprej ponujal različico z znatno povečano zmogljivostjo baterije. BMW i3 (94 Ah) ima kapaciteto 33 kilovatnih ur (kWh), zahvaljujoč večji gostoti shranjevanja litij-ionskih celic. Dimenzije baterije ostajajo nespremenjene z več kot 50-odstotnim povečanjem dosega v standardnem ciklu NEDC, kar znaša 300 kilometrov namesto 190 kilometrov. Tudi pri vsakdanji uporabi, v slabih vremenskih razmerah in z vklopljeno klimatsko napravo ali gretjem je mogoče doseči doseg 200 kilometrov z enim celotnim polnjenjem baterije. Vrednosti voznih zmogljivostih 125 kW/170 KM hibridnega sinhronega elektromotorja ostajajo skoraj nespremenjene.

I01
·
I12
·
Coupé
·
BMW i
·
BMW i3
·
i8 Coupé
·
Tehnologija
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~303,17 KB)
  
Photos(28x, ~203,26 MB)
  More below article text

München. BMW i širi nabor modelov svojega kompaktnega električnega avtomobila, BMW i3, in bo od poletja naprej ponujal različico z znatno povečano zmogljivostjo baterije. BMW i3 (94 Ah) ima kapaciteto 33 kilovatnih ur (kWh), zahvaljujoč večji gostoti shranjevanja litij-ionskih celic. Dimenzije baterije ostajajo nespremenjene z več kot 50-odstotnim povečanjem dosega v standardnem ciklu NEDC, kar znaša 300 kilometrov namesto 190 kilometrov. Tudi pri vsakdanji uporabi, v slabih vremenskih razmerah in z vklopljeno klimatsko napravo ali gretjem je mogoče doseči doseg 200 kilometrov z enim celotnim polnjenjem baterije. Vrednosti voznih zmogljivostih 125 kW/170 KM hibridnega sinhronega elektromotorja ostajajo skoraj nespremenjene. Motor požene BMW i3 od 0 do 100 km/h v 7,3 sekunde. Zaradi tega je BMW i3 tako najbolj športno kot tudi najbolj učinkovito električno vozilo v svojem segmentu s porabo električne energije 12,6 kWh/100 km (NEDC). BMW i3 z 60 Ah baterijo, ki je na trgu že dve leti, še vedno ostaja del tega modela vozila. Obenem bo modelna različica z Range Extender (podaljšanje dosega vožnje) še vedno na voljo za obe različici baterije. 2-valjni bencinski motor ohranja raven napolnjenosti baterije konstantno, pri vožnji pa zagotavlja dodaten doseg 150 kilometrov (BMW i3 (94 Ah)/BMW i3 (60 Ah): kombinirana poraba goriva 0,6/0,6 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: 11,3/13,5 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 12/13 g/km)*. To razširja modelno paleto najbolje prodajanega premium električnega vozila v svojem segmentu po vsem svetu s štirimi različicami. Z uvedbo BMW i3 (94 Ah) BMW i prav tako ponuja nove in bolj zmogljive polnilne postaje za domačo uporabo v garažah, prav tako kot tudi nove možnosti opreme. Strankam bo na voljo tudi poseben program nadgradnje baterije, v okviru katerega se bodo lahko odločile za nadgradnjo svoje baterije prve generacije,  s čimer se jim bo namestila nova vrsta baterije – vse to zahvaljujoč modularni in prilagodljivi obliki BMW i3.

 

O BMW i.
BMW i je blagovna znamka podjetja BMW Group, ki označuje vizionarske koncepte vozil in tehnologij, povezanih mobilnih storitev, pa tudi novo razumevanje izraza premium, ki ga močno opredeljuje trajnost.

BMW i je zastopan v 50 državah z vozili BMW i3 (električni avtomobil za velemesta) in BMW i8 (priključni hibridni športni avtomobil).

BMW i vključuje tudi avtomobile BMW iPerformance (vsa priključna hibridna vozila BMW) in povezane mobilne storitve DriveNow (CarSharing), ReachNow (CarSharing 2.0), ChargeNow (enostaven dostop do največjega omrežja polnilnih postaj po vsem svetu), ParkNow (enostavno iskanje, rezervacija in plačilo parkirnih mest), BMW i Ventures (vlaganje v mlada podjetja s poudarkom na mobilnosti v mestih) ter kompetenčni center BMW i Urban Mobility Competence Centre (za svetovanje mestom, krajem in občinam).

 

* Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. PriročnikCO2 (PDF 2MB)

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava