Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Več moči in več učinkovitosti za kvartet kompaktnih BMW M Performance vozil.

Novi šestvaljni motor, ki razvije 250 kW/340 KM, zagotavlja okrepljeno dinamiko in manjšo porabo, v novih modelih BMW M140i (3-vratni), BMW M140i (5-vratni), BMW M240i Coupe in BMW M240i Cabrio – Nove modelne označbe naznanjajo pomembne spremembe pod pokrovom in povečan užitek v vožnji..

BMW
·
Brands
·
BMW M
·
Avtomobili BMW M Performance
·
Serija 1
·
Serija 2
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~122,44 KB)
  
Photos(4x, ~9,27 MB)

München. Predaja štafetne palice iz ene generacije motorjev v drugo bo julija 2016 omogočila avtomobilom BMW M Performance serije 1 in serije 2, da pokažeta svoj vodilni športni značaj s še večjim elanom. Novi šestvaljni vrstni bencinski motor – ki razvije 250 kW/340 KM, kar predstavlja 10 kW/14 KM povečanje največje moči v primerjavi s predhodnikom – ne optimizira samo moč pospeška obeh avtomobilov, ampak zmanjša tudi njuno porabo goriva in vrednosti emisij CO2. 3,0-litrska pogonska enota z dodatno razvito tehnologijo M Performance TwinPower Turbo je proizvod najnovejše generacije motorjev BMW Group. Napredek na področju dinamike in učinkovitosti, ki je del paketa, je prav tako izražen z oznakami novega modela za BMW M140i 3-vratni (kombinirana poraba goriva: 7,8 l/100 km; emisije CO2: 179 g/km), BMW M140i 5 vrat (kombinirana poraba goriva: 7,8 l/100 km; emisije CO2: 179 g/km), BMW M240i Coupé (kombinirana poraba goriva: 7,8 l/100 km; emisije CO2: 179 g/km), BMW M240i Cabrio (kombinirana poraba goriva: 8,3 l/100 km; emisije CO2: 189 g/km).

Povečanje moči pomeni, da sedaj člani BMW M Performance modelnih serij BMW serije 1 in BMW serije 2 ponujajo enake stopnje moči kot BMW serije 1 M Coupé , ki so ga izdelovali v letih 2011 in 2012. Modeli lahko pospešijo od 0 do 100 km/h 0,3 sekunde hitreje kot njihovi predhodniki, ob tem pa ponujajo tudi za 7 odstotkov nižjo porabo goriva in vrednosti emisij (izračunane po evropskem testnem krogu). BMW M140i 3 s vrati, BMW M140i s 5 vrati, BMW M240i Coupé in BMW M240i Cabrio so osnovno opremljeni s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je najnovejša različica 8-stopenjskega menjalnika Steptronic Sport na voljo kot dodatna oprema. Kot alternativo prenosu moči na zadnja kolesa pa je mogoče vse štiri modele opremiti z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.

 

Postavljanje standardov na področju moči, učinkovitosti in izpopolnjenosti: novi šestvaljni vrstni bencinski motor s tehnologijo M Performance TwinPower Turbo. 

Motor, ki je bil razvit za ta kvartet kompaktnih tovarn moči, izstopa po svoji bliskoviti odzivnosti, energičnosti in izjemni učinkovitosti. Njegov dinamičen prenos moči dopolnjuje čudovito intenziven in bogat zvok šestvaljnega vrstnega motorja BMW. Nova pogonska enota ima aluminijast pokrov ročične gredi in glavo valja, izpopolnjenost, ki je prav tako značilna za šestvaljne vrstne motorje BMW, pa je bila dvignjena na naslednji nivo z novo akustično zaščito. Turbinski polnilnik z dvojno spiralo, ki je integriran v zbiralnik izpušnih plinov iz litega jekla, je izjemno učinkovit – zaradi svoje kompaktne konstrukcije in prisotnosti posrednega vmesnega hladilnika. Pri zmanjševanju emisij pa pomagata električni nadzor obtočnega kanala s krmiljenim tokom in bližnja postavitev katalizatorja.

Najnovejša generacija povsem spremenljivega krmiljenja ventilov VALVETRONIC zagotavlja posebej natančen nadzor obremenitve, kar poveča odzivnost in učinkovitost motorja. Vse to pa zaokroža najnovejša posodobitev iz sklopa tehnologije M Performance TwinPower Turbo, tj. variabilno krmiljenje VANOS za obe odmični gredi na polnilni in izpušni strani. Svoj pečat pri izjemno finem ravnotežju med užitkom v vožnji in porabo goriva za ta razred moči dodajo tudi črpalka hladilnega sistema, ki deluje po potrebi, oljna črpalka s karakterističnim diagramom, električno servokrmiljenje, funkcija Auto Start-Stop, regeneracija zavorne energije in različne druge rešitve iz sklopa BMW EfficientDynamics.

Ključni element, ki zagotovi, da nov motor postreže z izjemno dinamičnim pospeševanjem, je vlečna moč, ki je na voljo zgodaj in ostaja na razpolago prek širokega razpona vrtilne frekvence. Nova pogonska enota ponudi največji navor 500 NM med 1.500 in 4.500 vrt/min in ustvari največjo moč 250 kW/340 Km pri 5.500 vrt/min.

 

6-stopenjski ročni menjalnik s funkcijo usklajevanja vrtilne frekvence (Throttle blipping), 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport z večjim razponom prestav. 

Tehnične inovacije, ki so zasnovane za povečanje užitka v vožnji in optimiziranje učinkovitosti, prispevajo tudi k prenosu moči motorja na zadnja kolesa. Osnovno vgrajen 6-stopenjski ročni menjalnik v kompaktnih BMW M Performance avtomobilih ponuja uporabo funkcije krmiljenja vrtilne frekvence za izjemno tekoče pretikanje prestav. Pri pretikanju v nižjo prestavo upravljanje menjalnika poveča udobje prestavljanja z vklopom funkcije usklajevanja vrtilne frekvence; ko voznik pretakne v nižjo prestavo, to poveča vrtilno frekvenco motorja na idealno stopnjo za želeno prestavo.

Najnovejšo generacijo šestvaljnega vrstnega motorja je mogoče povezati s prav tako novo različico 8-stopenjskega menjalnika Steptronic Sport iz sklopa dodatne opreme. Z bolj širokim razponom prestav in dodatno povečano notranjo učinkovitostjo avtomatski menjalnik – osnovna oprema v različicah kompaktnih BMW M Performance avtomobilov s štirikolesnim pogonom – dodatno prispeva k boljšem izkoristku. Možnost izvajanja več pretikanj v nižjo prestavo odpira vrata bolj dinamičnemu prestavljanju in še posebej hitri odzivnosti na premike stopalke za plin. Udobje v vožnji in akustika vozila prav tako izkoriščata prednosti uporabe blažilnika tresljajev glede na vrtilno frekvenco. 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport zagotavlja vrhunsko dinamiko prestavljanja in poleg funkcije Launch Control, ki zagotovi optimizirano vlečno silo pri pospeševanju z mesta, prav tako ponuja predvidljivo strategijo menjave prestav. Tu krmiljenje menjalnika deluje v povezavi z navigacijskim sistemom avtomobila za analiziranje vozne situacije in profila poti ter pri tem določa idealen trenutek za menjavo prestave.

 

Povečana dinamika, manjša poraba goriva: pospešek je izboljšan za do 0,3 sekunde, poraba goriva pa je manjša za do 7 odstotkov.

Izjemen dinamični potencial, ki ga prinaša nadaljnje razvita tehnologija pogonskega sklopa, se odraža v bistveno izboljšanih vrednosti pospeševanja. BMW M140i (3-vratni) in BMW M140i 5-vratni pospešita od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde z osnovnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, oziroma v 4,6 sekunde z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic Sport iz sklopa dodatne opreme. Kar pomeni, da dosežeta hitrost 100 km/h 0,3 sekunde prej kot njihova predhodnika. Identično izboljšanje je opazno tudi pri BMW M140i xDrive s 3 vrati in BMW M140i xDrive s 5 vrati, ki z enakim pospeškom opravita v 4,4 sekunde. Povprečna poraba goriva po evropskem testnem krogu znaša 7,8 litra na 100 kilometrov za BMW M140i 3-vratni in BMW M140i 5-vratni (avtomatski menjalnik: 7,1 l/100 km) in 7,4 litra na 100 kilometrov za BMW M140i xDrive 3-vratni in BMW M140i xDrive 5-vratni. To predstavlja zmanjšanje za od 3 do 5 odstotkov v primerjavi z vrednostmi predhodnikov. Emisije CO2 sedaj znašajo 179 gramov na kilometer (avtomatski menjalnik: 163 g/km) za modele s pogonom na zadnja kolesa in 169 gramov na kilometer pri uporabi xDrive.

BMW M240i Coupé se od 0 do 100 km/h požene v 4,8 sekunde (avtomatski menjalnik: 4,6 sekunde) – oziroma v 4,4 sekunde v izvedbi s štirikolesnim pogonom. Te vrednosti v obeh primerih pomenijo izboljšanje za 0,2 sekunde. Poraba goriva in emisije po evropskem testnem krogu so zmanjšane za od 4 do 7 odstotkov v primerjavi z vrednostmi predhodnikov. BMW M240i Coupé sedaj doseže vrednosti 7,8 litra na 100 kilometrov z ročnim menjalnikom oziroma 7,1 litra na 100 kilometrov z vgrajenim 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic Sport. BMW M240i xDrive Coupé porabi 7,4 litra na 100 kilometrov.

Obe različici BMW M Performance avtomobilov z odprto streho se z mesta do 100 km/h poženeta 0,3 sekunde hitreje od predhodnikov. Vrednosti pospeška sedaj znašajo 4,9 sekunde (avtomatski menjalnik: 4,7 sekunde) za BMW M240i Cabrio in 4,6 sekunde za BMW M240i xDrive Cabrio. Kombinirana poraba goriva in vrednosti emisij po evropskem testnem krogu predstavljajo zmanjšanje med 2 in 6 odstotki – na 8,3 litra na 100 kilometrov v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 7,4 litra na 100 kilometrov, če je vgrajen 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport oziroma 7,8 litra na 100 kilometrov v primeru BMW M240i xDrvie Cabrio.

Tako kot dodatno nadgrajena tehnologija pogonskega sklopa so kompozicije opreme v kompaktnih modelih BMW M Performance Automobiles prav tako usmerjene k spodbujanju doživetja v vožnji, ki napaja športne ambicije. Osnovna oprema vključuje podvozje M Sport, ki je nižje za 10 milimetrov, 18-palčna lahka aluminijasta platišča M v ekskluzivni obliki Double-Spoke, zavorni sistem M Sport, spremenljivo športno krmiljenje s funkcijo Servotronic, specifičen aerodinamični paket M in pokrove zunanjih ogledal v kovinskem zaključku Ferric Grey. Svojo vlogo v športnem ambientu notranjosti pa odigrajo športni sedeži v kombinaciji blago/Alcantara z modrimi kontrastnimi šivi, usnjen volan M in naslon za nogo M.

 

 

 

Priročnik o varčnosti porabe goriva in emisij CO2:
Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni straniwww.BMW.si/emisije.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava