Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Vroča kri in superšportni značaj združena v eno: Peter Podlunšek nov BMW M Slovenija Red Bull Air Race predstavnik.

Vozne sposobnosti Petra Podlunška, bodo postavljene na preizkušnjo na cesti z BMW M vozilom.

Korporativne
·
Ljudje
·
Sports
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,86 KB)
  
Photos(3x, ~7,16 MB)

Ljubljana. Peter Podlunšek, prvi slovenski pilot, ki nastopa v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, je postal še predstavnik znamke BMW M Slovenija Red Bull Air Race. Peter, ki je letošnje leto postal del elitnega razreda Master v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, je naredil naslednji, edini logičen korak; vstopil še v razred premium-športnih lastnikov strojev tudi na cesti. Peter bo po novem svoje vozne spretnosti postavil na preizkušnjo tudi za volanom BMW M vozila.

Elitni razred v zraku in na cesti
Peter Podlunšek, mož hladne glave in vroče krvi, podjetnik in najuspešnejši slovenski akrobatski letalec, je postal predstavnik BMW M Slovenija Red Bull Air Race. Petrova ljubezen do letal se je uradno začela pri 16. letih, ko je pridobil licenco za jadralnega pilota. Danes, nekaj let kasneje se lahko pohvali z več kot 1800 letalskimi urami, kar 1000 od teh v akrobatskem letenju. Njegov trud in zvestoba pa se kažeta tudi v rezultatih; Peter je na svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race v sezoni 2015 pokal Challenger zaključil na drugem mestu, poleg tega pa je v isti sezoni še trikrat stal na zmagovalnih stopničkah. Lani decembra mu je uspel preboj v elitni razred Master, ustanovil je ekipo Peter Podlunšek Racing in se v sezono kot novinec odlično podal, saj je bil na zadnji tekmi prvenstva Spielbergu oodličen smi. Letošnje poletje pa Peter ne bo strašil samo ptic na nebu, ampak tudi na cesti ne bodo imele miru pred njim in njegovim superšportnim avtomobilom. Peter se je za BMW M znamko odločil prav zaradi dinamičnosti, veselja in inovativnost znamke, lastnosti, s katerimi se opiše tudi sam. Avtomobili BMW M ga spominjajo na letalsko kabino po kvaliteti, varnosti in ekskluzivnosti, ki jih vozila te znamke utelešajo.

BMW M

Najmočnejša črka na svetu že od nekdaj na avtomobilih simbolizira športne, vpadljive aerodinamične modele. Avtomobili že od nekdaj združujejo neomejeno vsakodnevno uporabnost, a hkrati z dirkalnimi geni nudijo neomejen užitek v vožnji, športne zmogljivosti in vedno najmodernejšo tehnologijo. V primerjavi s klasičnimi BMW modeli, imajo vozila BMW M bolj aktiven, agilen in dinamičen karakter. Vsi BMW M modeli so navdihnjeni z idejo o združevanju preverjenih visokotehnoloških rešitev iz sveta motošporta z izjemnimi zmogljivostmi na vsaki cestni podlagi.

Povezavo med znamko in svojo ekipo pa vidi tudi Podlunšek: “Sodelovanje z BMW Group Slovenija, ki se je odločila, da me podpre kot pilota razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, jemljem kot veliko čast in še večjo odgovornost. M kot motivacija torej! BMW M je v več kot štirideset letih postala kultna znamka in ima danes skoraj mistično moč. Mislim, da je BMW M ekipi Peter Podlunšek Racing pisan na kožo, saj ima z našim športom in filozofijo veliko skupnega. Črka M na BMW vozilu pomeni motošport v najčistejši obliki, sam pa sem predstavnik najhitrejše motošportne serije na svetu. Tako kot inženirji linije M snujejo avtomobile na način, da vanje vdihnejo čim več dirkaške duše, se tudi tehnik naše ekipe s sodelavci loteva našega dirkalnega letala Edga. Nizko, natančno in izjemno hitro letenje med piloni na zračni progi v človeku vzbuja podobne občutke, kot jih ima, če izkusi moč popolnega cestnega dirkalnika. Črka M pomeni nič manj kot vrhunskost in to je tisto, za kar si prizadevam tudi sam: na tekmovalni progi, med akrobatskim letenjem, v poslu in v vsakdanjem življenju.”

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava