Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW Group Slovenija partner nove oblike mobilnosti za javnost - Ljubljana dobila električni car sharing model Avant2Go

V prvem letu na voljo 50 vozil

Korporativne
·
BMW i
·
Brands
·
Podjetje
·
Stoletnica
·
Trajnostni razvoj
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Ljubljana. Danes je Ljubljana med prvimi v Evropi dobila težko pričakovani projekt 100 % električni car sharing. Gre za enega najhitreje rastočih trendov globalne avtomobilske industrije. Avant car je ob podpori podjetja Comtrade razvil električni car sharing model Avant2Go, ki je zasnovan z načeli trajnostnega sobivanja. V prvem letu projekta bo na voljo 50 električnih vozil, s čimer bo prestolnica postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil. Uradni začetek uporabe storitve Avant2Go je predviden v začetku julija.

 

Nov koncept lastništva 

Car sharing (souporaba vozil) je ob električni mobilnosti najhitreje rastoči trend globalne avtomobilske industrije. Koncept omogoča, da se s pomočjo napredne tehnologije znižajo stroški mobilnosti uporabnika, ki ne nosi več finančnih bremen lastništva vozila, ampak izkorišča prednosti uporabe storitve deljenja in zanjo plačuje le, ko jo uporablja. Najnovejšim razvojnim trendom mobilnosti se sedaj pridružuje tudi Ljubljana.

 

Avant car, tehnološko podjetje na področju mobilnosti, je ob podpori podjetja Comtrade med prvimi v svetovnem okviru razvilo električni car sharing model Avant2Go, ki vključuje 100 % električna vozila različnih uveljavljenih proizvajalcev, kot so BMW i3, Renault Zoe in Smart Electric Drive. »Odločitev za izključno električna vozila je posledica večletnih razvojnih izkušenj našega podjetja, ki je med največjimi upravljalci in ponudniki električnih vozil na svetu, z električno floto pa so do tega trenutka prevozili že skoraj dva milijona kilometrov brez škodljivih izpustov,« pojasnjuje Matej Čer iz podjetja Avant car d.o.o.

 

Trajnostno bivanje in prihranki

 Avant2Go car sharing je zasnovan v skladu z načeli trajnostnega sobivanja. Celotna mobilnost poteka brez škodljivih izpustov, trajnostni vidik so snovalci modela dodatno poudarili z uporabo električne energije, ki prihaja iz obnovljivih virov. Personalizirana mobilnost v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Prednost car sharinga je tudi v tem, da so v storitvi že vključeni registracija, zavarovanje, gorivo, vzdrževanje in vinjeta. Avant2Go car sharing je tako namenjen vsem, ki želijo znižati stroške svoje mobilnosti in prispevati k čistejšemu okolju.

 

Različni modeli avtomobilov

Uporabnikom bodo na voljo različni modeli električnih avtomobilov, ki za premikanje potrebujejo le eno prestavo. Za hitre mestne opravke snovalci priporočajo Smart Electric Drive za do dve osebi. Tistim, ki potrebujejo več prostora, Avant2Go omogoča uporabo petvratnega in petsedežnega kompaktnega vozila Renault Zoe, na voljo pa je še BMW i3, zmogljivo štirisedežno premijsko vozilo kompaktnega razreda.

 

V prvem, pilotnem letu projekta, v okviru katerega bodo meščani Ljubljane vabljeni, da pomagajo soustvarjati novo obliko mobilnosti, bo na voljo flota 50 električnih vozil, s čimer bo Ljubljana postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil in s tem povezane gneče ter škodljivih izpušnih plinov. Z vsakim kilometrom, ki bi ga ta vozila sicer prevozila v mestu, bo lahko prihranjenih do 100.000 gramov CO2.

 

Fleksibilnost uporabe

 

Avant2Go uporabnikom omogoča uporabo vozil kadarkoli in za poljubne opravke znotraj dneva, pri čemer za vozilo plačajo le takrat, ko ga imajo v uporabi. Avant2Go namreč uvaja obračun glede na dejansko uporabo vozila. Razvijalci modela so z namenom upoštevanja čim večjega kroga različnih profilov uporabnikov in voženj zasnovali cenovni model, ki temelji tako na prevoženi razdalji kot tudi na pretečenem času.

 

Uporaba vozila je mogoča tudi izven Ljubljane, pri čemer se storitev najema vozila lahko zaključi le na določenih, vnaprej znanih točkah. Pred prvo uporabo storitve Avant2Go se morajo novi uporabniki ob registraciji identificirati na eni izmed Avant2Go točk v Ljubljani. Glede na to, da gre za povsem novo obliko mobilnosti v Sloveniji, bo podjetje Avant car na specializiranih delavnicah vse uporabnike izobraževalo o sodobni električni mobilnosti in o delovanju Avant2Go car sharinga, kar predstavlja tudi eno izmed razlikovalnih prednosti tega modela v primerjavi z že obstoječimi evropskimi ponudniki car sharinga.

 

Uradni začetek uporabe storitve Avant2Go je načrtovan za začetek julija.

 

 

Avtor fotografij: Žiga Intihar

 

Kontakt za medije Avant car:

Elektronski naslov: ev@avantcar.si

Spletna stran: www.avant2go.com

 

Kontakt za medije BMW Group Slovenija:

Korporativno komuniciranje

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon:  00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

 

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

 

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava