Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

BMW M5 »Competition Edition«. Nova izdaja pete modelne generacije BMW visoko zmogljive poslovne limuzine.

München. Oddelek BMW M je predstavil ekskluzivno, posebno izdajo najuspešnejše visoko zmogljive poslovne limuzine na svetu in s tem postavil še en mejnik znotraj aktualne ponudbe modelov BMW M5. S povečanjem največje moči na 441 kW/600 KM in največjim navorom 700 Nm spada BMW M5 “Competition Edition” med najmočnejše avtomobile v zgodovini modelov blagovne znamke BMW (kombinirana poraba goriva: 9,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 231 g/km)*.

F10M LCI
·
Avtomobili BMW M
·
M5
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~246,75 KB)
  
Photos(6x, ~16,12 MB)

München. Oddelek BMW M je predstavil ekskluzivno, posebno izdajo najuspešnejše visoko zmogljive poslovne limuzine na svetu in s tem postavil še en mejnik znotraj aktualne ponudbe modelov BMW M5. S povečanjem največje moči na 441 kW/600 KM in največjim navorom 700 Nm spada BMW M5 “Competition Edition” med najmočnejše avtomobile v zgodovini modelov blagovne znamke BMW (kombinirana poraba goriva: 9,9 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 231 g/km)*. BMW M5 “Competition Edition”, ki je, v osnovni opremi, na voljo z M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic, pospeši od 0 do 100 km/h v le 3,9 sekunde. Značilen individualiziran videz, osnovno razpoložljiv paket Competition in široka ponudba dodatne opreme naredijo BMW M5 “Competition Edition”, katerega proizvodnja je omejena na 200 vozil po vsem svetu, avtomobil izjemno visoke vrednosti.

Več moči in še bolj izpopolnjenje vozne lastnosti.
Znan 4,4-litrski motor V8 z visoko vrtilno frekvenco, ki vključuje pionirsko tehnologijo BMW M TwinPower Turbo, predstavlja močno srce BMW M5 “Competition Edition”. Povečanje polnilnega tlaka in ciljne spremembe pri krmiljenju motorja zvišajo zmogljivost avtomobila v primerjavi s proizvodnim modelom za 29 kW/40 KM, na 441 kW/600 KM. Istočasno se je za 20 Nm povečal tudi največji navor, ki sedaj znaša 700 Nm.

Povečanje moči je odlično usklajeno s paketom Competition, ki je za BMW M5 “Competition Edition” na voljo v osnovni konfiguraciji opreme, kar še izpopolni že tako izvrstno obnašanje vozila med vožnjo. Paket Competition med drugim obsega spuščeno lego podvozja za 10 mm in trše nastavitve vzmeti, blažilnikov in stabilizatorjev. V kombinaciji s spremenjeno nastavitvijo zagotavlja posebna nastavitev aktivnega M diferenciala, ki je v vseh modelih BMW M5 na voljo v osnovni opremi, še bolj izpopolnjeno trakcijo. Poleg tega je krmilni mehanizem z M značilno funkcijo Servotronic na voljo z bolj neposrednim diagramom, kar omogoča vozniku bolj precizno odzivanje in še bolj poudari agilnost vozila pri vožnji skozi ovinke. M Dynamic Mode dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC) je prilagojen športnim voznim lastnostim. Rezultat: BMW M5 “Competition Edition” jamči značilno M vozno dinamiko na najvišji ravni v vsakodnevnem prometu in na dirkališču, zlasti, če je opremljen z dodatnim M karbonsko-keramičnim zavornim sistemom.

Ekskluzivno športen in dinamičen videz.
BMW M5 “Competition Edition” sporoča svoj izjemen potencial tudi takrat, ko miruje. Ekskluzivno lakirani karoseriji – 100 vozil v kovinski barvi Carbon Black in 100 v kovinski barvi Mineral White – močno poudarita športne in elegantne poteze BMW M5. 20" kovana in polirana lita alu. platišča Double-spoke M v barvi Jet Black in s kombiniranimi pnevmatikami (265/35 ZR20 spredaj in 295/30 ZR20 zadaj) poudarijo njegovo izjemno lego na cesti. Deli M Performance iz karbona, kot so zadnji difuzor, zadnji spojler na pokrovu prtljažnika in ohišji zunanjih ogledal, določajo dinamične poudarke. Črni rešetki hladilnika v obliki dvojne ledvičke visok sijaj in bočni odprtini v obliki škrg nosijo napis ”M5 Competition”, kar daje vozilu dodatno premijsko noto.

Zelo kakovosten ambient s športnimi poudarki v notranjosti.
Tudi notranjost poudarja edinstvenost BMW M5 “Competition Edition”. Na primer, notranje okrasne obloge nosijo logotip “M5 Competition 1/200”, kar kaže na visoko zmogljivost modela in dejstvo, da je BMW M5 “Competition Edition” le eden izmed 200 narejenih avtomobilov po vsem svetu. Prefinjen ambient v notranjosti je močno zaznamovan z oblazinjenem v črnem usnju Merino s kontrastnim šivom v barvi Opal White ter preprogami v antracitni barvi z robom v usnju Merino v barvi Opal White. V BMW M5 “Competition Edition” sedita voznik in sovoznik na M večfunkcijskih sedežih, kjer jima možnosti električne nastavitve zagotavljajo odlično ravnotežje med udobjem in športno bočno oporo. Bel vezen napis “///M5” na naslonih za glavo tudi tukaj poudarja ekskluzivnost avtomobila.

Neponovljiv videz ultimativne visoko zmogljive poslovne limuzine zaokrožuje naslednja oprema: Bang & Olufsen High End Surround Sound System z močjo 1200 vatov, BMW Head-Up projektor, komfortni sistem dostopa, opozorilo za zapustitev voznega pasu ali dodatni BMW Driving Assistant, ogrevanje sedežev spredaj ali sistem za prevoz dolgih predmetov. BMW M5 “Competition Edition” je na voljo od 129.500 evrov.

 

* Vrednosti v skladu s preizkusnim ciklom EU se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava